Római ​lakoma (Időutazás négy keréken 3.) 6 csillagozás

Geronimo Stilton: Római lakoma

Lakoma az ókori Rómában? Ezt nem lehet kihagyni! Csakhogy a hozzávalók összegyűjtéséhez az egész Római Birodalmat be kell járni. Rothadó haltól bűzlő piacok, felbőszült gallok és harcias kalózok várnak ránk, míg végül megpihenhetünk Caesar kényelmes díványán.

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Kolibri, Budapest, 2021
160 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634376835 · Fordította: Csömöri Zsuzsi · Illusztrálta: Alessandro Muscillo, Christian Aliprandi

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Kiss_Julianna>!
Geronimo Stilton: Római lakoma

Geronimo hozta a szokásos formáját. Így foglalnám össze a könyvet. Most Rómában járt unokatesóival. Vidám mulatságos kalandokban van részük.

Eftímea>!
Geronimo Stilton: Római lakoma

Eddig ilyen Geronimot még nem olvastunk (és kiderült, ez a sorozat harmadik kötete), de az időutazást leszámítva, pont olyan, mint a többi. A karakterek nem változtak, csak a helyszín volt az ókori Róma. Ahogy olvastam, sok tényleges történelmi adatot tartalmaz, több idegen kifejezést használ, amit meg is magyaráz, pl a centurio szó.
A gyerekeknek és nekem is tetszett. Talán Geronimo se volt olyan szerencsétlen, mint általában

Békefi_Kata>!
Geronimo Stilton: Római lakoma

Nekem ez a könyv nagyon jó volt. Mert jól bemutatja az ókori Rómát. Nagyon vidám a történet, Geronimo Stilton vicces volt. Tetszett Caser interjú.

Renáta_G>!
Geronimo Stilton: Római lakoma

Az unokaöccsei mindenféle őrültségre képesek rávenni Geronimót, hát be is pattannak a buszba és elindulnak Julius Caesar korába. Innen aztán nincs megállás. Megismerkednek az akkori viselettel, a tógával járó kellemetlenségeket, találkoznak oroszlánokkal a Circus Maximusban, és megnézhetik az örök város, az ókori világ központját Rómát. Mesés, varázslatos hely, tele építészi csodákkal, majd megismerkednek a félelmetes uralkodó, Julius Caesar egyik alattvalójával, akire az a kemény feladat vár, hogy egy parádés győzelmi vacsorát szervezzen. Szinte lehetetlen feladat, de Geronimo, Trappola és a két kölyök nekiindulnak az ókori világnak, hogy segítsenek a kétségbeesett egérnek összehozni az ünnepi menüt.

Bővebben: https://www.kulturpara.hu/2021/10/geronimo-teveterelos-…


A sorozat következő kötete

Időutazás négy keréken sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Tea Stilton: Rómeó és Júlia Londonban
Tea Stilton: A titokzatos aranypillangók
Bogáti Péter: Az ágasvári csata
Berg Judit: Rumini Zúzmaragyarmaton
C. S. Lewis: A Hajnalvándor útja
Acsai Roland: Tili és Tiló
Lewis Carroll: Aliz kalandjai Csodaországban és a tükör másik oldalán
Michael Hoeye: A valóságshow fantomja
Somfai Anna: Barátságháló
Bendl Vera: Mihályi Csongor és az időgyurma