Amíg ​repülünk (Amíg utazunk 3.) 13 csillagozás

Gévai Csilla: Amíg repülünk

Anya levelet kapott. Meghívták egy tudományos konferenciára Alaszkába, ahol Nanuk és családja él. Csakhogy Doma és Panni nem mehet. Hát nem szörnyű igazságtalanság? Rengeteg furfanggal, titkos tervet szőve, kalandok közepette a két gyerek eléri, hogy õk is repülhessenek Nanuk karjaiba! Persze most is Bali bácsi segít rajtuk. Miközben Domáék készülődnek, járunk velük a Ferihegyen, a Repüléstörténeti Kiállításon, Budapest egykorvolt hidroplán kikötõjében, és azt is megtudjuk, kik és hogyan találták fel a repülést. Végül pedig elkísérjük őket a hosszú-hosszú útra repülőtereken, terminálokon keresztül, kisebb és nagyobb gépeken utazva. Gévai Csilla lendületes szövege és Baranyai (b) András zseniális rajzai most a repülők világába kalauzolják a közlekedés szerelmeseit és a Doma-család rajongóit. Minden repülőút mellé kötelező!

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Pagony, Budapest, 2015
72 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634100546 · Illusztrálta: Baranyai (b) András

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

meseanyu P>!
Gévai Csilla: Amíg repülünk

Ahhoz képest, hogy az előző része mennyire tetszett, ez eléggé nyögve nyelős volt. Túl sok volt a számomra érdektelen technikai adat, majdnem belealudtam, ahogy este olvastam.

2 hozzászólás
Futóhomok>!
Gévai Csilla: Amíg repülünk

Ez még mindig egy ambivalens sorozat számomra: eléggé unom a kötetetek felolvasását, mert a közlekedés témái köré kanyarított „mese” kicsit nagyon erőltetett. Viszont észrevétlenül sok érdekességet megtanulhatnak a gyerekek a járművekről, ebben a könyvben éppen a légi közlekedésről van szó, ami fiúknak-lányoknak is izgalmas terület.
A képek-színek üdítően jók.

3 hozzászólás
dianna76 P>!
Gévai Csilla: Amíg repülünk

Féltem ettől a könyvtől, mert valamikor beleolvastam, helyesebben belekezdtem a sorozat első részébe, de nem sokáig jutottam. Képtelen voltam belefeledkezni: untam, untam, untam. Ezek után kellemes csalódás volt ez a repülésről szóló kötet. A könyv kétharmadáig nem volt valami izgalmas, de el lehetett olvasni. Aztán amikor eljött a nap, hogy a család és barátaik repülőre szálljanak, Domával együtt végre én is fellelkesültem. A repülés számomra ismeretlen utazási forma, ezért érdeklődve olvastam az ezzel kapcsolatos fejezeteket. Ezek nekem tetszettek, szabályosan belefeledkeztem a történet ezen részeibe. Ami igaz, igaz, amikor már többedszer szálltak át utasaink, akkor kezdett uncsi lenni. Ennyi órát eltölteni utazással, te jó Isten, én már a gondolatától is elfáradtam. Egy gyerek ezt a valóságban bírná egyáltalán??
Az illusztrációktól nem voltam eldőlve, de talán a történethez illettek. Azt az ábrát viszont, ahol a repülőt ábrázolják belülről (röntgen stílusban) tele utasokkal, csomagokkal, sokáig böngésztem. El nem tudtam képzelni, mit csinál Bali bá előrenyújtott karokkal. Aztán elolvastam a szöveget, s minden világossá vált.
A könyvet mesének nem mondanám, inkább egy ismeretterjesztő könyv a repülésről, plusz egy kis lágyító körítés.

Ottivilága>!
Gévai Csilla: Amíg repülünk

Ez egy kicsit kevésbé tetszett, mint az első két rész..De nem volt rossz. A műszaki adatokhoz már hozzá voltam szokva, mert volt, hogy a fiamnak az 1000 repülőgép című könyvet kellett részletesen felolvasni. És végig hallgatta..

Juci P>!
Gévai Csilla: Amíg repülünk

Az előző részek jobban tetszettek, itt a történet nem volt túl érdekes, de ismeretterjesztőnek még mindig nagyon jó.

Duduci>!
Gévai Csilla: Amíg repülünk

Imádom ezt a sorozatot, annyira jól van megírva. Tele van humorral, ötlettel, ismerettel, tudással, komolyan, míg olvastam a fiamnak nem egyszer mondtam, hogy „jé, tényleg, de érdekes, ez tök jó”! Szóval, le a kalappal Gévai Csilla előtt, mert ez a könyv és ami benne van és hordoz, maximálisan tíz pont! :) S van belóle társas is!!!!

imma P>!
Gévai Csilla: Amíg repülünk

Nem tudom, pontosan miért, de hihetetlen módon irritált az egész. Vagy csak az elbeszélő-főszereplő. De végül is ez már csak részletkérdés.
(Amúgy az ismeretterjesztés része rendben van.)

4 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Torben Kuhlmann: Lindbergh
Szigeti Kovács Viktor: Lúna gyermekei
Csukás István: Süsü, a sárkány
Berg Judit: A Nádtenger télen
Berg Judit: Rumini és a négy jogar
Bodó Béla: Brumi Mackóvárosban
Vadadi Adrienn: Kockacukor lovassuli
Szepes Mária: Harkály anyó
Kozári Dorka: Marcsi szeretetre vágyik
Berg Judit: Két kis dinó Krétán