Olaszul ​l'enni jó 3 csillagozás

Gianni Annoni: Olaszul l'enni jó

A könyvben Gianni mesél egy kicsit a családjáról, a gasztronómiai indíttatásáról, arról, mi minden kell ahhoz, hogy sikeressé váljon egy étterem. Beavatja az olvasót a vendéglátósok életét folyamatosan megnehezítő próbatételekbe is, mint amilyen például egy csapat összekovácsolása és egyben tartása vagy éppen a kábítószer és az alkohol függőség problémája is. A könyvet lapozgatva, olvasva, egy-egy receptet elkészítve azt érezheti az Olvasó, hogy egy virtuális és szellemi utazáson vesz részt. Egy olyan íz utazáson, ahol közben egy kicsit tágul a látóköre, betekinthet a kulisszák mögé – oda, ahová egyébként csak igen ritkán van mód belesni.

>!
Kossuth, Budapest, 2016
384 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630986175

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

>!
meseanyu MP
Gianni Annoni: Olaszul l'enni jó

A képek nagyon szépek és hangulatosak, Gianni szimpatikus és őszinte, bár néha egy kicsit bő lére ereszti a mondanivalóját. A receptek meg két részre vannak osztva: hagyományos olasz receptek, meg kicsit különlegesebbek, amilyeneket gondolom az étteremben kóstolhatsz. Ez utóbbiak nagyon vonzóak, meghozták a kedvemet ahhoz, hogy egyszer elmenjek a Pomo D'Oroba, úgyhogy a marketing cél teljesült. Azt viszont nem érzem, hogy a polcomon lenne a helye a könyvnek.

5 hozzászólás
>!
Renáta_G
Gianni Annoni: Olaszul l'enni jó

Gianni Annoni sármos és sikeres étteremtulajdonos. Könyvében egy izgalmas gasztronómiai utazásra invitálja az olvasókat. Közvetlen hangvételű történetmesélés közben megmutatja az igazi olasz életérzést, hogy honnan indult és milyen út vezetett a sikerig. Kapunk egy darabot az olasz kultúrából és beleshetünk egy sikeres étterem kulisszái mögé. Érdekes, inspiráló életút és mennyei receptek egy igényes kötetben.

Bővebben:
http://kulturpara.blog.hu/2017/05/22/gianni_szakacskony…


Hasonló könyvek címkék alapján

Julia Child: Életem Franciaországban
Gordon Ramsay: Nem piskóta
Kalla Kálmán: Ízekre szedem az életem
Peter Mayle: Örökké Provence
Mácsai Pál – Bereményi Géza (szerk.) – Örkény István: Azt meséld el, Pista!
Anne Frank – Ernst Schnabel: Anne Frank naplója / Anne Frank nyomában
Art Spiegelman: A teljes Maus
Frank McCourt: Angyal a lépcsőn
John Williams: Stoner
David Weiss: Meztelenül jöttem