A barátság nagyon fontos dolog számomra. Ezért vállalom, hogy megmászom a Himalája rettentő hegycsúcsait, és megkeresem Volt professzort, aki a titokzatos jeti felkutatására indult. Vajon sikerül-e a professzor nyomára bukkannom? Vagy örökre elveszünk a jégmezőkön? Mennyi izgalmas kalandnak nézünk elébe ezek között a hihetetlenül magas csúcsok között, a macskaordító hidegben!
Kaland a Himaláján (Geronimo Stilton 21.) 75 csillagozás

Tegnap este olvastuk. Nálunk ez a jeti-téma most egyébként is nagyon megy:) Izgulunk, mi lesz velük, bár a történet eleje kicsit lassan bontakozott ki. Az volt az érzésem, hogy ahhoz hogy meglegyen a szokásos oldalszám, kellett egy pár plusz oldal. Adél nevetett, élvezte a dolgot, nekem ennél nem is kell több. (Pedig nagyon álmos volt, de azért végighallgatta:)

Úgy szeretem Geronimo unokaöccsét, a kis Benjamint, olyan aranyos! Ebben a részben végre több szerepet kap.

Kislányommal eddig ez az egyik kedvenc Stilton-történetünk! Nagyon hangulatos a hegyekben kalandozni az egércsaláddal. Szuper névválasztás a serpák vezetőjének az, hogy Cincuru – kislányom be is építette egy másik mesébe is. Nagy kedvence lett a megjelenő jeti, többször megnézegetjük a képét, és emlegeti függetlenül a meseolvasástól is.

Lőrincz Laci bácsi könyvein edződve persze, hogy szélesen vigyorogtam, mikor előkerültek a serpák, a tea, a jaksajt… Komolyan csak egy kolostornyi szerzetes és pár gyilkosság hiányzott!
Jó kis jeges-havas hangulatú gyerekmese, melyben még a szörnyeteg is valójában jótét lélek. És ahogy a Tea Stilton könyvek minden oldalon a barátság fontosságát dörgölik az orrunk alá, úgy a Geronimo-féle kötetekben a család veszi át ezt a helyet – ahol még a legidegesítőbb unokatesókat és nagybácsikat is szeretik a többiek.
A kis kalandrajongó lelkem elbírt volna egy leheletnyivel többet a titokzatos jetiből, de még így sem volt rossz történet.

Úgy örültem, hogy végre megúszom Trappola hülyeségeit, de erre Geronimonak csak el kellett hívnia. Aztán meg csodálkozik, hogy halálra szekálja az az elviselhetetlen rokon. De igazából ezt tudom csak negatívumként felhozni. Külön piros pont, hogy milyen szépen lett felépítve a hiszékenység szála, kedve a hajnövesztő géptől a jeti mítoszig. Szóval itt látszott valami próbálkozás. A visszatérő Volt professzor is kellemes színfolt volt, a maga tudományosodó magyarázatával a jetik kihalásáról. Az szintén ötletes volt. A történet nem volt egy nagy durranás, de kellemes olvasmány, főleg az előző után.
Ezt a könyvet azoknak ajánlanám, akik szeretik a „csak azért is megmutatom, hogy igazam van” történeteket. De nem tudom ajánlani azoknak, akik az áltudományos magyarázatokat nem szeretik, főleg egy gyermekkönyvben.
E könyv elolvasása nekem 46 percet vett igénybe.

Én soha nem hátrálok meg, ha egy barátom bajban van! Én tudom, mennyit ér egy jó barát!
![]() | Geronimo Stilton sorozat · Összehasonlítás |