A ​karácsonyi manók titka (Geronimo Stilton 47.) 18 csillagozás

Geronimo Stilton: A karácsonyi manók titka

Micsoda hajtás volt a Rágcsáló Híreknél! Hegyekben álltak az aláírandó szerződések, az elolvasásra váró kéziratok, és megírandó cikkek… Sok-sok átdolgozott óra után elszenderültem az íróasztalomon, és hirtelen az Északi sarkon, egy játékgyárban találtam magam! Egy varázslatos feladat várt még rám azon az éjjelen. Soha nem fogjátok kitalálni, mi volt az…

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Alexandra, Pécs, 2014
128 oldal · ISBN: 9789633575055

Most olvassa 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
Ferger_Jolcsi P
Geronimo Stilton: A karácsonyi manók titka

Nagyon aranyos kis karácsonyi történet olvashatunk ebben a kötetben. Szinte már az összes részét olvastam a sorozatnak, de ez volt a legaranyosabb. Tökéletesen lehet hangolódni vele a karácsonyra.

>!
Zsuzsanna_Makai
Geronimo Stilton: A karácsonyi manók titka

Tök ari volt! Az eleje kicsit uncsi, de amikor megjelenik a Mikulás, életre kel a mese. Különösen imádtam, h az egyik rénszarvasnak Pompás a neve. El is határoztam, ha lesz egy lovam / nyilván nem / Pompás lesz a neve.

>!
Katica12
Geronimo Stilton: A karácsonyi manók titka

Ez volt a legaranyosabb „sárga” Geronimo könyv, amit olvastam, és elég nagy az összehasonlítási alapom, mivel gyakorlatilag az összeset olvastuk már, sőt meg is vannak, kisfiam kedvence ez a sorozat. Bár igazából nem értem, miért, de ha egyszer ebben talált valami olyant, ami miatt nagyon várta az iskolát, hogy végre önállóan elolvassa, akkor legyen, majd áttér más olvasmányokra is, ha egyszer megszereti a könyveket.) A többi Geronimo könyvvel az volt a főbb gondom, hogy mindegyikben volt valami negatív dolog. Trappola elképesztően rászáll mindig Geronimora, csúfolja, kigúnyolja, betart neki (ez a rész a filmekben nem így van). Geronimo nagyon esetlen, félős, gyáva is talán. Persze leküzdi a félelmeit, ami jó és a végére minden jó, ha vége jó. A különleges írásmód is felkelti az érdeklődést (egyszer hullámos írás, utána buborék, kis betű, kinagyítás, váltakozó színű és alakú betűk, egyszóval eléggé változás. És persze ott vannak az állandó mondatok, amelyeket a pacák akarom mondani pocok mindig mond.)
Ez a történet merőben más, mint a megszokott. Alaptörténet, hogy a sokat dolgozó Geronimonak nincs ideje a barátaira, családjára, még az ajándékok kibontására sem. A télapó beteg lesz és felkéri Geronimot, hogy helyettesítse az ajándékosztásban. Geronimo segít, elolvassa Benjamin levélkéjét, amit a Mikulásnak ír és rájön arra, hogy mi is a karácsony igazi üzenete, hogy együtt legyünk azokkal, akiket szeretünk. Mert a legértékesebb ajándék a szeretet.

>!
vudura06 P
Geronimo Stilton: A karácsonyi manók titka

Viszonylag rég olvastam már GS könyvet, de most nagyon jól esett. :) Nagyon tetszett a történet és szép volt az illusztráció is. A fél csillag levonás azért van mert a könyvben, ahol a spoiler Ettől függetlenüle egy jó könyv volt. :)


Népszerű idézetek

>!
Néda

A karácsony igazi üzenete nem az ajándékvásárlás, hanem az, hogy azt adjuk másoknak, ami legértékesebb a világon: figyelmet, barátságot, gyengédséget, szeretetet!

80. oldal, Forró csokoládé és mandulás sütemény (Alexandra, 2017)

2 hozzászólás
>!
Katica12

Köszönöm nektek ezt a szép ajándékot. Cserébe én is adok nektek valamit, valamit, amit nem lehet üzletekben megvásárolni. Valamit, ami melegebb, mint egy kasmírpulóver, drágább, mint bármely ékszer, és ami jobban megdobogtatja szívet, mint egy meglepetés. Azt adom nektek, ami a legértékesebb a világon: igazi szeretetet! Nektek adom a szívemet, teli szeretettel! És mától fogva több időt töltök veletek, mert megértettem, hogy akiket igazán szeretünk, azokra mindig van időnk!

97. oldal

>!
Katica12

Megértettem, hogy szeretni annyit jelent, adni, és nemcsak ajándékot, hanem ami a legfontosabb, szeretetet! Szeretni azt jelenti, másokért tenni valamit!

103. oldal

>!
Katica12

Csodálatos karácsony volt! Életem legszebb karácsonya! És nagyon, nagyon sok mindent tanultam… például azt, hogy több időt kell szentelnem a családomnak!
Több időt kell töltenem a barátaimmal, akiket igencsak elhanyagoltam.
Többet kell játszanom az unokaöcsémmel!
És többször kell azokra gondolnom, akik igazán fontosak nekem az életben!
És nem utolsósorban többször kell figyelnem az álmaimra, mert az álmok néha bizony segítenek jobban megérteni a valóságot!

104. oldal


A sorozat következő kötete

Geronimo Stilton sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Bombicz Judit: Csodák könyve
Matt Haig: A fiú, akit Karácsonynak hívnak
Holly Webb: A gazdátlan kiscica
Julia Boehme: Bori és a nem mindennapi karácsony
Roddy Doyle: Rover megmenti a karácsonyt
Astrid Lindgren: A karácsonyi mulatság
Pásztohy András: A kisegér, aki majdnem hős lett
E. T. A. Hoffmann: Diótörő
Ian Whybrow: Boldog karácsonyt!
Klaus Kordon: Karácsonyi történet