Amíg ​repülünk (Amíg utazunk 3.) 13 csillagozás

Gévai Csilla: Amíg repülünk

Anya levelet kapott. Meghívták egy tudományos konferenciára Alaszkába, ahol Nanuk és családja él. Csakhogy Doma és Panni nem mehet. Hát nem szörnyű igazságtalanság? Rengeteg furfanggal, titkos tervet szőve, kalandok közepette a két gyerek eléri, hogy õk is repülhessenek Nanuk karjaiba! Persze most is Bali bácsi segít rajtuk. Miközben Domáék készülődnek, járunk velük a Ferihegyen, a Repüléstörténeti Kiállításon, Budapest egykorvolt hidroplán kikötõjében, és azt is megtudjuk, kik és hogyan találták fel a repülést. Végül pedig elkísérjük őket a hosszú-hosszú útra repülőtereken, terminálokon keresztül, kisebb és nagyobb gépeken utazva. Gévai Csilla lendületes szövege és Baranyai (b) András zseniális rajzai most a repülők világába kalauzolják a közlekedés szerelmeseit és a Doma-család rajongóit. Minden repülőút mellé kötelező!

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Pagony, Budapest, 2015
72 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634100546 · Illusztrálta: Baranyai (b) András

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

>!
meseanyu P
Gévai Csilla: Amíg repülünk

Ahhoz képest, hogy az előző része mennyire tetszett, ez eléggé nyögve nyelős volt. Túl sok volt a számomra érdektelen technikai adat, majdnem belealudtam, ahogy este olvastam.

2 hozzászólás
>!
Futóhomok
Gévai Csilla: Amíg repülünk

Ez még mindig egy ambivalens sorozat számomra: eléggé unom a kötetetek felolvasását, mert a közlekedés témái köré kanyarított „mese” kicsit nagyon erőltetett. Viszont észrevétlenül sok érdekességet megtanulhatnak a gyerekek a járművekről, ebben a könyvben éppen a légi közlekedésről van szó, ami fiúknak-lányoknak is izgalmas terület.
A képek-színek üdítően jók.

3 hozzászólás
>!
blueisthenewpink P
Gévai Csilla: Amíg repülünk

Végre ennek is a végére értünk. Helyenként elég tömény volt az információ-áradat, máshol nagyon felnőttnek hangzott a 8-10 éves gyerek, de ezt már megszokhattuk. Voltak elütések, és (legalább egy) súlyos tárgyi tévedés is (miszerint a Bering-szoroson át Kanadába jutnak, majd onnan Alaszkába. Khm. Nem). Az első könyv első oldalának csodásan hímsoviniszta felütésére pedig a harmadik fejezet végén sikerült feltenni a pontot. Itt megtudhattuk Domától, hogy nem baj, hogy Panni, a lány „technikai analfabéta” (szemben vele, a fiúval), „mert így legalább meg fog tanulni jól főzni” (20. old.). A lány. Jobb, ha tudja, hol a helye. Ha nagy leszek, Amíg… könyveket többé nem olvasó felnőtt leszek.

A társasjáték viszont még mindig érdekel. Ha a kártyákat nem Gévai Csilla írta. Különben mi lehet benne? 'Indulás! Anya is megy veled, várd meg, míg elkészül. Egy körből kimaradsz.' 'Repülőmúzeum, ügyes voltál a szimulátorral, lépj előre kettőt! Közben Panni főzött valami finomat.' 'Bali bácsival mész az utcán. Furán van felöltözve és énekel. Csinálj úgy, mintha nem ismernéd, lépj vissza kettőt!'

Itt is:
https://blueisthenewpink.wordpress.com/2016/04/16/olvas…

6 hozzászólás
>!
dianna76 P
Gévai Csilla: Amíg repülünk

Féltem ettől a könyvtől, mert valamikor beleolvastam, helyesebben belekezdtem a sorozat első részébe, de nem sokáig jutottam. Képtelen voltam belefeledkezni: untam, untam, untam. Ezek után kellemes csalódás volt ez a repülésről szóló kötet. A könyv kétharmadáig nem volt valami izgalmas, de el lehetett olvasni. Aztán amikor eljött a nap, hogy a család és barátaik repülőre szálljanak, Domával együtt végre én is fellelkesültem. A repülés számomra ismeretlen utazási forma, ezért érdeklődve olvastam az ezzel kapcsolatos fejezeteket. Ezek nekem tetszettek, szabályosan belefeledkeztem a történet ezen részeibe. Ami igaz, igaz, amikor már többedszer szálltak át utasaink, akkor kezdett uncsi lenni. Ennyi órát eltölteni utazással, te jó Isten, én már a gondolatától is elfáradtam. Egy gyerek ezt a valóságban bírná egyáltalán??
Az illusztrációktól nem voltam eldőlve, de talán a történethez illettek. Azt az ábrát viszont, ahol a repülőt ábrázolják belülről (röntgen stílusban) tele utasokkal, csomagokkal, sokáig böngésztem. El nem tudtam képzelni, mit csinál Bali bá előrenyújtott karokkal. Aztán elolvastam a szöveget, s minden világossá vált.
A könyvet mesének nem mondanám, inkább egy ismeretterjesztő könyv a repülésről, plusz egy kis lágyító körítés.

>!
Ottivilága
Gévai Csilla: Amíg repülünk

Ez egy kicsit kevésbé tetszett, mint az első két rész..De nem volt rossz. A műszaki adatokhoz már hozzá voltam szokva, mert volt, hogy a fiamnak az 1000 repülőgép című könyvet kellett részletesen felolvasni. És végig hallgatta..

>!
Juci P
Gévai Csilla: Amíg repülünk

Az előző részek jobban tetszettek, itt a történet nem volt túl érdekes, de ismeretterjesztőnek még mindig nagyon jó.

>!
Duduci
Gévai Csilla: Amíg repülünk

Imádom ezt a sorozatot, annyira jól van megírva. Tele van humorral, ötlettel, ismerettel, tudással, komolyan, míg olvastam a fiamnak nem egyszer mondtam, hogy „jé, tényleg, de érdekes, ez tök jó”! Szóval, le a kalappal Gévai Csilla előtt, mert ez a könyv és ami benne van és hordoz, maximálisan tíz pont! :) S van belóle társas is!!!!

>!
imma AP
Gévai Csilla: Amíg repülünk

Nem tudom, pontosan miért, de hihetetlen módon irritált az egész. Vagy csak az elbeszélő-főszereplő. De végül is ez már csak részletkérdés.
(Amúgy az ismeretterjesztés része rendben van.)

4 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Torben Kuhlmann: Lindbergh
Szigeti Kovács Viktor: Lúna gyermekei
Csukás István: Süsü, a sárkány
Berg Judit: A Nádtenger télen
Berg Judit: Rumini és a négy jogar
Bodó Béla: Brumi Mackóvárosban
Vadadi Adrienn: Kockacukor lovassuli
Szepes Mária: Harkály anyó
Kozári Dorka: Marcsi szeretetre vágyik
Berg Judit: Két kis dinó Krétán