Karácsony ​van, Stilton! (Geronimo Stilton 30.) 83 csillagozás

Geronimo Stilton: Karácsony van, Stilton!

Hogy ​kicsoda Geronimo Stilton?
Hát én vagyok! Be kell vallanom, elég szórakozott pacák, akarom mondani, pocok vagyok, mindig egy kicsit a fellegekben járok… Egy kiadó vezetőjeként és főszerkesztőjeként dolgozom, de igazi szenvedélyem az írás. Itt, Rágcsáliában, Egér-sziget fővárosában a könyveim mind bestsellerek! Nem olvastátok még őket? Pedig igazán mulatságos történetek: könnyebbek, mint a friss mozzarella, kívánatosabbak, mint az edami, és ízesebbek, mint az érett parmezán… Igazán bajuszemelő történetek, szavamra!

Karácsony van, Stilton!
Már mindent előkészítettem a karácsonyi vacsorához: meghívtam az összes rokonomat és barátomat, gyönyörűen feldíszítettem a házam… Aztán valahogy mégis nagy zűrzavar támadt. Össze kellett szednem százezer sajtos bonbont a földről, egy kamion átgázolt a farkincámon, és még a lakásom is kigyulladt! De milyen sok rágcsáló segített rendbe hozni a dolgokat! Hát igen, karácsonykor mindenki kicsit jobbnak érezheti magát. Bárcsak… (tovább)

Tagok ajánlása: 8 éves kortól

>!
Alexandra, Pécs, 2014
118 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632971339 · Fordította: Kotsis Orsolya · Illusztrálta: Larry Keys és Ratterto Rattonchi
>!
Alexandra, Pécs, 2013
128 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632971339 · Fordította: Kotsis Orsolya
>!
Alexandra, Pécs, 2011
118 oldal · ISBN: 9789632971339 · Fordította: Kotsis Orsolya

1 további kiadás


Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 6

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

nicosia P>!
Geronimo Stilton: Karácsony van, Stilton!

Valószínűleg 40 fokban az igazi karácsonyi történeteket olvasni, legalábbis nekem mindig ilyenkor sikerül. Garantált a felfrissülés. Jó volt ez a Stilton. Ami meglepő, mert nem indult jól. Szerintem az összes sajtot felsorolta a történet, és szegény Geronimot megint ezer baleset érte, ráadásul mindenki eltévesztette a nevét, ami már elég unalmas. De ennél sokkal több is történt, nagyon mozgalmas lett a mese, ráadásul sok kedvesség és segítőkészség is jutott most a történetbe, így a végére határozottan élveztem, még az ismétlésekkel együtt is.

Lobelin P>!
Geronimo Stilton: Karácsony van, Stilton!

Kedves, szórakoztató történet egy egércsaládról. A képek aranyosak, jó szórakozás kicsinek, nagynak egyaránt.☺♥

Kicsibogár>!
Geronimo Stilton: Karácsony van, Stilton!

Nekem ez volt az első találkozásom a kedves kis egércsaláddal, de biztos, hogy nem az utolsó. A történet és a megjelenítés is kreatív, a rajzok nekem a Tesz-Vesz várost idézik, és ez jó. Ráadásul kedves kis karácsonyi mese.

BertaPalikSzilvi P>!
Geronimo Stilton: Karácsony van, Stilton!

Ugyan elmúlt már Karácsony,de ez a történet mégis jólesett most.
Kisfiammal minél több Stilton történetet olvasunk,annál jobban megkedveljük Rágcsáliát és lakóit.
Ez a kötet is humoros,gazdagon illusztrált.Egy 7 éves gyerek számára tökéletes,a nagyobb betűk és a sok-sok kép miatt akár önálló olvasásra is.
Esik nagy pelyhekben a hó, Stilton boldogan készül az Ünnepre.Feldíszít mindent,meghív mindenkit.
Ám egy baleset felfordulást okoz és egyre inkább úgy tűnik az ünnep elmarad.
Ez a rész is kedvenc lett, kíváncsian várom a többit.

AliceL>!
Geronimo Stilton: Karácsony van, Stilton!

Ez volt az első Geronimo Stilton könyv amit olvastam, pedig már rengetegszer hallottam róla. Jó kis könyv volt, tetszett amit olvastam. Érdekes volt, hogy néhány szónál megváltoztatták a betűtípust. Szegény Geronimot egy kicsit sajnáltam az elején, nagyon nem jött össze neki a karácsony úgy ahogy tervezte, de a végén minden megoldódott, hála egy kis segítségnek. Egy-két egérnek elég vicces neve volt, amiken jót mosolyogtam. Valószínűleg nem ez volt az utolsó Stilton könyv amit olvastam, kíváncsi lettem a többire is.

Szimirza>!
Geronimo Stilton: Karácsony van, Stilton!

Egyik kedvencem lett a sorozatból, mert szórakoztató, de ugyanakkor megható is! :)

janee>!
Geronimo Stilton: Karácsony van, Stilton!

Szeretem a Geronimo könyveket, kedvesek, humorosak, tökéletes első könyvek gyerekek számára. Ezt a karácsonyi történtet minden évben elolvassuk, amikor már hangolódunk. Vicces és szórakoztató történt a káoszról, szeretetről, és az összefogásról, aminek a végén természetesen minden a helyére kerül és elérkezik végre a várva várt karácsony! :)

Ferger_Jolcsi P>!
Geronimo Stilton: Karácsony van, Stilton!

Egy jó kis Geronimo-ban nem tudok csalódni. Pláne, ha karácsonykor játszódik. Tökéletes kikapcsolódásnak! :-)

kolika>!
Geronimo Stilton: Karácsony van, Stilton!

A Fiam kedvéért ismerkedtem meg a Stilton könyvekkel. Ő kezdte el olvasgatni ezeket, s nagyon tetszett neki, s én is kíváncsi lettem a könyvre, a Stilton jelenségre. Tetszett. Még felnőttként is bírtam Geronimot és bandáját. Ők azok, akikkel még karácsonykor is sok kalamajka esik meg, de hát ha a vége jó, akkor minden jó.

Paulina_Sándorné P>!
Geronimo Stilton: Karácsony van, Stilton!

Nagyon aranyos történet volt. Még mindig szeretem Geronimo könyveit. :-) Ez a történet pont jó volt ahhoz, hogy a nagy sütés-főzés és készülődés közben egy kicsit megálljak és pihenés címén olvassak, Tetszett az a rész, mikor összefognak és segítenek a pórul járt sofőrnek összeszedni a szétszóródott rakományt. Vicces mikor Geronimo csetlik-botlik.


Népszerű idézetek


A sorozat következő kötete

Geronimo Stilton sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Bella Swift: A kiskutya, aki rénszarvas akart lenni
Jo Nesbø: (Dermesztően) csendes éj
Pip Bird: A Hóunikornis ünnepe
Tom Fletcher: Christmasaurus
Matt Haig: Karácsony apó és a csokitojás
Ellis Kaut: Pumukli téli meséi
Michael Bond: Paddington folytatja
Enid Blyton: Boldog karácsonyt!
Ian Whybrow: Boldog karácsonyt!
Roddy Doyle: Rover megmenti a karácsonyt