Jünnan, sencha, oolong, ceylon, assam, darjeeling – megannyi különös név, s mind a nagy teatermő vidékek világát idézi. A kínai szent teakertektől a Himalája ködében burjánzó ültetvényekig óriási területeken szüretelik, válogatják és keverik a teafélék sokaságát. És hogy az apró tealevelek nemcsak illatosak, hanem szépek is, azt Christine Fleurent nagyszerű fotói bizonyítják. E könyv, s szerzője, Gilles Brochard a tealevél történetével is megismerteti az olvasót, elmondja a teához fűződő legendákat, szertartásokat, ceremóniákat, a jó teakészítés titkait, sőt azt is, hogy milyen kitűnő lehetőségeket sugall az illatos tea a gasztronómiának.
Nagy tea enciklopédia 0 csillagozás
A következő kiadói sorozatban jelent meg: Gasztronómia enciklopédiák Jószöveg Műhely
Kedvencelte 2
Most olvassa 1
Várólistára tette 3
Kívánságlistára tette 10
Hasonló könyvek címkék alapján
- Linda Gaylard: Nagy teakönyv 93% ·
Összehasonlítás - Candace Rose Rardon: Teaivók zsebkönyve 90% ·
Összehasonlítás - Szuna Noémi: Tea ·
Összehasonlítás - Rob Alcraft: Teák ·
Összehasonlítás - Berry Verhoef: Sörök enciklopédiája ·
Összehasonlítás - Candace Rose Rardon: Kávéivók zsebkönyve 91% ·
Összehasonlítás - Maria Constantino: A koktélok kézikönyve ·
Összehasonlítás - Kávékedvelők kézikönyve 91% ·
Összehasonlítás - Gabriele Bickel: Ajándékok saját fűszerkertünkből ·
Összehasonlítás - Madeline Puckette – Justin Hammack: Wine Folly ·
Összehasonlítás