Nosztregerusz ​titokzatos kézirata (Geronimo Stilton 2.) 94 csillagozás

Geronimo Stilton: Nosztregerusz titokzatos kézirata

Voltatok ​már valaha Egér-szigeten? Ez az igen furcsa sziget Egérbenemjárta-óceán kellős közepén helyezkedik el, és az alakja jókora sajtszeletre emlékeztet. Ezen a szigeten a természet különleges védelmet élvez, és a rágcsálók boldogan élnek…
Geronimo Stilton!
Kalandjaim Rágcsália. Itt lakom én, Geronimo Stilton!
Kalandjaim Rágcsáliában játszódnak. Igaz történetek ezek, velem estek meg, vagy ne legyen a nevem Geronimo Stilton!
Vicces, furcsa és egy kicsit talán hihetetlen kalandok, de ígérem, hogy egytől egyig mulatságosak… Nem hisztek nekem? Hát rajta! Olvassatok el egyet!

Geronimo Stilton
Rágcsáliában született (Egér-szigeten). Diplomamunkáját a rágcsálóirodalom toponímiájából és összehasonlító ősegéri filozófiából írta.
Húsz éve a Rágcsáló Hírek főszerkesztője, ez Rágcsália legolvasottabb napilapja.
Az eltűnt kincs rejtélye című írásáért Ráglitzer-díjat kapott, s 2001-ben elnyerte Az év embere kitüntetéssel járó Andersen-díjat… (tovább)

Tagok ajánlása: 6 éves kortól

>!
Alexandra, Pécs, 2017
118 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633693599 · Fordította: Kotsis Orsolya · Illusztrálta: Merenguita Gingermouse és Zeppola Zapp
>!
Alexandra, Pécs, 2014
118 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633693599
>!
Alexandra, Pécs, 2013
120 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633693599 · Fordította: Kotsis Orsolya · Illusztrálta: Mac Mouse, Larry Keys

4 további kiadás


Enciklopédia 2


Kedvencelte 2

Most olvassa 6

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

Bleeding_Bride IP>!
Geronimo Stilton: Nosztregerusz titokzatos kézirata

Cuki ez a Stilton, jó a sztori is, szereplők is. Az egyetlen dolog ami kissé idegesít, hogy a korábban olvasott kötetekben is és most is Stilton túl sokat ideges és kapja az agyvérzést, sosincs igazán a helyzet magaslatán.
De Szende szereti, szóval az a fő :D

Ferger_Jolcsi P>!
Geronimo Stilton: Nosztregerusz titokzatos kézirata

Mindig jókat mosolygok Geronimo ügyetlenkedésén. Amiben csak lehet, abban biztos elbotlik, ami csak lehet, az a fejére pottyan és amit csak el lehet képzelni, ő biztos fél tőle. Mégis mindig belekeveredik az újabb és újabb kalandokba vagy a családjának vagy a kollégáinak, barátainak „köszönhetően”. Mégis sokkal jobban érezné magát elvonulva egy csendes kis zugva a könyveivel, olvasgatva, írogatva. Amit ennek a kötetnek a végén meg is tud valósítani egy röpke kis hónapra.

Homolya_H_Tímea P>!
Geronimo Stilton: Nosztregerusz titokzatos kézirata

Bár megfogadtan, hogy jó darabig nem olvasok Geronimot, az ovisaim hozták alvás-mesének, és mivel a kolléganőm egyenesen rühelli, én olvastam fel nekik.
Ez a második kötet az egész, végtelen hosszú sorozatból, és bár Stilton ebben is idegbajos pocok, de valahogy mégsem annyira ment az agyamra, mint a múltkoriban.
A történetnek számomra furcsa vége lett, olyan, mintha az író se tudta volna, mit kezdjen vele, így egyszerűen levágta.
Kár érte

2 hozzászólás
Katona_Zsuzsanna>!
Geronimo Stilton: Nosztregerusz titokzatos kézirata

Geronimo Stiltonnak ezúttal Patkányszkyval gyűlik meg a baja, aki egy nagyon erőszakos figura, rendkívül kellemetlen alak. Viszont jó sok kávét iszik, ami máris elfogadhatóbbá teszi. Ráadásul olyan viccesen rajzolták meg, hogy egy volt egyetemi tanáromra emlékeztet, ez is sokat elvesz a karakter negatív tulajdonságaiból.

anesz P>!
Geronimo Stilton: Nosztregerusz titokzatos kézirata

Ez volt a második Geronimo kötet, amit olvastam. Kezdem megkedvelni a főszereplőt. Egyáltalán nem egy hőstípus, hétköznapi a sok csetlésével-botlásával. Viszont az erkölcsi érzéke tökéletes, ezzel emelkedik ki a környezetéből. Az ellenség kimentése a tűzből például igazi keresztyéni cselekedet. Viszont a környezetében van néhány idegesítő pacák, akarom mondani: pocok. :-)
A kiadás viszont tetszik, a különböző betűszedésekkel, illusztrációkkal.

pável>!
Geronimo Stilton: Nosztregerusz titokzatos kézirata

Mint a Garfield: a szülő mind megveszi a gyereknek – de inkább magának. Ezt csak ajánlásképpen írom ide, nem a kedvenc műfajom – de azért tetszett. Főszereplõje egy pocok-pacák… továbbá egerek, patkányok.
A Stilton amúgy egy ódon sajtmárka.. még jó, hogy nem szagos könyv… A sztori nem olyan megkapó, de a rajzokon: a punk kisegérkislányon, stb., nagyon lehet cincogni… A Macskafogóban voltak még hasonlóan kreatívok a kis dögök emberszerű ábrázolásában. De hadd ne dicsérjem túl: pl. egyes kisegerek feje egy az egyben = Vukéval, a kisrókáéval… Ami morbid, valljuk be, hiszen ők ugyanazon tápláléklánc két vége… de inkább arról lehet szó, hogy az olaszok (mert arról van fordítva, nem is angol a cucc, ahogy elsőre tűnik) látták a mi Vukunkat és elcsórták.
A gyerekek talán nem értenek majd mindent belõle, pl. IV. Parmezánevõ Pétert, de õk úgyis bármin el tudnak kuncogni.

(2006)

Szelén >!
Geronimo Stilton: Nosztregerusz titokzatos kézirata

Megint egy kedves mesét kaptam, olyan szereplővel, mint Patkányszky, vagy olyan fogalmakkal mint: dilisajtos egérturmix, kísértetmacska barlang.
Viszont alaposabban megnézve a rajzokat jobban kirajzolódott számomra, hogy ezek viccesek, és a főszereplőnk nem is annyira egér, mint rókaszerű.

>!
Alexandra, Pécs, 2005
116 oldal · ISBN: 9633693594 · Fordította: Kotsis Orsolya · Illusztrálta: Merenguita Gingermouse, Zeppola Zapp
giller>!
Geronimo Stilton: Nosztregerusz titokzatos kézirata

Rágcsáliában Geronimo Stilton a főszerkesztője a Rágcsáló Híreknek, és Pinky a kis segédje. Pinky, a nagybátyja Patkányszky Tódor, – aki imádja a kávét, és mint kiderül a híres Nosztregerusz kézirat tulajdonosa – és Geronimo, elutaznak egy könyvvásárra, ahol aztán ellopják a híres kéziratot. Gyanúsított az van….. és……. Szerencsére a végére minden jól alakul. :)

Camelia>!
Geronimo Stilton: Nosztregerusz titokzatos kézirata

Kis, könnyen olvasható fejezetek tele képekkel, amiket mindenki csak élvezni tud. Ezt a könyvet olvastam legelőször és azt kell hogy mondjam nagyon jóra sikeredett. :)


Népszerű idézetek

Bleeding_Bride IP>!

Egy álomszép hónapot töltöttem tehát szeretett könyveim társaságában. Imádom a magányt, szeretek történeteket, kalandokat, szereplőket kitalálni. Hajnaltól napnyugtáig dolgoztam.
Micsoda boldogság írni!

105. oldal

missty>!

Szerkesztőorrom bestsellerszagot szimatolt. Mindenképpen meg kell tudnom mindent erről a kéziratról.

63. oldal

loci93 IP>!

Ó, hogy szeretem a könyveket! Szeretem olvasgatni, lapozgatni és szagolgatni őket.

60. oldal (Alexandra, 2011)

Kapcsolódó szócikkek: könyv · olvasás

A sorozat következő kötete

Geronimo Stilton sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Matt Haig: Az egér, akit Mikának hívnak
Tony Wolf: Mesél az erdő az állatokról
Timo Parvela: Ella és barátai
Bogáti Péter: Az ágasvári csata
Matt Haig: Karácsony apó és a csokitojás
Neil Gaiman: Szerencsére a tej
Roberto Pavanello: Tutanhamon nagymamája
Acsai Roland: Tili és Tiló
Berg Judit: Két kis dinó Budapesten
Philip Pullman: Karlstein gróf