Amíg ​zötyögünk (Amíg utazunk 2.) 14 csillagozás

Gévai Csilla: Amíg zötyögünk

Nanuk, az eszkimó újra Budapesten nyaral Dománál és Panninál! A gyerekek nagyon örülnek egymásnak. Miután körbetáncolják egymást, máris utazni kezdenek: buszon, biciklin, négyes metrón, HÉV-en, vonaton, sőt, még léghajón is! Bali bácsi persze mindenhova elkíséri őket, és megosztja velük és velünk végtelen tudását a különböző közlekedési eszközökről. Sőt, még szerelmes is lesz… Az Amíg utazunk folytatása egyszerre élvezetes, pörgős meseregény és lenyűgöző képes útikalauz Budapesthez. Közben pedig a városunkról, a közlekedésről és a járművekről is rengeteg mindent megtudhatunk. Olvassuk, amíg zötyögünk a HÉV-en, metrón, vonaton, buszon.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Pagony, Budapest, 2014
88 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155441356 · Illusztrálta: Baranyai András

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

>!
blueisthenewpink SMP
Gévai Csilla: Amíg zötyögünk

Nálam az első résszel rosszul indított, úgyhogy nem volt könnyű dolga. Nanuk ráadásul ismét bundában érkezik, és Doma még mindig mond furcsákat egy 8-10 éveshez képest. Néhol egészen követhetetlen, és még hibák is vannak benne.

Viszont volt, ahol az ötéves gurult a nevetéstől, és volt, ahol én :) Most olyan szuper helyekre is elzötyögtek, mint Szentendre, vagy a Balaton. Jó folytatás, hogy kimerészkedtek a fővárosból. Ráadásul van benne egy annyira szívet melengető jelenet, amiért simán megbocsátok neki mindent. Jöhet a repülős (és a társas)!

https://blueisthenewpink.wordpress.com/2016/02/28/olvas…

2 hozzászólás
>!
meseanyu MP
Gévai Csilla: Amíg zötyögünk

Nagyon helyes kis könyv, jópofák a szereplők, aranyosak a rajzok, és még informatív is. Kár, hogy a könyvtár csak a második részét szerezte be (amikor kérdeztem az elsőt, nem is tudták, hogy létezik), így csak úgy belecsöppentem a közepébe, de a szerzőnek hála, abszolút érthető volt így is. Nagyobb óvodásoknak vagy kisiskolásoknak jó szívvel ajánlom, és van hozzá még foglalkoztató is. Ja, és kedvet kaptam ismét egy kicsit barangolni szép fővárosunkban.

4 hozzászólás
>!
Futóhomok P
Gévai Csilla: Amíg zötyögünk

Az ötlet nagyon tetszik. És Baranyai (b) András rajzai is. Azokat nézegetve mást sem akarsz majd, mint tömegközlekedni. Budapesten.
Egy csillagot levontam mégis, mert összességében túltelítettnek éreztem az egészet: a rengeteg, különben jól tálalt információ mellett néhol nehézkesen zötyög tovább a mese. A járművek rajongói viszont biztosan nem egyszer olvastatják el maguknak a könyvet és akkor minden a helyére kerülhet:)
Ez olyan apás könyv inkább, bár a nem annyira busz/vonat/akármi-mániás anyukák kedvéért finoman lebeg a történetben egy szerelmi szál is.

>!
AgiJovi
Gévai Csilla: Amíg zötyögünk

Ugyanúgy tetszett, mint az első rész. Már nekiálltam párszor felolvasni a „nagyobbik” fiamnak (3 és fél éves), de a képeknél mindig leragadunk, ő minden képet kommentál. Neki még a történet nem annyira érdekes… engem viszont érdekelt, így este kiloptam a könyvet a gyerekszobából és végre elolvastam. :-)
Vicces, nagyon informatív, és jók benne a rajzok. Sok mindent meg lehet tudni belőle Budapest közlekedéséről. Biztos vagyok benne, hogy később a történetet is szeretni fogják a gyermekeim.

>!
VIldi P
Gévai Csilla: Amíg zötyögünk

Ovis kislányom kölcsönözte ki a könyvtárból. Neki olvastam fel.
Mi nem a fővárosban élünk, és még így is hihetetlenül olvastatatta magát a könyv. Azoknak, akik a fővárosban élnek – és napi szinten használják ezeket az eszközöket – szerintem még érdekesebb lehet. Sok érdekességet megtudtam így felnőtt fejjel is. Gyerek szemmel nézve is teljesen érthető könyv., aranyos történettel.
Mindenkinek csak ajánalni tudom. Most vadásszuk a 2. részét. :D

>!
tbkrisztina P
Gévai Csilla: Amíg zötyögünk

Utolsóként olvastuk ezt a részt, így mi már tudtuk, hogyan alakul Bali bácsi és Olgika sorsa, és hogy sikerül-e Domának és Nanuknak újra találkoznia, de ez semmit nem vett el az olvasás élményéből. Szeretjük ezeket a könyveket, a szép, igényes rajzokat; az életrevaló szereplőket; az információkat, ami épp kellő arányú, se nem sok, se nem kevés. Kedvünk lenne csatlakozni a vidám családhoz, hogy velük együtt azonnal nyakunkba vegyük a várost, Szentendrét, a Badacsonyt és mindenféle közlekedési eszközt kipróbáljunk újra. Ha legközelebb ezeken az útvonalakon járunk, biztosan eszünkbe fognak jutni. A Szent Gellért téren járva pedig felnézünk majd az ablakokba, nem horgászik-e Nanuk és Doma épp az erkélyen, vagy jelenik meg Bali bácsi uborkapakolással az arcán.

>!
Duduci
Gévai Csilla: Amíg zötyögünk

Klassz, mint az elődje, tanulságos, vicces, mindezt jól megírva és remekül illusztrálva. Szereti a család :)

>!
hettmandi
Gévai Csilla: Amíg zötyögünk

A tömegközlekedést szerető fiamnak az egész sorozat, így ez a rész is bejött. Nekem néhol kicsit erőltetett Doma szövege, de már nem (mindig) nekem kell felolvasnom :)


A sorozat következő kötete

Amíg utazunk sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Fésűs Éva: Az ezüst hegedű
Csukás István: Pom Pom meséi – A lesből támadó ruhaszárító kötél
Nagy Natália: A Nap születésnapja
Csukás István: Süsü, a sárkány
Lázár Ervin: Berzsián és Dideki
Boldizsár Ildikó: Királyfi születik
Nádasi-Ozsvár Andrea: Bosszantöpp és más furcsaságok, avagy Rebimesék félősöknek és bátraknak
Dániel András: A kuflik és a nagy eső
Janikovszky Éva: Bertalan és Barnabás
Dániel András: Matild és Margaréta, avagy boszorkányok a Bármi utcából