A ​metró fantomja (Geronimo Stilton 6.) 98 csillagozás

Geronimo Stilton: A metró fantomja

Hogy kicsoda Geronimo Stilton? Hát, egy igen szórakozott pacák, pontosabban pocok, aki mindig a felhők fölött jár… Egy kiadó vezetőjeként dolgozik, de igazi szenvedélye az írás. Rágcsáliában, Egér-sziget fővárosában minden műve bombasiker. Nem olvastad még őket? Pedig igazán mulatságos történetek: könnyebbek, mint a mozzarella, kívánatosabbak, mint az edami és ízesebbek, mint az érett parmezán… Majd meglátod a színes, vidám könyvben!
Mi történik a metróalagútban? Miféle titkot rejt a föld alatti folyosórendszerben élő hatalmas macska, aki rettegésben tartja a város rágcsálóját? Lehet, hogy szellem?

Alexandra, Pécs, 2014
116 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633693636 · Fordította: Kotsis Orsolya · Illusztrálta: Zeppola Zapp, Merenguita Gingermouse, Mac Mouse, Larry Keys
Alexandra, Pécs, 2013
118 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633693636
Alexandra, Pécs, 2011
118 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633693636 · Fordította: Kotsis Orsolya

Lillsz>!
Geronimo Stilton: A metró fantomja

Hogy én mennyire szerettem és még most is az ilyen könyveket! :D Emlékszem régen kicsit ijesztő volt nekem. :DD De 10-11 évesen kinek nem? :D Mindig is ijedős voltam… xD 5/5

KBCsilla P>!
Geronimo Stilton: A metró fantomja

Egy rendkívül kimerítő hét után – napok, hetek, hónapok, mondá anno Micimackó – ez a könyvecske úgy kellett nekem, mint egy falat kenyér.
Hazafelé az úton, olvasás közben megbotlottam, majdnem orra estem, de mit foglalkoztam én ezzel, amikor nyomoznom kellett Geronimoékkal!
Mondjuk, Trappolát néhányszor beleraktam volna egy egérfogóba, de nem lehetek ilyen gonosz, amikor jó kedvre derítettek.
Azt gondolom, előkotrom valahonnan még néhány másik történetüket is.

Skeletrino>!
Geronimo Stilton: A metró fantomja

A negyedik Stiltonom. Mindegyik jó volt, de talán ez tetszett idáig a legjobban. Nagyon mókásak benne a nevek.
Köszönöm Herczeg Balázs. :)

BertaPalikSzilvi P>!
Geronimo Stilton: A metró fantomja

Nem is tudom, hogy a kisfiam vagy én várom jobban,hogy újabb és újabb Geronimo kötetet olvassunk.( Ezúton is köszönöm @Cs_N_Kinganak a kihívását,mert bár ismertem a történeteket, ennyire sose vetettem bele magam az olvasásukba,mint most.)
Ebben a részben a metróban felbukkan egy hatalmas macska,mindenfelé macskalábnyomokat és karomnyomokat hagyva.Csatt felügyelő biztonsági okokból lezáratja a metrót, Geronimo pedig nyomozásba kezd.
Kisfiam odavolt a sajtos nyalókáért és sajtos fagyiért.off
Humoros, kalandos, szerethető történet volt ez is.

Paulina_Sándorné P>!
Geronimo Stilton: A metró fantomja

Egyszerre volt ijesztő és vicces. Annyit tudok mosolyogni Geronimon. Vicces, ahogy reagál a dologokra. Trappola most nagyon gonosz volt. Nem kellett volna ennyit ijesztegetni Geronimot. Szegényeket úgy ijeszgették a macskával, mint engem lehetne a pókokkal. Jó, hogy viszonylag egyszerű volt a megoldás.

kitti_th P>!
Geronimo Stilton: A metró fantomja

Az alapötlet rendben van, de már kezd kicsit idegesítő lenni Geronimo állandó nyavalygása meg Trappola folyamatos zabálása. Néha csak ez a két dolog tölti ki a könyvet.

Szelén>!
Geronimo Stilton: A metró fantomja

Aranyos történet megint Nehéz a sokadik történet után bármi újat írni, csak ismételni tudom magamat. Kisgyerekeknek nagyon jó, színes, tarka vidám könyv.
Geronimo egy hős, megmenti az unokatestvérét is ebben a részben, pedig az folyton piszkálja, kellemetlenkedik. Mégis, a rokoni érzések erősek ezekben az egerekben.
Ebben a részben is voltak vicces és roppant kreatív dolgok, mint például: sajtos fagyi, sajtos nyalóka, sajt illatú sárga színű toll.

Alexandra, Pécs, 2006
118 oldal · ISBN: 9633693632 · Fordította: Kotsis Orsolya
Papp_Fanna8>!

Eddigi kedvenc részem!
Izgalmas és fordulatos, persze nekem nem annyira „ijesztő”, mint adott esetben a kisebbeknek.
Remélem sok ilyen kötete lesz még a sorozatnak, amely ennyire leköt.

Kettinger_Laura P>!
Geronimo Stilton: A metró fantomja

Ó, hogy én mennyire szerettem gyerekkoromban ezeket a könyveket!
Jó érzés volt nosztalgiázni vele, igazából sokkal jobb volt, mint amire számítottam. Többször hangosan is felkacagtam rajta és a rajzok is látványosabbak, mint amire emlékeztem.
Persze hobbiból nem fogok nekiállni végigolvasni a többi Stilton könyvet, de nosztalgiázni remek volt.

patakizs>!
Geronimo Stilton: A metró fantomja

Teljesen szerethető Geronimo Stilton-történet volt ez is.

Anett_>!

Hajfej Kornél, a barátom, a Rágcsáliai Metrótisztaság-fenntartó Társaság beosztottjának a testvérének a pedikűrösének az unokaöccsének a portásnőjének az unokája. Együtt szoktunk kártyázni a Furcsafarok Fogadóban.

Papp_Fanna8>!

Készen álltunk. Jöjjön, aminek jönnie kell!

Szelén>!

A rágcsáliai metrót ötven évvel ezelőtt építették. Mára teljesen romossá vált, igazán ráfért volna már egy alapos tatarozás.

nodael >!

– Egy interaktív jojó Pinkynek…
– Egy sajtillatú, sárga tintával író golyóstoll Teának!

113. oldal, Megvan hát a cikk!

Kapcsolódó szócikkek: golyóstoll · jojó

Geronimo Stilton sorozat · Összehasonlítás