Fedezd fel Geronimo Stiltonnal és a hírers palaentológussal, Fosszília Karinával a dinoszauruszok fantasztikus világát! Ebben a könyvben csodálatos rajzokat és érdekes információkat találsz ezekről az elképesztő állatokról, amelyek több millió évvel ezelőtt népesítették be a Földet.
Dinoszauruszok (Geronimo Stilton – Különleges kiadások) 10 csillagozás

Eredeti cím: Dinosauri

Geronimo Stilton: Dinoszauruszok 87% Fedezd fel a világot!
Azt se tudom, egyáltalán miért kezdtem el olvasni ezt a könyvet, mert teljesen hidegen hagynak a dinoszauruszok. Ebből kifolyólag élvezni se tudtam ezt a kis, rövid beszámolót, összefoglalót róluk. De aki szereti őket, annak biztos nagyon sok új és izgalmas dolgot tud mondani. :)

Geronimo Stilton: Dinoszauruszok 87% Fedezd fel a világot!
Szülinapjára kapta a 4 éves dínó-rajongó kisfiam a nagybátyjáéktól. Az elmúlt hónapokban sok dínós könyvet elolvastunk, de szerintem ez egy jól összeszedett, érthető könyv végre. Korszakonként tekinti át a dínókat, minden korszakban külön a növényevőket, húsevőket, repülő és vízi állatokat. (A másik amit szerettem eddig, a Spotteres dínós könyv meg fajtánként csoportosít, pl. hosszúnyakúak, szarvakkal rendelkezők stb. és ott leírták a nevek kiejtését is.)
Geronimo-ék beszélgetéseivel mi nem foglalkoztunk, én néha elolvastam magamban csak.
Jó szívvel ajánlom! Mi ugyan már tényleg nem kezdők vagyunk a témában, de eddig egy könyv sem volt ennyire átlátható nekem, mint ez.

Geronimo Stilton: Dinoszauruszok 87% Fedezd fel a világot!
Szeretem a Geronimo Stilton könyveket, de ez egy kicsit unalmasra sikeredett. Mondjuk én nem is vagyok oda a dínókért. De gyereknek meg azt gondolom túl tudományos.

Geronimo Stilton: Dinoszauruszok 87% Fedezd fel a világot!
Hát sokat gondolkoztam hány csillagot adjak erre a könyvre, hiszen én balga, azt hittem egy mesekönyvet tartok a kezemben. Inkább ismeretterjesztő ez. Annak egész jó, bár volt benne olyan, amit én nem így tudok, de szakértő sem vagyok a témában. Kicsit sok ez egy olyan embernek/gyereknek aki nincs odáig a dínókért. Túl sok a leírás, ezért inkább nagyobbaknak ajánlanám, vagy „dínó őrülteknek”:)))

Geronimo Stilton: Dinoszauruszok 87% Fedezd fel a világot!
Iszonyatosan szerettem a dinókat kiskoromban, de főleg a Mi-Micsoda sorozatból és egy bizonyos időközönként megjelenő tudományos ismeretterjesztő magazin kötetbe lefűzhető részeiből nem emlékszem a nevére… merítettem.
Geronimo Stilton azt a mesét jelentette eddig nekem, akit lazán átlapoztam, amikor kapcsolgattam a tévét. Mondjuk aranyosak voltak a humoros megjegyzések Stiltonnal és Karina párbeszédeiben, valahogy mégsem az én világom.
Viszont ideális gyerekeknek, jópofák az illusztrációk (egyedül a Velociraptort-nál kerekedett el a szemem, mert az tuti nem így nézett ki) és szépen összeszedett a használható tudásanyaga a könyvnek.

A dinoszauruszok csontja
egész életükben nőtt
Hú, még szerencse,
hogy csak 100 évig éltek!

Sir Richard Owen
(1804-1892)
Angol paleontológus.
Elsőként ismeri el – az akkori leletek tükrében –, hogy „soha különösebb és meglepőbb dolgot ember elképzelni nem tudott, mint ezeknek a karakterjegyeknek a kombinációját”.
1841-ben Dinosauria (rettentő gyíkok) név alatt gyűjteménybe rendezte a birtokában lévő kövületeket.
Geronimo Stilton: Dinoszauruszok 87% Fedezd fel a világot!

CSODÁLATOS péntek reggel volt, a nap ragyogott, a kiadóban pedig csend és béke honolt. Aznap nem volt iskola, így hát elhatároztam, hogy elviszem kis unokaöcsémet, Benjamint piknikezni a Búbos-csúcshoz, az Őslények erdejébe.