Amíg ​utazunk (Amíg utazunk 1.) 29 csillagozás

Gévai Csilla: Amíg utazunk

Amíg utazunk a villamoson, a metrón, a trolin, a libegőn, a fogaskerekűn, megtudhatjuk… miért piros a metró, hogyan működik a mozgólépcső, miért a 72-es trolibusz a legjobb járat, és mennyiféle áramszedő van. Amikor pedig leszállunk, lehet sétálni a Gellért-hegyen, üldögélni a Duna-parton, piknikezni a Kamaraerdőben.

Géva Csilla meséjében Baranyai b. András nagyon budapesti rajzaival újra felfedezhetjük Budapestet – együtt a gyerekekkel. Minden fejezetben találunk egy végigjárható útvonalat.

Utazzunk végig ezeken, olvassuk el hozzá a meséket, és tudjunk meg sok mindent Doma, Panni és Nanuk, a kis eszkimó segítségével. Mert Budapesten nyaralni jó!

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Pagony, Budapest, 2017
56 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634103400 · Illusztrálta: Baranyai (b) András
>!
Pagony, Budapest, 2013
64 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155291234 · Illusztrálta: Baranyai B. András

Most olvassa 2

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

>!
Juci P
Gévai Csilla: Amíg utazunk

Ez nagyon remek, tényleg. Informatív, vicces, aranyos, gyereknek-felnőttnek egyformán szórakoztató. Baranyai rajzait még mindig nagyon szeretem. Amiért fél csillagot levontam, az a kicsit nevetséges sztereotípia, hogy az inuit gyerek komplett fókaprémes bundában érkezik a repülőn, horgászbottal felszerelve. És nem tud angolul, csak inuitul (ami ráadásul nem is egy nyelv, hanem egy nyelvcsalád; ha már egy csomó minden másban precíz a könyv, ebben is lehetne az). De nyavalygás befejezve, olvassátok el, ennek hatására még az is lelkesedni fog a tömegközlekedési járművek iránt, aki eddig nem tette :))

1 hozzászólás
>!
egy_ember
Gévai Csilla: Amíg utazunk

Remek.
Bár én abszolút gyaloglás és bringázás párti vagyok, majdnem lementem éjfélkor BKV BKK bérletet venni.

4 hozzászólás
>!
Izolda +SP
Gévai Csilla: Amíg utazunk

Zseniális, szuper könyv főképp budapesti gyerekeknek. Nem budapesti szülők, figyelem! Ha ezt elmeséled a kölköknek, utána járhattok BKV-zni velük, mint velem apukám mozgólépcsőzni, mikor kicsi voltam. :))

>!
Pagony, Budapest, 2013
64 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155291234 · Illusztrálta: Baranyai B. András
4 hozzászólás
>!
Annie1416
Gévai Csilla: Amíg utazunk

Ajándékba kapta a kisfiam, bár ő még kicsi ehhez, a közlekedési eszközökről készült képek nagyon tetszettek neki. Imádja az összeset és utazni is szeret. Sok informárciót megtudhatunk ezekről a „csodamasinákról”, helyenként vicces kis történetet kapva.
Felnőtt olvasóknak is kiváló! :)

>!
kate101
Gévai Csilla: Amíg utazunk

Zseniális könyv, minden tömegközlekedés-mániás gyerek polcán ott a helye. Sok mindent tanít Bp. közlekedési hálózatáról, még a felnőtt (fel)olvasónak is. Gyorsan megvettük a foglalkoztatót is, a fiam azonnal meg akarta oldani az összes feladatot benne – nem is volt nehéz miután már kívülről fújta a könyvet….

>!
hettmandi
Gévai Csilla: Amíg utazunk

Olyan gyerekeknek való, akik szeretik a tömegközlekedést, érdeklik az adatok, a járművekről, épületekről szóló érdekességek. Vidéki közlekedésmániás gyerek szülőjeként mehettünk tömegközlekedni Budapestre. Nekem a szövegek néhol kicsit erőltetettek, igyekszik nagyon úgy írni, ahogy egy tízévesforma gyerek beszélne, de nekem néha kicsit sok. A gyerekek erre nem panaszkodtak, szeretik a történeteket, többször újra kellett őket olvasni. A nyolc és fél éves fiam első önálló könyvei között szerepelnek a sorozat részei.

>!
Pixelhiba
Gévai Csilla: Amíg utazunk

Kicsit fura, a kissrác túúúl okosnak tűnt, vagyis nem mindig éreztem a gyerekszájat gyerekszájnak, bár attól még lehet, hogy tök hiteles az egész, csak én kekeckedem.

>!
VIldi P
Gévai Csilla: Amíg utazunk

Ovis kislányom kölcsönözte ki a könyvtárból. Neki olvastam fel.
Mi nem a fővárosban élünk, és még így is hihetetlenül olvastatatta magát a könyv. Azoknak, akik a fővárosban élnek – és napi szinten használják ezeket az eszközöket – szerintem még érdekesebb lehet. Sok érdekességet megtudtam így felnőtt fejjel is. Gyerek szemmel nézve is teljesen érthető könyv., aranyos történettel.
Mindenkinek csak ajánalni tudom. Most vadásszuk a 3. részét. :D

>!
blueisthenewpink SMP
Gévai Csilla: Amíg utazunk

Az ovisomnak bejött, annyira, hogy kettesével kellett olvasni a fejezeteket. Nekem már kevésbé, pedig sok minden szól a felnőtteknek is. Rögtön az elején veszített el, amikor megjegyezte, hogy mennyit kell várni a lányokra, míg végre elindulnak.

Más is írta a sztereotípiákat, és hogy nem mindig hangzik gyerekszájnak, amit a kisfiú mond. Tökéletesen egyetértek mindkettővel. További rinyálás itt:
https://blueisthenewpink.wordpress.com/2016/01/12/olvas…


Népszerű idézetek

>!
Pozsonyi_Pagony KU

Nanuk mindennek örült, amit látott: tetszett neki a jegylyukasztó, a leszállásjelző és a busz csuklója is. Kértük Bali bácsit, hogy fordítsa le Nanuknak, hogy ez egy igazi Volvo alacsonypadlós 7700A típusú csuklós busz, de sajnos Bali bácsinak nem jutott eszébe, hogy hogyan mondják inuitul azt, hogy csuklós busz.

9. oldal, 2. fejezet

>!
AgiJovi

Hamar kiderült, hogy Nanuk nagyon szeret sziklára felkapaszkodni, bokrokkal benőtt utakat felfedezni, előrefutni, majd a lemaradt barátait bevárni. Nanuk hét és fél perc alatt jutott fel a Gellért térről a Szabadság-szoborig. Ez új rekord! Én kilenc perc alatt értem el a szobrot, Panni tizenegy perc alatt. Bali bácsi valami csúnyát mondhatott Nanuknak inuitul, mikor a huszonkét perces egyéni rekordja után végre levegőt kapott.


A sorozat következő kötete

Amíg utazunk sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Bihariné Kun Erika: Mimi és a közlekedési lámpa
Gill Davies: Kisvonat
Gill Davies: Autóbusz
Csukás István: Pom Pom meséi – Festéktüsszentő Hapci Benő
Fésűs Éva: Az ezüst hegedű
Paulon Viktória: Kisrigók
Berg Judit: A Nádtenger télen
Csukás István: Süsü, a sárkány
Dániel András: Matild és Margaréta, avagy boszorkányok a Bármi utcából
Nagy Natália: A Nap születésnapja