Híres ​pálinkák 0 csillagozás

Eredetvédett hungarikumok
Gerse László: Híres pálinkák

„Nehéz, de szép feladatot kaptam e könyv bevezetőjének megírásával. Szép, és megtisztelő a felkérés, mert a pálinkakészítők most vívják csatáikat a piaci elismertségért és minőségi termékeik keresettségéért, nehéz, mert a pálinkáról kialakult fogyasztói elvárás nagyon sokrétű, nem minden esetben korrekt. Ez elsősorban iparági történelmünk sajátosságaiból adódik.
A kilencvenes évek elején a szeszipar arculata is átalakult. Az italiparban megmaradtak a hagyományos likőripari cégek, néhány kereskedelmi pálinkafőzde és természetesen nagy számban, az ún. bérfőzdék. A pálinkakészítés feléledése sokat késett a borászathoz képest. Ennek oka elsősorban a törvényi feltételek változatíansága, valamint a jelentős tőkeigény volt az új cégek alapítása esetén.
A kilencvenes évek végétől azonban kezdtek megjelenni az igényes, jó minőségű pálinkák a piacon. Ez a fejlődés, a szemlélet átalakulása még ma is tart, de szerencsére egyre gyorsabb ütemünek mondható.” Panyik Gáborné Bevezetője

>!
Szaktudás Kiadó Ház, Budapest, 2007
98 oldal

Hasonló könyvek címkék alapján

Panyik Gáborné: Pálinkafőzés
Rita Vitt: Virágos és gyógynövényes likőrök
Jónás József: Mesterpálinkák, pálinkamesterek
Békési Zoltán – Pándi Ferenc: Pálinkafőzés
Gabriele Bickel: Likőrök, pálinkák, gyógyitalok
Tamás Jenő: Pálinka
Keller Miklós – Érczhegyi László – Török Sándor: Pálinka, csemegebor, pezsgő
Balázs Géza – Viga Gyula (szerk.): Közelítések a pálinkakultúrához
Balázs Géza: Pálinka, a hungarikum
Balázs Géza: Pálinka a közös nyelvünk