Értékelések 6

Arwen>!
Geronimo Stilton: Időutazás

Hogy én mennyire imádtam anno! Nem tudom, hogy jutott most eszembe, de beugrott, hogy ezeket még nem adtam hozzá az olvasmánylistámhoz. Erről a kötetről is csak annyira emlékszem, hogy keményfedeles volt és imádtam forgatni a lapjait, meg persze érdekes is volt.

Hirdetés
Ferger_Jolcsi P>!
Geronimo Stilton: Időutazás

Ez volt eddig talán a legeslegjobb Geronimo könyv számomra. Annyira tetszett, ahogy időutazott a Stilton család a múltban, először a dinoszauruszokat láthattuk testközelből, utána az ókori fáraók, múmiák és a Szfinx korát látogathattuk meg és végül Arthúr király felemelkedésének történetét olvashattuk el. Nagyon kalandos, nagyon jó kis történet.

anesz P>!
Geronimo Stilton: Időutazás

Mivel ez egy hosszabb könyv, jobban megismerkedhettünk a szereplőkkel is. Az időutazás mindig egy izgalmas téma. Itt ráadásuk küldetéssel mentek a három helyszínre:
1. őskor: sok a kötetben az ismeretterjesztő anyag, amit próbál a szerző a gyerekek szintjén magyarázni, de ez semmit nem von le az alaposságból. Jó volt a különböző dinoszauruszok jellemzőivel megismerkedni. Még nekem is tudott újdonsággal szolgálni, pedig édesapám rengeteg ilyen ismeretterjesztő filmet néz, így azért nagyjából képben vagyok.
2. ókori Egyiptom: tetszett a Ramszesz kora. Kedvet kaptam tőle a sorozat elolvasásához. Azért még mindig nem ez a kedvenc korom. Viszont a korabeli életet jól szemléltette, és különösen tetszett, hogy nem csak a fáraók életével foglalkozott, hanem a szegényebb néprétegek mindennapjaival is.
3. kora középkor: Artúr és a kerekasztal lovagjai. Bár látszólag az időgép nem Camelotba vitte őket, de nem maradtak le a koronázási szertartásról. Nem gondoltam, hogy ő lesz majd a nagy Artúr! Fordulatos volt az eseménysor.

A végén egy csomó érdekes és kreatív feladat vár a gyerekekre. A legtöbbet még én is el tudnám készíteni, pedig kétbalkezes vagyok. Van egy teszt is, hogy melyik korban élnék a legszívesebben. Mondjuk nem lepődtem meg, hogy nekem a középkor jött ki! :-)