Időutazás (Geronimo Stilton – Különleges kiadások) 21 csillagozás

Geronimo Stilton: Időutazás Geronimo Stilton: Időutazás Geronimo Stilton: Időutazás

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Kedves ​Rágcsálóbarátaim!
Előfordult már veletek, hogy egy vérszomjas Tyrannosaurus Rex vett üldözőbe benneteket? Vándoroltatok már étlen-szomjan végtelen sivatagon át Kheopsz fáraó piramisa után kutatva? Próbáltatok már megostromolni egy középkori várat? Nos, én igen! Íme, legújabb kalandjaim hiteles krónikája!
Az egész kalamajka azzal kezdődött, hogy Volt professzor a családommal együtt meghívott egy tanulságos időutazásra az új találmányán, egy időgépen. Repülő őshüllők, Triceratopsok és történelem előtti erdők ejtettek egyik ámulatból a másikba! Ezután múmiák, fáraók és piramisok rémisztgettek! A harmadik állomásunkon pedig várak, lovagok és királykisasszonyok középkori forgatagába csöppentünk! Legyél te is az útitársam ezen a felejthetetlen időutazáson!
Geronimo Stilton igazi meglepetést tartogat a kis olvasók számára. Az eddigi könyveknél lényegesen terjedelmesebb könyvet még a megszokottnál is színesebb és vidámabb rajzok illusztrálják, a kötetben található… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Alexandra, Pécs, 2013
424 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633705346 · Fordította: Kotsis Orsolya · Illusztrálta: Lorenzo Chiavini
>!
Alexandra, 7630, Pécs, Üszögi-kiserdő utca 1., 2013
424 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633705346 · Fordította: Kotsis Orsolya
>!
Alexandra, Pécs, 2011
424 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633705346

1 további kiadás


Enciklopédia 1


Kedvencelte 3

Most olvassa 2

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

Ferger_Jolcsi P>!
Geronimo Stilton: Időutazás

Ez volt eddig talán a legeslegjobb Geronimo könyv számomra. Annyira tetszett, ahogy időutazott a Stilton család a múltban, először a dinoszauruszokat láthattuk testközelből, utána az ókori fáraók, múmiák és a Szfinx korát látogathattuk meg és végül Arthúr király felemelkedésének történetét olvashattuk el. Nagyon kalandos, nagyon jó kis történet.

Arwen>!
Geronimo Stilton: Időutazás

Hogy én mennyire imádtam anno! Nem tudom, hogy jutott most eszembe, de beugrott, hogy ezeket még nem adtam hozzá az olvasmánylistámhoz. Erről a kötetről is csak annyira emlékszem, hogy keményfedeles volt és imádtam forgatni a lapjait, meg persze érdekes is volt.

anesz P>!
Geronimo Stilton: Időutazás

Mivel ez egy hosszabb könyv, jobban megismerkedhettünk a szereplőkkel is. Az időutazás mindig egy izgalmas téma. Itt ráadásuk küldetéssel mentek a három helyszínre:
1. őskor: sok a kötetben az ismeretterjesztő anyag, amit próbál a szerző a gyerekek szintjén magyarázni, de ez semmit nem von le az alaposságból. Jó volt a különböző dinoszauruszok jellemzőivel megismerkedni. Még nekem is tudott újdonsággal szolgálni, pedig édesapám rengeteg ilyen ismeretterjesztő filmet néz, így azért nagyjából képben vagyok.
2. ókori Egyiptom: tetszett a Ramszesz kora. Kedvet kaptam tőle a sorozat elolvasásához. Azért még mindig nem ez a kedvenc korom. Viszont a korabeli életet jól szemléltette, és különösen tetszett, hogy nem csak a fáraók életével foglalkozott, hanem a szegényebb néprétegek mindennapjaival is.
3. kora középkor: Artúr és a kerekasztal lovagjai. Bár látszólag az időgép nem Camelotba vitte őket, de nem maradtak le a koronázási szertartásról. Nem gondoltam, hogy ő lesz majd a nagy Artúr! Fordulatos volt az eseménysor.

A végén egy csomó érdekes és kreatív feladat vár a gyerekekre. A legtöbbet még én is el tudnám készíteni, pedig kétbalkezes vagyok. Van egy teszt is, hogy melyik korban élnék a legszívesebben. Mondjuk nem lepődtem meg, hogy nekem a középkor jött ki! :-)

Geronimo_Stilton_imádó>!
Geronimo Stilton: Időutazás

Nagyon tetszett! A Kedvenc könyveim közé tartozik mint minden Geronimo!

2 hozzászólás
Chöpp >!
Geronimo Stilton: Időutazás

Egyikőnknek sem tetszett annyira, mint a többi Geronimo. Azt hiszem, túl sok tényanyagot próbáltak belegyömöszölni a történelmi korok kapcsán.


Népszerű idézetek

gab001 P>!

Mert a boldogság a pillanatokban rejlik, és csak rajtunk múlik, hogy észrevesszük-e ezeket a pillanatokat.

157. oldal, Életem legjobb vacsorája (Alexandra, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: boldogság
gab001 P>!

Bár nagyon különbözőek vagyunk, de egy dolog mégis összeköt bennünket. Ugyanaz a vágy él a szívünkben: vágy a szeretet, a barátság és a béke után!

159. oldal, Életem legjobb vacsorája (Alexandra, 2013)

gab001 P>!

Jó tudni, hogy bármilyen messzire is utazunk, mindenütt lelhetünk igaz barátokra…

159. oldal, Életem legjobb vacsorája (Alexandra, 2013)

Ferger_Jolcsi P>!

A boldogság ott rejtőzik mindenben – a legkisebb dolgok is boldoggá tudnak tenni: egy korty víz, amikor szomjasak vagyunk, egy falat kenyér, ha megéheztünk, egy takaró, ha fázunk… és egy jó barát, ha magányosnak érezzük magunkat.

178. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Pierdomenico Baccalario: Az elfeledett térképek boltja
Berg Judit: Tökmagok a piramisban
Gerald Durrell: Léghajóval a világ körül
Lőrincz Judit Lívia: Balambér, a bálnaborjú kalandjai távoli tengereken
Mary Pope Osborne: A Sárkánykirály udvarában
Roberto Pavanello: A díva nyakéke
Roberto Pavanello: Éjféli boszorkányok
Nicholas Oldland: A jámbor jávorszarvas
Holly Webb: Elli hazavágyik
Dodie Smith: Száz meg egy kiskutya