Maxi 30 csillagozás

Gerti Tetzner: Maxi

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Mit csináljon az a gyerek, aki úgy érzi, hogy nem elég okos, nem elég szép, aki egy ébresztőórasor berregésére ébred, a lakáskulcsot a nyakában hordja, aki szenved a gyakori egyedülléttől? A Móra Kiadó új regényének hősnője, Maxi, egy napon kitalálja magának a Nagy Szellemet, beszédbe elegyedik vele, s ráveszi, hogy teljesítse három kívánságát. Kalandjainak sorát megismerhetitek, ha elolvassátok Gerti Tetzner könyvét, melyet Somorjai Éva kedves illusztrációi díszítenek.

Eredeti megjelenés éve: 1979

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Pöttyös könyvek Móra

>!
Móra, Budapest, 1985
120 oldal · keménytáblás · ISBN: 9631143244 · Fordította: Rónaszegi Éva · Illusztrálta: Somorjai Éva

Enciklopédia 1


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

vighagika>!
Gerti Tetzner: Maxi

Számomra borzalmas volt. :(
Nem tudom, ezt a szörnyen lebutított nyelvezetet ki viseli el, mert szinte biztos vagyok benne, hogy még a gyerekek sem. Maximum az olyan korú, aki még nem tud olvasni, az meg mindegy, te mit olvasol neki.
Már az elképzelés is értelmetlen volt a Nagy Szellemmel, pedig a fülszöveg első mondata alapján még jó irányba is mehetett volna az egész.

szmelus P>!
Gerti Tetzner: Maxi

Igazán tanulságos történet. Valóban egyedül vagyunk? Lehet hogy másoknak sokkal jobb? Ha okosabb lennék, ha jobb jegyeket szeretnék, mint ő, ha szabadabb lennék, ha nem mondanák meg mit tegyek, vajon tényleg boldogabb lennék? Csak ki kell próbálni. Láss más szemével s rájössz, te úgy vagy jó ott ahol vagy.

Anó >!
Gerti Tetzner: Maxi

Kedves kis könyv. Maxi mindennapi kislány, aki nehezen birkózik meg a hétköznapokkal. Óhatatlanul úgy érzi, mindent elront, neki semmi nem sikerül – mennyivel könnyebb mások élete! S innen már csak egy lépés, hogy az álmodozó kis kamaszlány másik életet/más életeket álmodjon magának…
Tetszett, ha mai kislány lennék, nyilván még inkább tetszett volna!

Syssy922>!
Gerti Tetzner: Maxi

Őszintén szólva nem igazán szerettem meg. Ha nem kellett volna több kihíváshoz is, akkor lehet, hogy félbehagyom. A másik, ami miatt mégis elolvastam, hogy csak ilyen rövid volt, tehát nem vett el sok időt az életemből.
Olvasás előtt nem olvastam el, hogy miről szól, ezért eléggé meglepett, hogy milyen irányba ment el a történet. Nem erre számítottam, és nem is tetszett. Talán, ha jobban ki lett volna fejtve, akkor jobban tetszett volna egy kicsivel. Viszont azokra a kérdésekre, amik érdekeltek nem kaptunk választ. Vagy nem értettem meg pontosan. Mi lett a többi lánnyal? Ők is tudtak róla?
Az is fura volt, ahogy a kis srác viselkedett. A nevekkel nem vagyok jóban. Már senkiére se emlékszem…
Lehet, hogy gyerekfejjel más, de szerintem én akkor se szerettem volna. Legalábbis az emlékeim, hogy miket szerettem és miket nem olvasni, azok erre következtetnek.
Tulajdonképpen az alapötlettel nincs gondom, csak a kivitelezés lett kissé fura.

erabig>!
Gerti Tetzner: Maxi

Nagyon tanulságos történet arról, hogy ne akarj más lenni, hanem próbált érteni és élvezni azt, aki vagy.


Népszerű idézetek

Delena>!

Amikor Maxi már nem volt kisgyerek, de még nagylány sem igazán, különös dolog történt vele.

(első mondat)

Delena>!

Kedves patak, miért nem ülsz zajt, amikor mászol fölfelé? Én mászás közben mindig hangosan zihálok. Hogyan lehetsz ilyen derék, rendes fickó?

17

Delena>!

Az előző órán most hallotta először, hogy a víz nemcsak leeshet az égből, hanem vissza is juthat oda. Azóta is ezen töprengett: hogy csinálja? Talán a vízcseppek létrával másznak föl az égbe, esetleg kötelet használnak, vagy luftballonon repülnek föl? És vajon miért nem csörgedezik a víz fölfelé éppúgy, mint lefelé?

17

szmelus P>!

Így volt ez mindig a felnőttekkel: vagy fáradtak, vagy dolgozniuk kell. Ha süt a nap, ha nem, mindig akad valami tennivalójuk. Mire kell nekik akkor egyáltalán a tavasz meg a nyár? Nagy Szellem, tedd, hogy soha ne legyek felnőtt!

92. oldal

Kapcsolódó szócikkek: felnőtt
Delena>!

Bárcsak megint kisbaba lehetne! Egész nap csak a kocsiban kellene feküdnie, egy kicsit mosolyognia, és az emberek máris örülnének neki, meg lennének vele elégedve. Semmit sem kellene megbánnia, és félnie sem kellene a másnap reggeltől.

28


Hasonló könyvek címkék alapján

Erich Kästner: A két Lotti
Kerstin Gier: Smaragdzöld
Michael Ende: Momo
Michael Ende: A Végtelen Történet
Erich Kästner: Az Emberke
Erich Kästner: Pötyi és Anti
Edith Klatt: Rénszarvasok pásztora
Karl May: Az Ezüst-tó kincse
Erich Kästner: Május 35.
Michael Ende: A sátánármányosparázsvarázs­pokolikőrpuncspancs­lódítóbódítóka