A ​barátság ereje (A Fantázia Birodalma 5.) 13 csillagozás

Ötödik utazás a Fantázia Birodalmába
Geronimo Stilton: A barátság ereje

A Fantázia Birodalma ismét veszélybe került: minden jel arra utal, hogy a Lángontó vulkán kitöréssel fenyeget, ráadásul Florianna húgát, Gaiát, a föld tündérét elrabolták! Ezzel kezdetét veszi egy újabb lélegzetelállító kaland, melynek során új birodalmakon és ezernyi veszélyen kell magunkat átverekedni. Velem tartotok?

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Alexandra, Pécs, 2015
384 oldal · keménytáblás · ISBN: 9633576526

Kedvencelte 1

Most olvassa 3

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Könyvmolyocska1 >!
Geronimo Stilton: A barátság ereje

Geronimo Stilton: A barátság ereje Ötödik utazás a Fantázia Birodalmába

Néha jó felülni a Szivárványsárkány hátára és elrepülni a csodálatos Fantázia Birodalmába, ahol megélhetjük azt, amit csak elképzelni szeretnénk. Ahol vágyaink beteljesülnek. A Fantázia Birodalma óriási hely, kifogyhatatlan szereplővel. Az ötödik részben Geronimo elfek segítségére siet, mert a birodalmukat rejtélyes földrengések fenyegetik. Ahogy a cím is mutatja Geronimo a barátság ereje segítségével oldja meg az útközben akadó akadályokat, problémákat. Ezen az utazáson is sok új barátot ismer meg. Ez a kötet is tetszett, de nem mondanám, hogy annyira sok izgalmat tartogatott. Nem teszem fel a lécét olyan magasra, mert ugye gyerekkönyvről van szó. Gyermekkönyvnek megállja a helyét, mert egy gyereknek bőven elég ennyi izgalom, ami a könyvben szerepel. Az illusztrációk most is gyönyörűek. Sokáig eltudtam volna még nézegetnk őket. A szereplők szerethetőek voltak. A könyv végén Lexi Konrád, a beszélő könyvecske bemutatta a nagy Szócsépeldét és a könyvek világát. (Ha könyvekről van szó mindent tudni akarok!) Ezen a részen sokat nevettem. :D Ti, ha beszélő könyvnek születettek volna, milyen műfajúak lennétek? Romantikus-, kaland-, bűnügyi- vagy esetleg rémregények? Én kalandregény lennék.

4 hozzászólás
Ferger_Jolcsi P>!
Geronimo Stilton: A barátság ereje

Geronimo Stilton: A barátság ereje Ötödik utazás a Fantázia Birodalmába

Geronimo újabb kalandba vág bele, ezúttal az elfek titokzatos földrengéseit segít megoldani, s közben furcsábbnál-furcsább lények kerülnek útjába. Geronimo mindig a leleményességével és a barátság erejével próbál meg kikeveredni egy-egy zűrösebb helyzetben, nem pedig erőszakkal. Épp ezért nagyon sok barátja lesz, akik igazán ragaszkodnak hozzá, s Geronimo is hozzájuk.
Mivel gyerekeknek íródott a kötet, így nem várom el, hogy húú, de izgalmas legyen, viszont nekem kicsit egy kaptafára épül fel az összes Fantázia Birodalma rész, így ezt a kötetet már egy kissé untam, de azért nem volt olyan rossz.

Clio404>!
Geronimo Stilton: A barátság ereje

Geronimo Stilton: A barátság ereje Ötödik utazás a Fantázia Birodalmába

Jópofa gyerekkönyv.

Radics_Végh_Ivett>!
Geronimo Stilton: A barátság ereje

Geronimo Stilton: A barátság ereje Ötödik utazás a Fantázia Birodalmába

A titokzatos földrengés okát kutatja Geronimo az elfek kérésére. Megint sok új barátot talál és a régi barátok is segítenek. Az álmodozás, a fantázia jó dolog.


A sorozat következő kötete

Geronimo Stilton: A jóság hatalma Hatodik utazás a fantázia birodalmába

A Fantázia Birodalma sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Pierdomenico Baccalario: Az első kulcs
Tea Stilton: Az erdők hercegnője
Rick Riordan: Neptunus fia
Jessica Townsend: Nevermoor
Mickey Long: Kócos és a szivárvány
Cressida Cowell: Így védd ki egy sárkány átkát
Cressida Cowell: A behemót utolsó lehelete
Laura Ellen Anderson: Vámpyr Vilma és a barbárbál
P. D. Baccalario: A folyó őrei
Elisabetta Gnone: A Fény Hatalma