Az ​első szamuráj (Geronimo Stilton – Képregények) 11 csillagozás

Mulatságos történetek
Geronimo Stilton: Az első szamuráj

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Geronimo Stilton Egér-sziget legolvasottabb napilapjának, a Rágcsáló Híreknek a főszerkesztője. Szabadidejében imád vidám és szórakoztató történeteket mesélni a barátainak. Ezekben a kalandokban Geronimónak legnagyobb ellenségeivel, a kalózmacskákkal kell szembeszállnia, akik ide-oda utazgatnak a múltban, hogy megváltoztassák a történelem menetét…

Mit keresnek a kalózmacskák 1603-ban Japánban, pont abban az évben, amikor a sógun földbirtokokat adományoz leghűségesebb alattvalóinak? Egész biztosan sántikálnak valamiben! Így hát Geronimón, Teán, Trappolán, Benjaminon és Pandorán a sor, hogy leleplezzék a kalózmacskák tervét, és megtalálják a bűnöst, aki esténként Edo városában gyújtogat, abban a városban, amely később a mai Tokióvá növi ki magát.

Tagok ajánlása: 7 éves kortól

>!
Cartaphilus, Budapest, 2012
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9632662718 · Fordította: Kotsis Orsolya

Kedvencelte 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 7

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Molymacska P>!
Geronimo Stilton: Az első szamuráj

Geronimo Stilton: Az első szamuráj Mulatságos történetek

Elfogult vagyok, és ez teljességgel az én hibám. Hát lehet nem szeretni szamurájos történelmi Japánban játszódó képregényt? Sajnálom, én nem vagyok képes arra, hogy ne szeressem, így nagyon elfogult leszek a témában.
A történet szerint (mely sorozat része) visszautazunk az időben megállítani a Macskalózokat. Éppen Japánban járunk, Edo-ban, ahol furcsa tűzeseteket láthatunk, és ennek is próbálnak utánajárni egereink.
A koncepció jó, mert egyszerre kalandozunk a híres egerekkel, illetve tanítja is őket a képregény: rengeteg fontos fogalommal kapcsolatban írnak ki jegyzeteket, amely ebben a korban nyilván használatos volt (mind mondjuk a kabuki és no színház, vagy a daimjo is). Így azt érezheti az olvasó, hogy valami tudást csak összehordott, de közben mégsincs tanulás szaga az egésznek.
A sztori igazából nagyjából átlagos Stilton sztori. Nekem most kicsit idegesítő volt a nagybácsi, de például Tea egyes megnyilvánulásai visszahozták az egyensúlyt hozzá (igazából azt nem értem, hogy a két kisegér miért utazott vissza, miközben nekik kb semmi szerepük nem volt)
Az illsuztráció egyrészről teljesen olyan, mint ahogy elvárjuk egy ilyen képregénytől. Másrészről beindította a fangirl módot bennem, mert annyira japán és kyaaa és úristen, hogy azt nem tudom elmondani. Nagyon jól szemlélteti a (történelmi) japán kultúrát, a kimonókkal, a különféle más öltözékekkel, a fegyverekkel, és igen, magával a területekkel is (még a Fuji is belefért a dologba)
Geronimo rajongóknak kötelező, nagyon szórakoztató képregény, miközben alapvetően jó, hangulatos.

Radics_Végh_Ivett >!
Geronimo Stilton: Az első szamuráj

Geronimo Stilton: Az első szamuráj Mulatságos történetek

Vicces és aranyos történet a szamurájok idejéből. Nekem egy kicsit túlzsúfolt.

Cs_N_Kinga>!
Geronimo Stilton: Az első szamuráj

Geronimo Stilton: Az első szamuráj Mulatságos történetek

Japánba érkeztünk. A sógunok uralkodása alatt. Aranyos és vicces volt, akárcsak az előző részek. A fiam erre is 5 csillagot adott:))


Hasonló könyvek címkék alapján

Brigitte Luciani: Zavaros viszonyok
David Petersen: Egérőrség – 1152. ősz
Tea Stilton: A szentjánosbogarak klubjának győzelme
Luigi Garlando: Fontos döntés
Cauvin Laudec: Papó elázik
Bill Watterson: Véres mancsú dzsungelmacskaszörny
Raina Telgemeier: Nővérek
Somos Ágnes (szerk.): Kockás 1.
René Goscinny: Asterix 1. – Asterix, a Gall
Jeff Smith: Konc 2. – A nagy tehénfutam