Zöldtetők 3 csillagozás

Zöldkönyvek
Gernot Minke: Zöldtetők Gernot Minke: Zöldtetők

A föld lakosságának egyre nagyobb hányada tömörül sűrű beépítésű nagyvárosokba, ahol már gyakorlatilag minden mesterséges. Elviselve az ezzel járó testi, lelki kényszereket és terheket. A folyamat megállíthatatlannak tűnik, és nem tudjuk, hogy mi vár gyermekeinkre, unokáinkra vagy a kétezer év múlva ezen a bolygón élőkre. A szükségszerű tenni akarás azonban egyre több ember lelkében fogantatik meg. A rendkívül széles körű ökológiai problémakörnek egy kicsi, de igen fontos szegmense a megbontott természetes földfelület revitalizációja. Az utak, vasutak környezetkímélő kialakítására is egyre több példamutató megoldás születik a világban, pl. a vasúti pályák zöldesítése, azonban épületeink passzív felületeinek ökológiai hasznosítása a legújabb kori építési kultúra elengedhetetlen része. Reményeink szerint a városi zöldesítés híveinek tábora egyre szélesedik. Szándékunk megvalósításához pedig a jelen kiadvány kedvcsináló, hasznos tanácsokkal szolgál.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Zöldkönyvek

>!
Cser, Budapest, 2009
92 oldal · ISBN: 9789632780566 · Fordította: Csikós Zsuzsanna
>!
Cser, Budapest, 2002
112 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639327859

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

bodr>!
Gernot Minke: Zöldtetők

Akkora szakértelmet nyilván nem nyújtott, hogy magabiztosan bele merjek vágni önállóan egy zöldtető projektbe, igaz, ezt nem is ajánlja. Arra viszont buzdít, hogy amit lehet, mert nem ördöngösség, végezzük el házilag költségcsökkentési céllal. Álmodozás és tervezgetés utáni következő lépcsőfoknak klassz, hogy az ember nagy vonalakban megismerje a rendszer működését.


Hasonló könyvek címkék alapján

Richard Cavendish – Rosemary Burton – John Baxter – Peter Clarkson – Nia Williams – Elizabeth Cruwys – Beau Riffenburgh: A világ 100 csodája
Tóth Csaba: Az én Magyarországom
Kiss-Iván Anna – Nagygyörgy Zoltán – Táborosi Imre (szerk.): Beszélő múltunk
Jonathan Bale: Európa országai
Komlósné Hlatky Katalin: Budapesti zöldkalauz
Titkok a világ legkülönlegesebb helyeiről
J. Z. Novák: A tücsök meg a hangyák
Fekete István: Őszi vásár
David Attenborough: Élet a Földön
Wass Albert: Tavak és erdők könyve