Az ​eltűnt kincs rejtélye (Geronimo Stilton 5.) 57 csillagozás

Geronimo Stilton: Az eltűnt kincs rejtélye

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Hogy kicsoda Geronimo Stilton? Hát, egy igen szórakozott pacák, pontosabban pocok, aki mindig a felhők fölött jár… Egy kiadó vezetőjeként dolgozik, de igazi szenvedélye az írás. Rágcsáliában, Egér-sziget fővárosában minden műve bombasiker. Nem olvastad még őket? Pedig igazán mulatságos történetek: könnyebbek, mint a mozzarella, kívánatosabbak, mint az edami és ízesebbek, mint az érett parmezán… Majd meglátod a színes, vidám könyvből!
Vitorlás, kincs, sziget! Micsoda hihetetlen kaland a trópusi tengeren! Minden egy különös levéllel kezdődött, amit a kissé fura nagynéni írt…

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Alexandra, Pécs, 2017
128 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633693629 · Fordította: Kotsis Orsolya
>!
Alexandra, Pécs, 2013
116 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633693629 · Fordította: Kotsis Orsolya · Illusztrálta: Zeppola Zapp, Merenguita Gingermouse, Mac Mouse, Larry Keys
>!
Alexandra, Pécs, 2011
116 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633693629 · Fordította: Kotsis Orsolya

1 további kiadás


Kedvencelte 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

Ferger_Jolcsi P>!
Geronimo Stilton: Az eltűnt kincs rejtélye

Nagyon aranyos és megható történet. :) Sejtettem már az elején, hogy ez lesz a vége. :) De hát mégiscsak egy mesekönyvről van szó, nem tud nagy meglepetéseket okozni, de nagyon kellemes olvasmány tud lenni. :)

Iustitia>!
Geronimo Stilton: Az eltűnt kincs rejtélye

A kincskeresés izgalmas eseményei mellett ezúttal kapunk egy teljesen kiszámítható másik szálat is, ami remek meseelem, de a valóság talán nem így zajlana. Egy gyerek még nem gondol ebbe bele, úgyhogy felteszem, ez a könyv egy nagy adag átvett sikerélmény és boldogsághormon lehet. A szereplők a szokásos formájukat hozzák, és a tanulság is hasonló, mint a Sajtsárga lakókocsiban: a család, az összetartás, a szeretet és a szerelem fontossága.

Szelén>!
Geronimo Stilton: Az eltűnt kincs rejtélye

Aranyos történet, melyben Geronimo nagynénikéje egy kalandos hajóútra viszi a családot. Geronimo megint folyton rosszul van, hol a repülő miatt, hol tengeri beteg, hol halálra rémül, mert búvárkodnia kell. Megint vannak a történetben aranyos dolgok, tanulságok is.
Most kezd csak feltűnni, a sokadik történet elolvasása után, hogy mindig a családról, a szeretetről szólnak ezek a tanulságok.
Vicces dolgok sem maradhatnak ki, mint pl a Rágliczer-díj, ezeken mindig jól szórakozom, és nem tudom, mennyire az eredeti író vagy a fordítót dicsérik.
A rajzok ismét nagyon aranyosak, vidám az egész sorozat.

>!
Alexandra, Pécs, 2005
118 oldal · ISBN: 9633693624 · Fordította: Kotsis Orsolya
Paulina_Sándorné P>!
Geronimo Stilton: Az eltűnt kincs rejtélye

Nagyon szeretem ezeket a történeteket. Miközben olvasom őket, eszembe jut az az időszak, mikor a kislányomnak meséltem esténként. Egérmániája volt. :-) Szerintem egy jól megírt történet, amelyben egy aranyos, szerethető egér a főszereplő. Mindig mosolyogva olvasom.

Vaklarma P>!
Geronimo Stilton: Az eltűnt kincs rejtélye

Ó, nézzenek oda, egy Geronimo Stilton, aminek tanulsága is van! És ez most nem is volt olyan kiszámítható, mint a másik, amit eddig olvastam. Persze ez kicsit lányoknak való, kissé érzelgős darab lett, de szerintem nagyon cukira sikerült!

vudura06>!
Geronimo Stilton: Az eltűnt kincs rejtélye

Ez az a GS amig szeretek. :) Aranyos volt, néhol vicces, megható és Trappola sem volt annyira spoiler. :)))

anesz P>!
Geronimo Stilton: Az eltűnt kincs rejtélye

A sorozatból már elég sok részt olvastam. Ez a jobbak között volt. Eleve a kincskeresés egy izgalmas tény, tenger alá merülés sem mindennapi esemény. Hogy mi az igazi kincs? Aranyos a válasz, bár sejthető. Kinek mi a fontos az életben? A szereplők viselkedéséből erre is következtethetünk. A tipográfia most is remek.

zamil>!
Geronimo Stilton: Az eltűnt kincs rejtélye

Nem az igazi a történet, mondhatni a megszokott bevált folyamatra rá lett húzva a történet.
Nehéz sokadik Geronimo könyv után, mit mondani, ahogy nehéz ennyi után újat írni.

loci93 IP>!
Geronimo Stilton: Az eltűnt kincs rejtélye

Ez a Geronimo kaland üdítő kis olvasmány volt. Persze, most is csak bebizonyosodott, hogy a Stilton család őrültekkel van tele. Mondjuk az új szereplő, Lippa néni tipikus öregasszon volt, amivel lényegesen elütött a többiektől. A kaland jobbára logikusan zajlot, és epozódszerű jelenet sem volt benne, mely hátráltatta volna a cselekményt. spoiler.

Ezt a könyvet azoknak ajánlanám, akik szeretik a kincskeresős történeteket. De nem tudom ajánlani azoknak, akik vérbeli kalózos történetet várnak.

E könyv elolvasása nekem 52 percet vett igénybe.


Népszerű idézetek

Szelén>!

Kedves rágcsálóbarátaim, minden így kezdődött, pontosan így.

(első mondat)

Szelén>!

Az asztalon egy levendulaszínű boríték várt rám. A borítékot lila pecsét ékesítette, L monogrammal. A papírból pedig kellemes levendulaillat szállt.

Szelén>!

Senki nem járt arra, semmi érdekes nem volt, csak cápák, igazi cápák…


A sorozat következő kötete

Geronimo Stilton sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Téti István: Téli szünet
Cressida Cowell: Így utazz sárkányviharon
Elisabetta Gnone: Ég veled, Fairy Oak!
Tea Stilton: Tea angyalai a vadonban
Tea Stilton: Az erdők hercegnője
Tea Stilton: Rejtély Párizsban
Tea Stilton: Az álmok őrzői
A. Gatti – D. Morosinotto: Ki rabolta el a tűzhely királyát?
Elisabetta Gnone: Jum, a sötét szerzet
Dunajcsik Mátyás: A Szemüveges Szirén