Kedves barátaim, tartsatok velem, utazzunk együtt ismét a Fantázia Birodalmába!
Meglátogatjuk az orkok bűzlő birodalmát, az ínycsiklandó Cukorkaországot, a mulatságos Játékországot és a csillogó-villogó Aranyországot. Felfedezőútra indulunk, hogy rátaláljunk a boldogság titkára!
Tartsatok velem a nagy kalandban!
A boldogság titka (A Fantázia Birodalma 2.) 44 csillagozás

Geronimo Stilton: A boldogság titka 95% Újabb utazás a fantázia birodalmába
A sorozat második része sokkal kidolgozottabb, szebb képekkel teli könyv lett. Nagyon sok mondanivalóval teli. Végre több térképet is belerakta, ezt hiányoltam az elsőből. Rejtvényekkel most is teli volt. Ez a könyv tetszett eddig legjobban a sorozatból :)

Geronimo Stilton: A boldogság titka 95% Újabb utazás a fantázia birodalmába
Nagyon aranyos kis történet volt! Geronimo és újdonsült barátai a Boldogság titkának kövét keresik, a keresés közben történt kalandokat írja le ez a kötet. Geronimo közben újabb és újabb barátokra lel, újabb és újabb karakterek életét teszi jobbá és közben ő maga is rájön a Boldogság igazi titkára! Tényleg nagyon aranyos történet, bátran ajánlom mindenkinek, nem csak gyermekeknek, hanem felnőtteknek is!

Geronimo Stilton: A boldogság titka 95% Újabb utazás a fantázia birodalmába
Nagyon aranyos történet volt. A rajzokat imádtam benne. A szereplők nagyon cukik voltak. Geronimo hozta a formáját, nagyon csíptem. Az orkok elég félelmetes kinézetűek. Cukikula – nem semmi elnevezés. A könyvet sok embernek odaadnám, tanulhatnának belőle. Már olvasás közben is elvarázsolt. Jó a végén a receptek, a magyarázatok, ismertetők, játékok.

Geronimo Stilton: A boldogság titka 95% Újabb utazás a fantázia birodalmába
Újra a Fantázia Birodalmába repülünk Geronimoval. Új barátokat ismer meg: Gágogit, Hajnalfényt, Ányost és Alizeuszt, akikkel újabb izgalmas kalandokba keverednek, hogy megtalálják a Boldogság szívét. Fontos tanulságot fogalmaz meg a könyv gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. spoiler
Ajánlom mindenkinek =)

Geronimo Stilton: A boldogság titka 95% Újabb utazás a fantázia birodalmába
Nagyon könnyű és gyors olvasmány, habár nekem néha borzasztóan szájbarágós volt egy-két bölcs gondolatnál. Maga a történet jópofa, klassz kis mesélős hangulata van. Ami miatt mégis levontam egy egész csillagot, az a tipográfiája miatt történt. Gyakorlatilag a Windows-on fellelhető összes betűtípust felhasználták a könyvhöz. Volt egy-kettő amelyik nagyon jól passzolt, de amúgy az egész egy nagy katyvasz. Értem én, hogy milyen elv mentén szerették volna kiemelni a szavakat a gyerkőcöknek, de ez azért mégiscsak botrányos, legalábbis nekem. Erősen kétlem, hogy egy nyolc éves gyerek eltudná olvasni azt a szöveget, amit még én is csak nagy nehezen tudtam kibogarászni.
Gyerekként szerettem volna a sorozatot, de így felnőttként inkább messzire el fogom kerülni. Mindezek ellenére belefogok nézni a ennek az alsorozatnak a többi részébe is.

Geronimo Stilton: A boldogság titka 95% Újabb utazás a fantázia birodalmába
Azt ismerőseink között jópár Geromino-rajongó van, így kisfiammal mi is nekikezdtünk egy pár résznek. Lehet, hogy nem a legjobb kötetekkel kezdtünk, de az is lehet, hogy ez tényleg nem ez ő világa, de egyáltalán nem jött be neki. Nemrég azonban nekikezdtünk ennek a sorozatnak kíváncsiságból. És nagyon bejött, csak úgy faltuk az oldalakat. Az átélt kalandok, a varázslatos helyszínek és a sok-sok különleges szereplő teljesen elvarázsolt minket. A különböző részek nagyjából egyforma minőségen vannak, nincs igazán alulteljesítő köztük.
A könyvek pedig csodaszépek, kívül-belül. Kemény fedeles könyv, vastag, jó minőségű lapokkal. A grafikák nagyon jók, plusz élményt adnak az olvasás során.

Geronimo Stilton: A boldogság titka 95% Újabb utazás a fantázia birodalmába
A 7,5 évesem értékelése szerint nagyon szuper.

Geronimo Stilton: A boldogság titka 95% Újabb utazás a fantázia birodalmába
a gyerekek – mindjárt 7 évesek, vegyespáros – imádják. ennyi bőven elég a csillagokhoz. felet azért vontam le, mert bár jószándékúak, a tanácsai néhol nem feltétlen célravezetők (például a viccmesélés). roppantul örültek, amikor kiderült, hogy az első rész megvan az unokatesónak, mert könyvtárban, boltban egyszerűen nem jutottunk hozzá. mivel ez az első kötet, amelyet olvastunk a sorozatból, egy kis csalódás volt, hogy még a kitalált világban is csak kitaláció, de ez legfeljebb afféle bárányfelhő a verőfényes égen… ajánlom. a receptet is meg kell csinálnunk, de hát jön a karácsony, miért pont azt ne? :)

Geronimo Stilton: A boldogság titka 95% Újabb utazás a fantázia birodalmába
Mint a többi bugyutának tűnik, de csak könnyű, vicces és mond mindig valami újat a kisfiamnak.

Jobb békességben élni, csak békében lehetünk boldogok, és csak így építhetünk egy jobb világot!
Geronimo Stilton: A boldogság titka 95% Újabb utazás a fantázia birodalmába

A barátok olyanok, mint a csillagok… Amikor az eget felhők takarják, akkor is tudod, hogy ott vannak!
Geronimo Stilton: A boldogság titka 95% Újabb utazás a fantázia birodalmába

Amikor másokat boldoggá teszel, te magad is boldog leszel!
Geronimo Stilton: A boldogság titka 95% Újabb utazás a fantázia birodalmába

Az a legnagyobb kincs, ha igaz barátaink vannak! Az életben a legdrágább dolgok, amilyen a barátság, a szerelem, az egészség, a szabadság ingyen vannak, azokat nem lehet megvásárolni!
Geronimo Stilton: A boldogság titka 95% Újabb utazás a fantázia birodalmába

A boldogság nem a körülöttünk lévő dolgokban van, hanem bennünk.
Richárd Wagner
Geronimo Stilton: A boldogság titka 95% Újabb utazás a fantázia birodalmába

Ahhoz, hogy boldogok legyünk, meg kell tanulnunk megelégedni azzal, amink van.
Geronimo Stilton: A boldogság titka 95% Újabb utazás a fantázia birodalmába

Kedves rágcsálóbarátaim, én egy normális, sőt hipernormális pacák, akarom mondani pocok vagyok…
Geronimo Stilton: A boldogság titka 95% Újabb utazás a fantázia birodalmába

A FANTÁZIA BIRODALMA csodálatos. Ahhoz, hogy odajuthassunk elegendő… álmodni!
Geronimo Stilton: A boldogság titka 95% Újabb utazás a fantázia birodalmába

… a boldogságot a szívedben lelheted meg! Ugyanis a boldogság nem azt jelenti, hogy kielégítjük minden vágyunkat… Nem attól leszel boldog, amit birtokolsz, hanem attól, ami vagy!
Geronimo Stilton: A boldogság titka 95% Újabb utazás a fantázia birodalmába

Ki mint vet, úgy arat. Jó tett helyébe jót várj!
Geronimo Stilton: A boldogság titka 95% Újabb utazás a fantázia birodalmába
![]() | Geronimo Stilton: A szeretet ereje 93% Harmadik utazás a Fantázia Birodalmába |