Nagy ​tea enciklopédia 0 csillagozás

Gilles Brochard – Michèle Carles – Christine Fleurent: Nagy tea enciklopédia

Jünnan, sencha, oolong, ceylon, assam, darjeeling – megannyi különös név, s mind a nagy teatermő vidékek világát idézi. A kínai szent teakertektől a Himalája ködében burjánzó ültetvényekig óriási területeken szüretelik, válogatják és keverik a teafélék sokaságát. És hogy az apró tealevelek nemcsak illatosak, hanem szépek is, azt Christine Fleurent nagyszerű fotói bizonyítják. E könyv, s szerzője, Gilles Brochard a tealevél történetével is megismerteti az olvasót, elmondja a teához fűződő legendákat, szertartásokat, ceremóniákat, a jó teakészítés titkait, sőt azt is, hogy milyen kitűnő lehetőségeket sugall az illatos tea a gasztronómiának.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Gasztronómia enciklopédiák Jószöveg Műhely

>!
Jószöveg Műhely, Budapest, 2005
176 oldal · keménytáblás · ISBN: 963913483X · Fordította: Takács Márta
>!
176 oldal · ISBN: 9789639134836 · Fordította: Takács Márta

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 10


Hasonló könyvek címkék alapján

Linda Gaylard: Nagy teakönyv
Candace Rose Rardon: Teaivók zsebkönyve
Szuna Noémi: Tea
Rob Alcraft: Teák
Berry Verhoef: Sörök enciklopédiája
Candace Rose Rardon: Kávéivók zsebkönyve
Maria Constantino: A koktélok kézikönyve
Kávékedvelők kézikönyve
Gabriele Bickel: Ajándékok saját fűszerkertünkből
Madeline Puckette – Justin Hammack: Wine Folly