Halló, ​itt apu mesél! 9 csillagozás

Gianni Rodari: Halló, itt apu mesél! Gianni Rodari: Halló, itt apu mesél!

Rövid mesék, melyekben a szerző új világot alkot. Meséiben éppúgy, mint a gyermekek képzeletében minden megtörténhet. – A hazájában bálványként tisztelt olasz szerző immár az egész világon klasszikusnak számít. A mai gyerekek gondolkodásához közel áll kissé groteszk stílusa. A kötetet szellemes, a mesék szövegével szerves egységet képező rajzok díszítik.

Eredeti megjelenés éve: 1962

Minerva Nova, Budapest, 2002
128 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639492116 · Fordította: Sziráky Judith · Illusztrálta: Kun Fruzsina
Móra, Budapest, 1966
120 oldal · Fordította: Sziráky Judith · Illusztrálta: Hegedüs István

Évuka>!
Gianni Rodari: Halló, itt apu mesél!

Nagyon kedves emlék számomra, mert a hatvanas években anyukámtól kaptam.A könyv sajnos azóta eltűnt, de a szerzővel és sok más munkájával összehozott a sors szerencsére.

meseanyu P>!
Gianni Rodari: Halló, itt apu mesél!

Kedves, humoros könyv volt, nemrég olvastuk a gyerekkel.

Sara_Harka I>!
Gianni Rodari: Halló, itt apu mesél!

Édes! Erre nincs jobb szó. Szerethető. Humoros. Mi kell még?

Imoran P>!

A NAP ÉS A FELHŐ

A nap tüzes szekerén vidáman és diadalmasan robogott végig az égen, minden irányba szétnyilazva sugarait. Egy zordon kedvű viharfelhő feldühödött ezen, s így háborgott:
-Te pazarló, te lyukas kezű, csak szórd szét sugaraidat, majd meglátod, mi marad végezetül!
A szőlőkben, az érő fürtök minden egyes szőlőszeme percenként ellopott egy-egy napsugarat vagy talán kettőt is; és nem volt fűszál, béka, virág vagy vízcsepp, amely el ne vette volna a maga részét.
– Csak tűrd, csak tűrd, hogy meglopjanak! – viharzott a felhő.
– Majd meglátod, milyen köszönetet kapsz, amikor már nem lesz semmi ellopni valód.
A nap azonban vidáman folytatta útját, s számlálatlanul ajándékozta sugarait millióknak és milliárdoknak.
Csak alkonyatkor vette számba megmaradt sugarait: s lám csak, egyetlenegy sem hiányzott belőlük, ugyanannyi volt, mint hajnalban. A felhő elképedésében estharmattá oldódott.
A nap pedig vidáman fejest ugrott a tengerbe.