Amíg ​megváltjuk a világot (Amíg olvasunk 4.) 18 csillagozás

Gévai Csilla: Amíg megváltjuk a világot

Gévai Csilla folytatja az Amíg utazunkban már megismert és megszeretett gyerekek, Panni és Doma történeteit, négy különböző nehézségi szinten. A negyedik kötetben tarts Domával az iskolába, ahol éppen környezetvédelmi hetet tartanak! Bali bácsi lelkesítő előadásából sok mindent megtudhatsz arról, mit tehetsz a Földért és az emberiségért. Domát és barátját, Álmost is magával ragadja a lelkesedés, ezért megalapítják a Zöldszívűek Társaságát.

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Most én olvasok!

>!
Pagony, Budapest, 2018
56 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634103608 · Illusztrálta: Baranyai (b) András

Enciklopédia 2


Várólistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
Bea_Könyvutca P
Gévai Csilla: Amíg megváltjuk a világot

Egyszerre tanít és szórakoztat ez a könyv, témája a környezetvédelem gyermekszemmel, kalandosan, meglehetősen motiválóan ír arról, hogy mennyi mindent tehetnek a gyerekek is a saját környezetükért, és hogyan menthetik meg a Földet is akár. Kicsit talán helyenként szájbarágósnak is érezhetjük, de a saját fiaimon tapasztalom, hogy vannak dolgok, amiket bizony szájbarágósan kell ismételnem, hogy megcsinálják.
Bővebben: https://konyvutca.blogspot.com/2018/08/egy-kismajom-egy…

>!
meseanyu P
Gévai Csilla: Amíg megváltjuk a világot

Érdekes, én a többiekkel ellentétben sem unalmasnak, sem szájbarágósnak nem éreztem, hanem végig jól szórakoztam a könyvet olvasva. Lehet, hogy csak felszínesen kapargatja a környezetvédelmet, de tetszik a lelkes hangulat, szerintem ez elég arra, hogy a gyerekek érdeklődését felkeltse a téma iránt.

>!
dtk8 P
Gévai Csilla: Amíg megváltjuk a világot

Felbosszantott ez a könyv. A környezetvédő Doma egy hetébe nyerünk bepillantást. Az alapötlet jó, és a szánkba rágott üzenet is: a környezetvédelem mindenki ügye.
Nagy kár, hogy ez kimerül abban, hogy virágot ültettek és összeszedték a szemetet. Ezen kívül csak terveket szövögettek, hogy mit fognak megmenteni, milyen szuperhősöket fognak ehhez bevonni, örvendtek, hogy kit sikerült már a titkos környezetvédő társaságba bevonni.
És ezzel pont megint elérhetetlen és fiktív távolságba toltuk a környezetvédelmet. Annyi apró lépés van, amivel változtatni lehet, aminek van értelme. Sokkal jobb, hasznosabb is lehetett volna ez a könyv.
(A stílus rendben van, és az utolsó szuperhős tetszett.)

>!
Hintafa P
Gévai Csilla: Amíg megváltjuk a világot

Értékelem a könyv célkitűzését, ennek szólnak a csillagok. A nagyobbik olvasóm egy délután alatt végzett vele, de azt mondja fura volt. Én csak az szokásos szájbarágósságot éreztem. De talán a 7-8 éves korosztály számára nagyobb élményt nyújt.

>!
katen P
Gévai Csilla: Amíg megváltjuk a világot

Jaj, Doma, Doma. A szándék nagyon szép, a poénok is egész jók, főleg a legvégén. De ne haragudj, ezt nem tudom neked megbocsátani: https://moly.hu/idezetek/1000315 .
Maga az egész könyv túl nagyot akar, túl szuperhős, emiatt pedig unalmas és kissé valószerűtlen.
Adom tovább a célközönségnek, kíváncsi leszek a véleményére!

3 hozzászólás
>!
Boglárka_Madar P
Gévai Csilla: Amíg megváltjuk a világot

Nagyon egyetértek a könyv céljaval, hogy minél előbb megtanítsuk a gyerekeknek, hogy a környezetünket védeni kell, de sajnos a megvalósítás kicsit félrecsúszott. Aranyos ahogy Doma szuperhősként akarja megmenteni a földet, viszont nem sok hasznos információt ad, hogy ezt miképpen is lehet megtenni. Kevés és nagyon általanos tanácsot ad, azt is rettentő szájbaragósan adja elő. Nem tudom a célkorosztálynak ez mennyire élvezhető, nekem nagyon idegesítő volt ez a stílus.

>!
dianna76 P
Gévai Csilla: Amíg megváltjuk a világot

Ez egy kicsit unalmasra sikeredett, és túl okosítóra. Valami történetbe, mesébe, cselekménybe ágyazva, és úgy adagolva a Föld óvására vonatkozó utasításokat, ismereteket, jó könyv lehetett volna. Azért a mondanivalója fontos, és értékelem is. Az pedig mennyire igaz, hogy csak együtt, összefogva tehetünk a Föld megóvásáért. Volt egy mondat, ami megragadt bennem: „Minden változást magunkkal kell kezdenünk.”
A könyv zárójaként Doma beül egy kád vízbe ahelyett, hogy a zuhanyozást szorgalmazná. Nos, a bolygónk megóvása nem csak a nemszemetelésről szól!

>!
Pagony, Budapest, 2018
56 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634103608 · Illusztrálta: Baranyai (b) András
2 hozzászólás
>!
Kek P
Gévai Csilla: Amíg megváltjuk a világot

Jó, jó – de nem elég jó. Van benne olyan kifakadás, hogy nem csak szövegelni kell, hanem tenni is, itt mégis csak az előbbi van, meg álmodozó tervezgetés. És sok-sok kihagyott ziccer. A nagy-nagy jövőbeli, világmegváltó tervek mellett tényleg csak az egynapi Te szedd akciós szemétszedés van, meg a virágültetés – nincs papír- és/vagy kupakgyűjtés, parktakarítás, játszótér felújítás vagy szelektív hulladékgyűjtés, netán csomagolás mentes vásárlás vagy hasonlók. Olyan, amit a további hetekben maguk is csinálhatnának, folytathatnának. Tehát kimaradnak a konkrét ötletek, az az 1-2, ami le van írva, túl kevés. A könyv hangulata viszont elég lelkesítő, kb. úgy az 1. osztályos korosztálynak. Kiindulópontnak jó egy iskolai környezetvédelmi projekthez.

>!
kisboszorka
Gévai Csilla: Amíg megváltjuk a világot

A könyv ötlete jó, és az utolsó fejezetet már nagyon szerettem, de addig csapongott, akár az ötéves fiam, amikor mesél. De azt olyan nehéz követni és összerakni. Jobb lenne kevesebb dologba mélyebben olvasni, mert most mindenről próbál mesélni, és elveszünk a részletekben.


Népszerű idézetek

>!
Bea_Könyvutca P

– Tudjátok, hogy beszélni mindig sokkal könnyebb, mint cselekedni?

24. oldal

>!
Bea_Könyvutca P

Doma vagyok és szeretném rendbe tenni a világot.

(első mondat)

>!
Kek P

Ez a legszabadabb napom. Végre nem kell csinálnom semmit, foglalkozhatok a szuperhős hivatásommal.

52. oldal

>!
Kek P

Tudatosan eldöntötted: nem ártok a pipacsoknak!

25. oldal

>!
Kek P

Végül még a triolámat is a dobozba tettem. Sajnálom, a triola helyett már egy gitárra vágyom!

40-41. oldal

Kapcsolódó szócikkek: gitár · triola
>!
Kek P

Gondoljatok csak bele! Minél több felesleges dolgot tároltok a szobátokban, annál kevesebb hely lesz az új játékaitok számára.

38. oldal

1 hozzászólás
>!
Kek P

Aztán jött Bali bácsi, és megszerelt minket. Kicserélte bennünk a „kit érdekel” alkatrészt, és betett a helyére egy „ki, ha én nem” lelkesítő szerkezetet.

35. oldal

>!
Kek P

Sosem hittem volna, hogy a szemétszedés ennyire szórakoztató lehet, ha van kedved hozzá.

34. oldal

>!
Kek P

S hol a legközelebbi pipacsmező, amibe most rögtön nem gázolok bele?

26. oldal

>!
Kek P

Ezen a szerdán nemcsak a füvek és a fák boldogok, hanem mi, gyerekek is. Ma ugyanis nincs tanítás. Ma van a híres szemétszedő szerda. S mivel a szeméthez csak védőkesztyűben nyúlhatunk hozzá, nekünk még külön szemétszedő kesztyűnk is van. Tá-dám!

29-30. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Szabó T. Anna: Tükörcicák
Amelie Benn: Léna bűvös naptánca
Pascale Wrzecz: Olivér, a vámpírgyerek
Zalán Tibor: Bongóc kalandjai
Csukás István: Pom Pom meséi – Festéktüsszentő Hapci Benő
Csukás István: Süsü, a sárkány
Berg Judit: A Nádtenger télen
Berg Judit: Rumini Datolyaparton
Csukás István: Egy kiscsacsi története
Dániel András: A kuflik és a nagy eső