Az ​Univerzum atlasza 2 csillagozás

Naprendszer, galaxisok, csillagképek
Gianluca Ranzini: Az Univerzum atlasza

Izgalmas utazás az Univerzumba. A több int 250 fényképpel, valamint több mint 300 rajzzal, táblázattal és diagrammal gazdagon illusztrált mű beavat bennünket mindabba, amit a Naprendszerről, a bolygókról, az üstökösökről, a csillagokról és a galaxisról tudni érdemes. Külön részben találhatók annak a 88 csillagképnek a térképei, amelyre az égboltot szokás felosztani. A szerző, Gianluca Ranzini, aki a berni csillagászati obszervatóriumon tanult, a tudomány, különösen a csillagászat népszerűsítésének szentelte magát. Éveken át a Milánói Planetárium tudományos tanácsadója volt, ott rendszeresen előadásokat tart, és számos tanulmányában és könyvében a csillagászat dialektikájával foglalkozik. Emellett mostanában több planetárium létrehozásánál is tanácsadóként működik. Tagja az Olasz Természettudományi Társaság igazgatóságának.

>!
Kossuth, Budapest, 2007
216 oldal · ISBN: 9789630956529 · Fordította: Zalai Edvin
>!
Kossuth, Budapest, 2002
216 oldal · ISBN: 9630943735 · Fordította: Zalai Edvin

Kedvencelte 1

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Himitsu P>!
Gianluca Ranzini: Az Univerzum atlasza

Gianluca Ranzini: Az Univerzum atlasza Naprendszer, galaxisok, csillagképek

Csodaszép atlasz, megérte levadászni annak idején.:) Ez az első saját, csillagászattal kapcsolatos szakkönyvem és per pillanat a szerény tudományos részlegem egyik legnagyobb ékessége.:) Nade ömlengés helyett jöjjenek a tények:

– Rengeteg illusztráció van a könyvben.
– Logikus a felépítése. Először a Naprendszert veszi elő, hosszan elemzi az összes bolygót, ami hozzánk tartozik. Majd jön minden, amit a galaxisokról tudni kell, pulzárok, kvazárok, fekete lyukak, mind-mind hihetetlen részletességgel van leírva, csak kapkodtam a fejem a szakszavak láttán.:)
– Végül jön a 88 csillagkép ismertetése. Nemcsak a mitológiájuk van leírva, hanem még az is, hogy hogyan és melyik évszakban lehet őket megtalálni az égen, melyik a legfényesebb csillaguk, amiből kiindulva össze lehet rakni a képet, és így tovább.

Nagyon élveztem az olvasását, csak egy egészen kicsit szomorkás is vagyok. Keressük a földönkívüli életet, közben meg a Földre (és magunkra) sem tudunk rendesen vigyázni.

Összefoglalva, az atlasz rengeteg ismeretanyagot tartalmaz, teljes egészében átlátható, könnyen emészthető. A rengeteg képanyag segít fenntartani a figyelmet, így az olvasó alig tudja letenni a könyvet.:) Csillagászatban kevésbé jártas embereknek is érdemes forgatni, mert könnyen meg lehet érteni a szövegeket.:)

Szeretettel ajánlom! Remélem, mások is ugyanolyan örömmel fogják lapozgatni, ahogyan én tettem.:)


Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen W. Hawking: A mindenség elmélete
Stephen Hawking: A világegyetem dióhéjban
Stephen Hawking – Leonard Mlodinow: A nagy terv
Gyermek enciklopédia – A csillagászat
Gellér Tibor (szerk.): 202 kérdés és válasz – Világegyetem, föld
Norbert Pailer: Az Univerzum
Simon Tamás (szerk.): A világegyetem
John D. Barrow: Univerzumok könyve
Ponori Thewrewk Aurél: Mi és a Világmindenség
Robin Kerrod: A világegyetem