Levelek 5 csillagozás

Gigi Forte: Levelek

„Egyikünk sem időmilliomos. Az életünk, az időnk túl drága ahhoz, hogy évekig várakozzunk, gondolkozzunk, és közben ne lépjünk előre, más emberek idejét is rabolva. ”
Klára, a kissé komoly fiatal lány élete gyökeresen megváltozik, amikor egyetemre megy. Csoporttársa, a nyitott és közvetlen Marci, naponta küld neki kedves, gyengéd hangvételű leveleket. A levelekben rejlő érzelmi töltet elindítja Klárát a nagybetűs ÉLET, és a mély érzelmek hullámvasútján. A lány a vágyakozás izgalma után, hirtelen a kétely és a csalódottság útvesztőjébe kerül, ahonnan csak az őszinteség és az igazi szeretet jelenthet kiutat.

>!
NewLine, Bakháza, 2021
300 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156309303

Most olvassa 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 17

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Bookish_Moments_Blog>!
Gigi Forte: Levelek

Gigi Forte stílusa légies, fogalmazása olvasmányos, frenetikus módon vezet be a főszereplő életébe. Kiválóan forgatja a cselekményszálat, az érzelmeket pedig játszi könnyedséggel társítja a megfelelő pillanatban. A Levelek során számos könnyfakasztó, ugyanakkor mosolyt csalogató momentummal találkozunk, melyek egytől egyig átjönnek az olvasónak, s ezáltal sokkal életszerűbbé válik a történet.

Összességében egy-két apróságtól eltekintve nagyszerű élménnyel gazdagodtam. A Levelek című regény magával ragadt, s szembesített az élet valódiságával – a főszereplő nem volt tökéletes, egy kicsit mintha én lettem volna, ezáltal szinte teljesen azonosulni tudtam vele és minden aggodalmat, félelmet és értetlenséget vele együtt megéltem. A kötetet ajánlom a romantikus lányregények kedvelőinek!

A teljes értékelésem itt olvasható:
https://bookishmomentsblog.blogspot.com/2022/10/gigi-fo…

SzemreValó_könyvek P>!
Gigi Forte: Levelek

Nagyon kíváncsi voltam az írónő első könyvére. Legelőször ennek a könyvnek is a borítója varázsolt el, most már elmondhatom, hogy a történet is. Gigi Forte írónő magasra tette a lécet az első könyvével, nagyon szerettem. Igazi kincs. Az egész könyv egy kedves, ám mégis szívszorító, fordulatos történet.

Klára történetét olvashatjuk ebben a könyvben. A főszereplő lány egyetemista lesz, ahol megismerhetjük a barátait, csoporttársait. Marcival jobban összebarátkoznak, majd levelezni kezdenek. Ezek a levelek számomra olyanok voltak, mint a régi időkben, amikor még csak kézzel írt levelekkel beszéltek egymással a barátok. Ezek még színesebbé tették a történetet. Vajon tényleg csak barátság az, ami kettejük között kialakult?

Több szereplőt pozitívan jellemeznék, míg vannak, akiket negatívan. Sok érzelmet éltem át ennek a könyvnek az olvasása közben is, nevettem és majdhogynem sírtam is. Egy roppant érzelmes, megható könyv. Kitartásról, barátságról, de legfőképpen a család támogatásáról. Mindenkinek jó szívvel ajánlom.

BookTime>!
Gigi Forte: Levelek

Magam is meglepődtem, hogy mekkora lelkesedéssel olvastam ezt a regényt, annak ellenére is, hogy teljesen távol áll tőlem a műfaja. De úgy érzem pont jókor talált meg ez a történet, valahogy szükségem volt a könnyedségére, az üzenetére, úgy magára a történetre. Szóval köszönöm, hogy olvashattam, nekem egy teljesen pozitív élmény maradt a maga ki hibái ellenére is.

Sükösd_Tünde IP>!
Gigi Forte: Levelek

Nagyon tetszett a regény. A szereplők közül volt, akit megkedveltem és volt akit inkább csak sajnáltam. Néha kissé olyan érzésem volt, mintha valamikor jóval korábban játszódna a sztori. Összességében belopta magát a szívembe.
Gigi, szeretnék még tőled olvasni! Csak így tovább!

Katalin_Budai_2>!
Gigi Forte: Levelek

Ez a regény kicsit emlékeztet engem, a két világháború közötti lányregényekre! Alapvetően Klára rokonszenves, de néha nagyon szeretném jól megrázni! Marci bár alapvetően nem rossz, de elkényeztetett gyenge jellem! Klára mélyérzésű kedves, de neveltetésénél fogva kicsit merev, gátlásos! Igazi régimódi levelezésbe kezdenek, annak ellenére, személyesen ismerik egymást! Nekem ez aranyos! Klára és Marci, viszont nagyon különböznek egymástól, és bár szeretik egymást, ez, és Marci gyenge jelleme, és azért Klára gátlásos merevsége, és eltérő értékrendjük, lehetetlenné teszik a szerelmet! Az, hogy egyikük sem tudja elengedni ezt szerelmet tragédiájához vezet, és Klára majdnem elveszíti azt a férfit, aki őszintén szereti! Az írónőnek kell még fejlődnie, tanulnia, de a történet nem rossz! Ajánlom azoknak akik romantikus, könnyed nyári regényre vágynak!


Népszerű idézetek

Bookish_Moments_Blog>!

A mosolya (..) olyan volt, mint a felhők közül előbukkanó napsugár.

Bookish_Moments_Blog>!

Egész életemben azt tanultam, hogy nem mutathatom ki az érzelmeimet, mert azzal sebezhetővé válok, de most pont ez okozta a nagy fájdalmat.

Bookish_Moments_Blog>!

Ahogy belenéztem a szemébe, akkor, és csak akkor tudtam felfedezni a tekintetében a legszebb, legmélyebb emberi érzést, amit én lobbantottam lángra a szívében. Perzselő forróság mardosta a torkomat és a mellkasomat egyaránt. Hirtelen könnyek szöktek a szemembe. A határtalan boldogság könnyei.

Bookish_Moments_Blog>!

Felszakadni éreztem a régi, beforrtnak hitt sebeket a lelkemen.

SzemreValó_könyvek P>!

Szerintem a világot alapvetően hasonlóan látjuk, de nem mindenben értünk egyet.

30. oldal

SzemreValó_könyvek P>!

– Ez egy próbatétel, amit ki kell állnom, és tudom, hogy emelt fővel jövök majd ki a helyzetből.

87. oldal

SzemreValó_könyvek P>!

[…] Őrzöm az álmodat. Hidd el, úgy foglak szeretni, mintha valóban az anyukád lennék. Te leszel nekem a fény az alagút végén. A remény csillaga.

159. oldal

SzemreValó_könyvek P>!

Szegény Rita az élő példa rá, hogy bármikor megtörténhet velünk a tragédia. Az életünk, az időnk túl drága ahhoz, hogy évekig várakozzunk, gondolkozzunk, és közben ne lépjünk előre, más emberek idejét is rabolva.

172. oldal

SzemreValó_könyvek P>!

Köszönöm, Istenem, hogy rám bíztad őket!

288. oldal

Bookish_Moments_Blog>!

Végre volt az életemben egy értelmes ember, akivel szemben úgy éreztem, őszinte lehetek, mert elfogad olyannak, amilyen vagyok.


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Nász és téboly
Csernovszki-Nagy Alexandra: Antónia eltűnt
Marilyn Miller – Ella Steel: Üldözöttek
B. E. Belle: Árvák
Marilyn Miller: A királynő
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
Szaszkó Gabriella: Vigyázz rám
Rick Riordan: Neptunus fia
R. Kelényi Angelika: Bűnös örömök városa
Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza