A ​világ legőrültebb maratonja (Geronimo Stilton 9.) 59 csillagozás

Geronimo Stilton: A világ legőrültebb maratonja

Hogy kicsoda Geronimo Stilton? Hát, egy igen szórakozott pacák, pontosabban pocok, aki mindig a felhők fölött jár… Egy kiadó vezetőjeként dolgozik, de igazi szenvedélye az írás. Rágcsáliában, Egér-sziget fővárosában minden műve bombasiker. Nem olvastad még őket? Pedig igazán mulatságos történetek: könnyebbek, mint a mozzarella, kívánatosabbak, mint az edami és ízesebbek, mint az érett parmezán… Majd meglátod a színes, vidám könyvben!
Geronimo régi barátjával együtt indul el egy elképesztő és hihetetlen futóversenyen, ahol rendkívül érdekes dolgok történnek…

Eredeti cím: La maratona piu pazza del mondo!

Eredeti megjelenés éve: 2004

stílus: 5
szereplők: 4
élmény: 4
mondanivaló: 5

Mindig megismerkedünk egy új szereplővel, most Futegér Mesterrel. Nagyon motiváló volt ez a rész, még én is majdnem elcsábultam, pedig velem középiskolás koromban szerencsésen megutáltatták a futást. Viszont a mozgáshoz, és az egészséges életmódhoz abszolút jó gondolatok és tanácsok voltak benne.
Kevés szokásos szereplő volt, de megismerkedhettünk egy csomó jó fejjel a maratonon. Akadályokból most sem volt hiány, és az olimpia legpozitívabb oldalát hangsúlyozta ki az írónő. Így teljesen rendjén volt ez a kötet.

Geronimo Stilton: A világ legőrültebb maratonja

Ez a történet tényleg őrült. Annyi dolog történik, ami már tényleg hihetetlen, de ezeknek a könyveknek ez a lényege.
Tetszett a tanító jelleg, miszerint nagyon fontos az egészséges életmód és a sport. A végén lévő gyakorlatok pedig (talán) ráveszik a gyerekeket egy kis mozgásra.

btunde P>!
Geronimo Stilton: A világ legőrültebb maratonja

Eddig ez a legeslegjobb rész. Élvezetesen hívja fel a figyelmet a sport fontosságára, a versenyek lényegére, önmagunk korlátainak leküzdésére. Kedvem támadt maratonra edzeni.

Paulina_Sándorné P>!
Geronimo Stilton: A világ legőrültebb maratonja

Aranyos történet volt. Tanulságos és mulatságos egyszerre. Szeretem olvasni Geronimo csetlését, botlását. Jó példája a könyv a segítségnyújtás bemutatásának és a kitartásnak.

Szelén>!
Geronimo Stilton: A világ legőrültebb maratonja

Geronimo mindent túlél, mindent megbocsájt, segítőkész és nagyon rendes pacák, akarom mondani pocok.
Ebben a kötetben egy mondat kétszer szerepel, nem tudom, hogy szándékosan, vagy hiba.
Mindenesetre ez is aranyos történet volt. Életvezetési tanácsokkal, sportra neveléssel, egészséges életmód melletti reklám könyvecske gyerekeknek.
Ez is humoros volt, de kezd ez a humor kicsit unalmas lenni, vagy csak túl sokat olvastam már ezekből a történetekből. Tartani kéne egy kis szünetet.

Banditaa P>!
Geronimo Stilton: A világ legőrültebb maratonja

Első találkozásom Geronimo Stiltonnal. Tetszik, hogy nem hagyományos a könyv elrendezése és a rajzok meg a történet „összefolynak”, nincsenek éles határok. Kicsit didaktikus a történet, de pozitívum, hogy nincsenek benne rosszfiúk. Az egész történet nagyon pozitív – jó volt olvasni.

zamil>!
Geronimo Stilton: A világ legőrültebb maratonja

Egy igazi örült maraton futásról olvashatunk, ahol minden megtörténhet, még az is, hogy Geronimo nyeri meg.
A megszokott színvonal.

loci93 IP>!
Geronimo Stilton: A világ legőrültebb maratonja

A sport népszerűsítéséről szól ez a könyv. Nemcsak egyszerűen e téma körül forog, hanem konkrétan a vége egy út mutató, valódi, gyakorlati tanácsokkal. A történet a címből is láthatóan egy szokásos, őrült egyveleg, ami mégis, a népmesék jótettet követő jutalmát idézi. Megvan benne a tisztes mondanivaló, és a sportolásra sarkallás is. Egy gyerekkönyvnek több nem is kell.

Ezt a könyvet sportkedvelőknek jószívvel ajánlom. De nem tudom ajánlani azoknak, lusták még egy könyv kinyitásához is.

E könyv elolvasása nekem 50 percet vett igénybe.

Papp_Fanna8>!

Az edzés az egyik legfontosabb dolog a sportolók életében!

Papp_Fanna8>!

– Ide hallgass, fiam, elárulok neked egy titkot. Ahhoz hogy valaki célba érjen, a legfontosabb, hogy soha ne adja fel. Mindig tovább kell menni. Egyik lépés a másik utánMindig bíznod kell magadban! Soha nem szabad elbizonytalanodni!

Maryana>!

[…] majd óvatosan megkérdeztem: – Mégis milyen hosszú egy maraton?
– A maraton 42 kilométer és 195 méter hosszú! – jelentette ki Futegér, a szaktekintély.
A torkomon akadt a répa, és köhögni kezdtem:
– Miiicsoooodaaaa? 42 kilométer és 195 méter??? De hiszen az rengeteg!
– Persze hogy rengeteg, különben milyen maraton lenne?
Elájultam.

Maryana>!

Már épp nekiálltam volna az evésnek, amikor a szomszédom megszólalt:
– Mit csinál? Előbb eszik, és utána iszik? Felpuffad a gyomra…
Ittam hát egy korty vizet, ám ekkor egy másik sportoló rosszallóan rám pirított:
– Mit csinál? Előbb iszik, és utána eszik? Ez nem jó az emésztésnek…
Úgy döntöttem hát, hogy egyszerre fogok enni és inni. Micsoda bonyolult dolog ez!
Ekkor a harmadik csattant fel:
– Mit csinál? Egyszerre eszik és iszik? Felkavarodik a gyomra…
– Akkor hát nem eszem és nem iszom, íme! – kiáltottam fel elkeseredetten.
Ekkor azonban egy negyedik futó fordult hozzám:
– Mit csinál? Nem eszik, nem iszik? Így legyengül a versenyre…

Szelén>!

Jaj, a Moszkitó folyó felől pedig egész felhőkben jönnek a szúnyogok!

btunde P>!

– Geronimo, soha ne gondolj arra, hogy 42 kilométert kell megtenned (és 195 métert) a kemény és fárasztó maraton során. Soha eszedbe ne jusson, hogy lassabb vagy, mint egy reumás csiga, vagy mint egy törött lábú hangya gipsszel a lábán, vagy mint egy téli álmot alvó lajhár. Ne gondolj arra, hogy kizárnak a versenyből, ha későn érsz célba, se arra, hogy ki fogod ficamítani a bokádat!

Geronimo Stilton sorozat · Összehasonlítás