Amíg ​utazunk (Amíg utazunk 1.) 33 csillagozás

Gévai Csilla: Amíg utazunk

Amíg utazunk a villamoson, a metrón, a trolin, a libegőn, a fogaskerekűn, megtudhatjuk… miért piros a metró, hogyan működik a mozgólépcső, miért a 72-es trolibusz a legjobb járat, és mennyiféle áramszedő van. Amikor pedig leszállunk, lehet sétálni a Gellért-hegyen, üldögélni a Duna-parton, piknikezni a Kamaraerdőben.

Géva Csilla meséjében Baranyai b. András nagyon budapesti rajzaival újra felfedezhetjük Budapestet – együtt a gyerekekkel. Minden fejezetben találunk egy végigjárható útvonalat.

Utazzunk végig ezeken, olvassuk el hozzá a meséket, és tudjunk meg sok mindent Doma, Panni és Nanuk, a kis eszkimó segítségével. Mert Budapesten nyaralni jó!

Tagok ajánlása: 7 éves kortól

>!
Pagony, Budapest, 2017
56 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634103400 · Illusztrálta: Baranyai (b) András
>!
Pagony, Budapest, 2013
64 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155291234 · Illusztrálta: Baranyai (b) András

Most olvassa 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 14


Kiemelt értékelések

egy_ember>!
Gévai Csilla: Amíg utazunk

Remek.
Bár én abszolút gyaloglás és bringázás párti vagyok, majdnem lementem éjfélkor BKV BKK bérletet venni.

4 hozzászólás
Juci P>!
Gévai Csilla: Amíg utazunk

Ez nagyon remek, tényleg. Informatív, vicces, aranyos, gyereknek-felnőttnek egyformán szórakoztató. Baranyai rajzait még mindig nagyon szeretem. Amiért fél csillagot levontam, az a kicsit nevetséges sztereotípia, hogy az inuit gyerek komplett fókaprémes bundában érkezik a repülőn, horgászbottal felszerelve. És nem tud angolul, csak inuitul (ami ráadásul nem is egy nyelv, hanem egy nyelvcsalád; ha már egy csomó minden másban precíz a könyv, ebben is lehetne az). De nyavalygás befejezve, olvassátok el, ennek hatására még az is lelkesedni fog a tömegközlekedési járművek iránt, aki eddig nem tette :))

1 hozzászólás
Izolda P>!
Gévai Csilla: Amíg utazunk

Zseniális, szuper könyv főképp budapesti gyerekeknek. Nem budapesti szülők, figyelem! Ha ezt elmeséled a kölköknek, utána járhattok BKV-zni velük, mint velem apukám mozgólépcsőzni, mikor kicsi voltam. :))

>!
Pagony, Budapest, 2013
64 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155291234 · Illusztrálta: Baranyai (b) András
4 hozzászólás
Annie1416>!
Gévai Csilla: Amíg utazunk

Ajándékba kapta a kisfiam, bár ő még kicsi ehhez, a közlekedési eszközökről készült képek nagyon tetszettek neki. Imádja az összeset és utazni is szeret. Sok informárciót megtudhatunk ezekről a „csodamasinákról”, helyenként vicces kis történetet kapva.
Felnőtt olvasóknak is kiváló! :)

kate101 P>!
Gévai Csilla: Amíg utazunk

Zseniális könyv, minden tömegközlekedés-mániás gyerek polcán ott a helye. Sok mindent tanít Bp. közlekedési hálózatáról, még a felnőtt (fel)olvasónak is. Gyorsan megvettük a foglalkoztatót is, a fiam azonnal meg akarta oldani az összes feladatot benne – nem is volt nehéz miután már kívülről fújta a könyvet….

hettmandi>!
Gévai Csilla: Amíg utazunk

Olyan gyerekeknek való, akik szeretik a tömegközlekedést, érdeklik az adatok, a járművekről, épületekről szóló érdekességek. Vidéki közlekedésmániás gyerek szülőjeként mehettünk tömegközlekedni Budapestre. Nekem a szövegek néhol kicsit erőltetettek, igyekszik nagyon úgy írni, ahogy egy tízévesforma gyerek beszélne, de nekem néha kicsit sok. A gyerekek erre nem panaszkodtak, szeretik a történeteket, többször újra kellett őket olvasni. A nyolc és fél éves fiam első önálló könyvei között szerepelnek a sorozat részei.

VIldi P>!
Gévai Csilla: Amíg utazunk

Ovis kislányom kölcsönözte ki a könyvtárból. Neki olvastam fel.
Mi nem a fővárosban élünk, és még így is hihetetlenül olvastatatta magát a könyv. Azoknak, akik a fővárosban élnek – és napi szinten használják ezeket az eszközöket – szerintem még érdekesebb lehet. Sok érdekességet megtudtam így felnőtt fejjel is. Gyerek szemmel nézve is teljesen érthető könyv., aranyos történettel.
Mindenkinek csak ajánalni tudom. Most vadásszuk a 3. részét. :D

KönyvParfé>!
Gévai Csilla: Amíg utazunk

Imádooom! Amikor elolvastam ezt a könyvet, úgy éreztem egész nap csak utazni akarok. Nem érdekel, hogy a BKV sokszor büdös, koszos, csörög, csattog. Csak lyukasztani szeretnék és zötyögni a tömegközlekedésen. Nézni a lámpákat, és számolni a másodperceket, mikor vált a lámpa zöldre. A legmagasabb székekre ülnék, mert a kakasülőről lehet a legjobban látni az utat. Rámosolyognék minden ellenőrre és jegykezelőre, hogy legyen jó napjuk és vidáman integetnék az összes autósnak, akik a dugó kellős közepén dekkolnak. A zebrán lépkedve mindig csak a fehér sávokra ugrálnék és nem sajnálnám az időt arra sem, hogy oda-vissza utazzak a mozgólépcsőkön. Csuda mulatságos nap lenne! Figyelném a villamosvezető bácsit és nénit, hogyan nyomkodja a gombokat és próbálnék valamilyen rendszert találni, mi alapján gyulladnak meg a műszerfal kis kijelzői. Igen, ezt adta nekem Gévai Csilla ezzel a könyvvel. Megint gyerek lettem, aki él-hal a tömegközlekedésért. Most már megint figyelem az áramszedőket a járművek tetején és a buszokat várva elgondolkodom, vajon most milyen típusú fog érkezni. És még nem is beszéltem a busz csuklós részéről. Bárcsak a kanyarokban elkezdene muzsikálni a jármű és leadna egy teljes harmonika koncertet. Nagyon adná!

Bővebben: http://konyvparfe.blog.hu/2015/07/01/gevai_csilla_amig_…

Duduci>!
Gévai Csilla: Amíg utazunk

Gévai Csillának nagyon szeretem a könyveit, mert olyan jó ízléssel, és jó stílussal van megírva. A fiam különösen szereti, mert végigvezet egyrészt Budapesten a könyv, s nagyon aprólékosan bemutatja a vonatokat, metrót, Hévet, buszokat , gyerekvasutat, stb. Szóval, nagyon jó kis gyerekkönyv, amiből felnőttként is sokat lehet tanulni, és még humor is van benne.


Népszerű idézetek

Pozsonyi_Pagony KU>!

Nanuk mindennek örült, amit látott: tetszett neki a jegylyukasztó, a leszállásjelző és a busz csuklója is. Kértük Bali bácsit, hogy fordítsa le Nanuknak, hogy ez egy igazi Volvo alacsonypadlós 7700A típusú csuklós busz, de sajnos Bali bácsinak nem jutott eszébe, hogy hogyan mondják inuitul azt, hogy csuklós busz.

9. oldal, 2. fejezet

AgiJovi>!

Hamar kiderült, hogy Nanuk nagyon szeret sziklára felkapaszkodni, bokrokkal benőtt utakat felfedezni, előrefutni, majd a lemaradt barátait bevárni. Nanuk hét és fél perc alatt jutott fel a Gellért térről a Szabadság-szoborig. Ez új rekord! Én kilenc perc alatt értem el a szobrot, Panni tizenegy perc alatt. Bali bácsi valami csúnyát mondhatott Nanuknak inuitul, mikor a huszonkét perces egyéni rekordja után végre levegőt kapott.


A sorozat következő kötete

Amíg utazunk sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Mechler Anna: Pedró, a tűzoltóautó
M. Kácsor Zoltán: Egyes Markoló
Bihariné Kun Erika: Frici szülinapja
Tomanné Jankó Katalin (szerk.): Piró hősei
Richard Bernal: Száguldó történetek
V. Kubašta: A kisautó
Tom Adams – Emily Hawkins: Discovery Expressz
Gill Davies: Kisvonat
Gill Davies: Autóbusz
Csukás István: Pom Pom meséi – Festéktüsszentő Hapci Benő