Amíg ​zötyögünk (Amíg utazunk 2.) 24 csillagozás

Gévai Csilla: Amíg zötyögünk

Nanuk, az eszkimó újra Budapesten nyaral Dománál és Panninál! A gyerekek nagyon örülnek egymásnak. Miután körbetáncolják egymást, máris utazni kezdenek: buszon, biciklin, négyes metrón, HÉV-en, vonaton, sőt, még léghajón is! Bali bácsi persze mindenhova elkíséri őket, és megosztja velük és velünk végtelen tudását a különböző közlekedési eszközökről. Sőt, még szerelmes is lesz… Az Amíg utazunk folytatása egyszerre élvezetes, pörgős meseregény és lenyűgöző képes útikalauz Budapesthez. Közben pedig a városunkról, a közlekedésről és a járművekről is rengeteg mindent megtudhatunk. Olvassuk, amíg zötyögünk a HÉV-en, metrón, vonaton, buszon.

Eredeti megjelenés éve: 2014

Pagony, Budapest, 2014
88 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155441356 · Illusztrálta: Baranyai (b) András

meseanyu P>!
Gévai Csilla: Amíg zötyögünk

Nagyon helyes kis könyv, jópofák a szereplők, aranyosak a rajzok, és még informatív is. Kár, hogy a könyvtár csak a második részét szerezte be (amikor kérdeztem az elsőt, nem is tudták, hogy létezik), így csak úgy belecsöppentem a közepébe, de a szerzőnek hála, abszolút érthető volt így is. Nagyobb óvodásoknak vagy kisiskolásoknak jó szívvel ajánlom, és van hozzá még foglalkoztató is. Ja, és kedvet kaptam ismét egy kicsit barangolni szép fővárosunkban.

Futóhomok>!
Gévai Csilla: Amíg zötyögünk

Az ötlet nagyon tetszik. És Baranyai (b) András rajzai is. Azokat nézegetve mást sem akarsz majd, mint tömegközlekedni. Budapesten.
Egy csillagot levontam mégis, mert összességében túltelítettnek éreztem az egészet: a rengeteg, különben jól tálalt információ mellett néhol nehézkesen zötyög tovább a mese. A járművek rajongói viszont biztosan nem egyszer olvastatják el maguknak a könyvet és akkor minden a helyére kerülhet:)
Ez olyan apás könyv inkább, bár a nem annyira busz/vonat/akármi-mániás anyukák kedvéért finoman lebeg a történetben egy szerelmi szál is.

AgiJovi P>!
Gévai Csilla: Amíg zötyögünk

Ugyanúgy tetszett, mint az első rész. Már nekiálltam párszor felolvasni a „nagyobbik” fiamnak (3 és fél éves), de a képeknél mindig leragadunk, ő minden képet kommentál. Neki még a történet nem annyira érdekes… engem viszont érdekelt, így este kiloptam a könyvet a gyerekszobából és végre elolvastam. :-)
Vicces, nagyon informatív, és jók benne a rajzok. Sok mindent meg lehet tudni belőle Budapest közlekedéséről. Biztos vagyok benne, hogy később a történetet is szeretni fogják a gyermekeim.

Ottivilága>!
Gévai Csilla: Amíg zötyögünk

Gyereknek olvastam fel és imádtam. Még az is lehet, hogy jobban élveztem a könyvet, mint ő… Kicsit emlékeztet a 70-es évek gyerekkönyveire. Talán a rajzok, talán a figurák miatt. Bali bácsi és Olgika mintha egy Janikovszky könyvből léptek volna ki. Végre egy gyerekkönyv, ami nem gyerekesen ír, hanem elmond egy sztorit, amit gyerekek is megértenek.

VIldi>!
Gévai Csilla: Amíg zötyögünk

Ovis kislányom kölcsönözte ki a könyvtárból. Neki olvastam fel.
Mi nem a fővárosban élünk, és még így is hihetetlenül olvastatatta magát a könyv. Azoknak, akik a fővárosban élnek – és napi szinten használják ezeket az eszközöket – szerintem még érdekesebb lehet. Sok érdekességet megtudtam így felnőtt fejjel is. Gyerek szemmel nézve is teljesen érthető könyv., aranyos történettel.
Mindenkinek csak ajánalni tudom. Most vadásszuk a 2. részét. :D

tbkrisztina>!
Gévai Csilla: Amíg zötyögünk

Utolsóként olvastuk ezt a részt, így mi már tudtuk, hogyan alakul Bali bácsi és Olgika sorsa, és hogy sikerül-e Domának és Nanuknak újra találkoznia, de ez semmit nem vett el az olvasás élményéből. Szeretjük ezeket a könyveket, a szép, igényes rajzokat; az életrevaló szereplőket; az információkat, ami épp kellő arányú, se nem sok, se nem kevés. Kedvünk lenne csatlakozni a vidám családhoz, hogy velük együtt azonnal nyakunkba vegyük a várost, Szentendrét, a Badacsonyt és mindenféle közlekedési eszközt kipróbáljunk újra. Ha legközelebb ezeken az útvonalakon járunk, biztosan eszünkbe fognak jutni. A Szent Gellért téren járva pedig felnézünk majd az ablakokba, nem horgászik-e Nanuk és Doma épp az erkélyen, vagy jelenik meg Bali bácsi uborkapakolással az arcán.

Duduci>!
Gévai Csilla: Amíg zötyögünk

Klassz, mint az elődje, tanulságos, vicces, mindezt jól megírva és remekül illusztrálva. Szereti a család :)

hettmandi>!
Gévai Csilla: Amíg zötyögünk

A tömegközlekedést szerető fiamnak az egész sorozat, így ez a rész is bejött. Nekem néhol kicsit erőltetett Doma szövege, de már nem (mindig) nekem kell felolvasnom :)

Amíg utazunk sorozat · Összehasonlítás