Dark ​Places 27 csillagozás

Gillian Flynn: Dark Places Gillian Flynn: Dark Places Gillian Flynn: Dark Places Gillian Flynn: Dark Places Gillian Flynn: Dark Places Gillian Flynn: Dark Places Gillian Flynn: Dark Places Gillian Flynn: Dark Places Gillian Flynn: Dark Places

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Libby ​Day was just seven years old when her Satan-worshipping older brother massacred her entire family while she hid in a cupboard. Ever since then she has been drifting, surviving for over twenty years on the proceeds of the 'Libby Day fund'. But now people have moved on, the money is running out and Libby is desperate. When she is offered $500 to do a guest appearance at a club, she feels she has to accept. But this is no ordinary club – the Kill Club is a group of true-crime obsessives who share information on notorious murders and swap gruesome memorabilia. And what Libby doesn't know is that most of the members of the Kill Club think her brother Ben is innocent. Brilliantly interwoven into Libby's story are the events of Jan 2nd 1985, the day of the murders. Ben is a social misfit. His family is extremely poor, and his father Runner is violent, gambles and disappears for months on end. But Ben does have a girlfriend – a brooding heavy metal fan called Diondra and through… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
Wiendfield & Nicolson, London, 2016
434 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781780226866
>!
Crown, New York, 2015
560 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780553418750
>!
Crown, New York, 2013
542 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780804138338

5 további kiadás


Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

Holdranéző P>!
Gillian Flynn: Dark Places

Gillian Flynn könyveit nem olyankor olvassa az ember, amikor szeretné visszakapni az emberi jóságba vetett hitét… spoiler.
A Dark Places egy nyúlósan, ragacsosan indulatos könyv, ami tényleg sötét helyekre merészkedik, messze túl a legtöbb mainstream thriller komfortzónáján, felvetett fejjel, bele a közepébe. Valami olyan kirobbanó, tehetetlen düh van ennek a könyvnek egyes soraiban, hogy attól még én is hátrahőköltem néha… És ahányszor a csipkésebb lelkű olvasó elborzadna a lapoktól, mert nem, ezt azért már mégse, Flynn megragadja a kezét és még mélyebbre rántja. Mégsem mondanám azt, hogy öncélú az egész – ha az lenne, nem adnék rá négy és fél csillagot –, mert ez az egész könyv teljesen tudatosan van felépítve, a párhuzamos narratívák, karakterrajzok, feszültségkeltés, és igen, az erőszak is kerek egészet alkotnak, ahol minden mozzanat a helyén van, jelentéssel telve. És a szereplők, hát igen. Nagyon szeretem Flynn stílusát még olyankor is, amikor a legszívesebben drótkefével zuhanyoznék egy-egy jelenet után – nagyon kevés mainstream írónak adatott meg, hogy ilyen tűpontosan kapja el az emberi lélek olyan zugait, amikről még a pszichológusának sem szívesen mesél az ember. Főleg a nőkét. Nem vagyok az a fajta olvasó, aki #girlpower-nek tekinti például a Gone Girl narratíváját, de jó olyan nőket is látni, akik dühösek, erőszakosak, gyengék, alamusziak, kellemetlenek, megvetendők – és közben mégis érti őket az ember. Nem mondom, hogy kellemes utazás volt ez a könyv… de néha mindenkinek érdemes felszállnia egy hullámvasútra a lélek sötét bugyraiba. Mert utána a kinti napfény sokkal szebbnek hat.

k_mesi>!
Gillian Flynn: Dark Places

Habár Libby személye teljes mértékben ellenszenves volt számomra, ez nem riasztott vissza a könyv elolvasásától. Eleinte lassan haladtam vele, de ahogy felgyorsultak az események, már-már letehetetlenné vált az olvasmány. Hihetetlen, hogy milyen nyers erővel képes megjeleníteni Flynn a szereplőket, és ugyanolyan hitelesen mutatta be a lázadó tinédzsert, mint a kétségbeesett, szánalmas anyukát. Nagy erejű könyv, örülök, hogy ez volt az első thriller/krimi, ami a kezeimbe került, nem bántam meg, hogy elolvastam!

AratóMeli>!
Gillian Flynn: Dark Places

Majdnem olyan jó mint a Gone Girl. Az ilyen fajta krimiket szeretem. Itt végig lehetett találgatni, a végén persze nem az volt a megoldás amit kiagyaltam.
( biztos voltam benne pl. hogy a telefon zsinórnak valami szerepe volt ) sajnos nem jött be. Néhol gyomorforgató de maga a történet olyan jó, hogy ezzel együtt is érdemes elolvasni. Mostantól Gillian Flynn az új kedvenc íróm.

rabbit_republic>!
Gillian Flynn: Dark Places

Nagyon szomorú vagyok, hogy ezennel elolvastam Gillian Flynn összes regényét (3-at írt eddig), és várnom kell a következőre. :( Érdekes, hogy a hihetetlenül ellenszenves főszereplő ellenére mennyire működött nekem ez a regény. Libby ugyanis lusta, önző, sekélyes, alig tudnék róla valami jót mondani… de a hármas gyilkosság rejtélye mégis egyből beszippantott és imádtam a nyomozás minden részletét. Tetszettek a Ben és Patty által narrált fejezetek is, amik a gyilkosság napját mesélték el. Ezek miatt a flashback-ek miatt végig előnyben éreztem magam, hogy többet tudok mint Libby és hamarabb rájövök majd, hogy mi történt. Hát ez nem így történt, csúnya magyarítással élve: Nem láttam jönni! :D Nagyon fordulatos, jól felépített krimi de gyengébb idegzetűeknek nem ajánlom mert Gillian Flynn most is eléggé elmerül az emberi lélek legsötétebb bugyraiban és elég sok gyomorforgató jelenetet írt. (És most nem is a gyilkosságokról beszélek, nekem nem ez volt a legdurvább ebben a könyvben.)

Starlight97>!
Gillian Flynn: Dark Places

„Everyone who keeps a secret itches to tell it.”

Monday>!
Gillian Flynn: Dark Places

Közel sem tetszett ez annyira mint a Sharp Objects.
Libbyt az elején egyáltalán nem kedveltem, mondjuk a végén sem, de ott valahogy már nem is tűnt fontosnak. Persze érthető miért lett olyan amilyen, de attól még irritáló volt. A vége nagyon nem tetszett, ez így olyan fura volt. Libby szándékai az elején nyilvánvalóak voltak, de hogy utána miért folytatta a keresést, valahogy annyira… megalapozatlan volt. (?) Mármint értem, hogy le akarta zárni, kíváncsi volt stb., de az írónő azért ezeket be is mutathatta volna. Még mindig úgy gondolom, hogy remek írónő és alig várom, hogy megint kiadjon valamit, de nem lett ez a kedvencem tőle. Picit Chuck Palahniuk feelingje volt.

Mónika_K>!
Gillian Flynn: Dark Places

Egészen biztosan nem tudnám végignézni a könyvből készült filmet, annyira gyomorforgató volt néhány rész, a részletesen leírt véres jelenetek (és nem csak a gyilkosságok).
Tetszett, hogy több szereplő szemszögéből rakta össze az eseményeket, így végig találgatni tudtam, hogy ki lehet a gyilkos. Részben jó nyomon is jártam, de spoiler
A végét kicsit összecsapottnak éreztem. spoiler

Gábor_Hernádi>!
Gillian Flynn: Dark Places

A Gone Girl írójának előző regénye szintén remekül megírt történet. Ez sem egy hagyományos értelemben vett krimi. Egy kiirtott család egyedüli túlélője próbálja huszonöt év elteltével kideríteni, hogy mi is történt azon a bizonyos éjszakán , mikor ő még csak hét éves volt.

cinnamon>!
Gillian Flynn: Dark Places

Hö? A végét csúnyán összecsapta a kedves írónő: miután az egész regényt végigküzdöttük, hogy rátaláljunk Arra, Aki Tudja, kábé három oldalon lezárjuk a sztorit, kész, vége.
Sötét könyv, kemény és jól megrajzolt karakterekkel; nagyon tetszett a diszfunkcionális Libby belső világa. Nem volt könnyű olvasmány.


Népszerű idézetek

cassiesdream>!

I have a meanness inside me, real as an organ.

(első mondat)

cassiesdream>!

It was surprising that you could spend hours in the middle of the night pretending things were OK, and know in thirty seconds of daylight that that simply wasn’t so.

cinnamon>!

I was not a lovable child, and I'd grown into a deeply unlovable adult. Draw a picture of my soul, and it'd be a scribble with fangs.

cinnamon>!

I am, I guess, depressed. I guess I've been depressed for about twenty-four years. I can feel a better version of me somewhere in there – hidden behind a liver or attached to a bit of spleen within my stunted, childish body – a Libby that's telling me to get up, do something, grow up, move on. But the meanness usually wins out.

cinnamon>!

I'm not someone who can be depended one five days a week. Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday? I don't even get out of bed five days in a row-I often don't remember to eat five days in a row. Reporting to a workplace, where I should need to stay for eight hours-eight big hours outside my home- was unfeasible.


Hasonló könyvek címkék alapján

Kerri Maniscalco: Hunting Prince Dracula
Colleen Hoover: Verity (angol)
Marni Bates: Dial Em for Murder
Becca Fitzpatrick: Black Ice
Jennifer L. Armentrout: Till Death
Danielle Girard: Exhume
Alafair Burke: The Wife
Dot Hutchison: The Butterfly Garden
Jennifer Lynn Barnes: The Inheritance Games
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Lost Dolls