Fenevadak ​Erdélyben 28 csillagozás

Gerda Green: Fenevadak Erdélyben

A ​Fény és förtelem és A kék macska című krimikből jól ismert Szepesi Herold és Báthory Olga nyomozópáros ezúttal elhagyják Budapestet.

Barátaik, Róbert és Ilonka összeházasodnak, és Erdélybe utaznak nászútra. Herold Párizsban szakmai találkozón vesz részt, így Olga egyedül marad otthon. Nyár van és uborkaszezon, Olgának ezért nem sok kalandban van része, míg el nem olvassa Ilonka levelét. Barátnője egy különös nagyasszonyról, a különc viselkedésű Szentkirályi Ágnesről számol be, aki szintén vendége az erdélyi nyaralóhelynek. A nyomozólány, arra gondolván, Jánossy Alfréd rendőrhadnagy barátja szavait idézve, hogy „a bűn soha nem alszik”, elhatározza, hogy ő is felkerekedik és elutazik Szovátára, Erdélybe. Szeretné közelebbről is szemügyre venni ezt a furcsa nagyasszonyt, akinek személyisége igencsak felkeltette a kíváncsiságát.

Erdély festői környezetében és tájain semmi sem az, aminek látszik. Hőseinknek egyesült erővel ismét sikerül egy vérfagyasztó bűnügy kusza… (tovább)

>!
Publio, 2016
puhatáblás · ISBN: 9789633976999 · Illusztrálta: Nyári Eszter
>!
Publio, 2015
238 oldal · ISBN: 9789633977002

Kedvencelte 1

Most olvassa 4

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
Diana_L I
Gerda Green: Fenevadak Erdélyben

Első találkozásom az írónővel. Egy gördülékeny, könnyen olvasható és kellően izgalmas krimit kaptam. Izgalmas perceket okozott olvasás közben és egy-egy váratlan eseménnyel sikerült meglepnie.
Ami miatt mégis levontam egy csillagot – mert ilyen szőrös szívű vagyok – azok a főszereplők. Sem Olgát, sem Heroldot nem éreztem igazán közel magamhoz. Talán ha olvastam volna nyomozópáros előző történeteit, jobban megkedveltem volna őket.
A könyv kivitelezése egyébként nagyon egyedi. Tetszettek a képes illusztrációk. Kellő hangulatot adtak a történetnek.
Bővebben: https://dianalandry73.wordpress.com/2016/04/18/konyvaja…

1 hozzászólás
>!
Magdileona
Gerda Green: Fenevadak Erdélyben

Cselekményes, mozgalmas, izgalmas, rejtelmekkel teli könyv – ha „csupán” ennyi lenne, máris tetszene. A szereplők zömével már ismerősek vagyunk, ezért nem volt nehéz velük szinkronban lenni, ezért is kedveltem; másrészt mert Erdély-szimpatizáns vagyok, imádom az ottani helyeket, tájakat, városokat.
Temető, titkos alagutak, elrejtett végrendelet, egy rakás vészhelyzet, különlegesen izgalmas nyomozás, lánykérés, megcsalás és kelepce, majd jó nagy csavar: a szervezett prostitúció alapján szervezett szervkereskedelem…
Az ember csak néz nagyokat, mennyi minden belefért ebbe a könyvbe.
Remek volt, szeretnék még ilyeneket olvasni – sokat! :)

2 hozzászólás
>!
EnidD
Gerda Green: Fenevadak Erdélyben

Rég olvastam már ilyen izgalmakkal és kalandokkal teli, többek közt Magyarországon játszódó történetet. Olvasás közben olyan fordulatokat vett többször a regény cselekménye, melyre az olvasó egyáltalán nem számított……Én személy szerint imádtam, a kissé kisérteties helyszíneket: temetőben a kriptás kaland, vagy Erdélyben az elhagyatott Szentkirályi kastély.
A legjobb referencia a könyvről az: hogy az édesanyám konkrétan írtózik mindenféle krimi olvasásától, ezt viszont imádta. Ilonka néni és Róbert bácsi karaktere tökéletes módja volt az idősebb olvasók „meghódításának”, legalábbis anyukámat az idős házaspár levette a lábáról. Ajánlom mindenkinek, aki kellemes kikapcsolódásra vágyik, nem fognak csalódni. :)

2 hozzászólás
>!
yodamisi
Gerda Green: Fenevadak Erdélyben

Gerda Green: Fenevadak Erdélyben

Már az első lapok olvasásakor felkiáltok magamban: Hiszen ez most olyan könyv amit imádni fogok! Az írónőt neveztetném akár Agathe Christie-nek is,annyira összeszedett,gördülékeny, esemény dús olvasmány.1 hitetetlen bűnbandát lepleznek le, Olga és Herold és persze a többi karakterekkel egyetemben.Csodás helyszín,barátságos emberek, jó logika mely a két párosban megtalálható. Itt a könyvben minden karakternek szerepe volt és nem is kicsi, még 2 kutyának is. Olvasásközben nem éreztem azt,hogy unalmas, élvezhetetlen lenne az olvasmány. Az események sodortam magukkal, mintha én is részese lettem volna a nyomozásnak.nem is beszélve arról közben megismerhetünk minden fontos épületet, tervezőjét stb. Én csak kívánom,hogy sok-sok olvasni szerető emberek kezükbe vegyék!!! Köszönöm,hogy olvashattam!!!

1 hozzászólás
>!
Snau
Gerda Green: Fenevadak Erdélyben

A szerző könyvét a nyári szabadság alatt olvastam el. Az eddig olvasott három regény közül ez tetszett a legjobban. Igazi vérbő, izgalmas krimi, ami hazai és erdélyi tájakon játszódik. Aranyos a főhős nyomozó páros, az események sodra mellett azért is szorítottunk, hogy végre egymásra találjanak. Jó a könyv felépítése, olvasmányos a stílusa.

1 hozzászólás
>!
Zsanna_Egri I
Gerda Green: Fenevadak Erdélyben

Nem jól kezdtem. Előbb el kellett volna olvasnom az írónő előző könyveit. Szerencsére menet közben kiderült, hogy ki kicsoda. Természetesen ez nem rontott a könyv élvezeti értékén. Egy szépen felépített, kellemes írásmódban elkészült művet olvashattam. Könnyedén észrevehető volt, hogy az írónő gazdag képzőművészeti ismerettel rendelkezik. Többször találkoztam leírásokkal, bár néha az az érzésem volt, hogy egy kicsit „tanár nénisre” sikerült.
A helyszínek leírása szemléletes, könnyedén el tudtam képzelni.
A nyomozati szálak kellőképpen össze voltak bogozva, így nem kevés munkát adtak a főszereplő párosnak, és az olvasó fantáziájának.
Nem minden esetben értettem egyet a szereplők cselekvéseivel, de ez az én egyedi meglátásom. Ezt a könyvet mindenképpen ajánlom krimi kedvelőknek. A képzőművészetet, történelmet szeretők külön bónuszt is kapnak a bűnügyi szál mellé.

1 hozzászólás
>!
Andrea_Limpek
Gerda Green: Fenevadak Erdélyben

Nagyon köszönöm a könyvet. Lebilincselő, könnyed olvasmány volt, ami elrepített a gyönyörű Erdélybe. Élveztem a történet kibontakozását, az izgalmas fordulatokat és a részletes leírásokat, az érdekes illusztrációkkal tarkítva. Gratulálok.

1 hozzászólás
>!
Iza_Rápolti P
Gerda Green: Fenevadak Erdélyben

Amikor Erdélyt emlegetik a külföldi turisták, általában Drakula „fenevadat” párosítják a csodás szépségű országrészhez. Gerda Green könyvében megismerjük a XXI. század reális fenevadjait, amint a rendkívül találó könyvcím is sugallja. Hasonlóan jártam, mint a készülő negyedik rész próbaolvasásnál: együltömben befejeztem. Izgalommal telve vártam a fejleményeket, a cselekmény szálainak kifejtését. Hab a tortán, hogy Kolozsváron, szülővárosomban is kalandozhattam az egyre szimpibb nyomozópárossal.

1 hozzászólás
>!
Nikolett_Zsilovics
Gerda Green: Fenevadak Erdélyben

A borító láttán meglepődtem. A kék macska után a történet fonalát sikerült hamar felvennem és igazán izgalmasnak találtam a könyvet. Az utolsó fejezethez érve a „Te jó ég!” érzés kerített hatalmába, mert egyszerre minden világossá vált. A borító, az illusztrációk, a titkok…
Ajánlom mindenkinek, aki az első két könyvet is olvasta, nem fog csalódni. Sőt!

1 hozzászólás
>!
szabok52
Gerda Green: Fenevadak Erdélyben

Nagy élvezettel,szinte egy ültemben,olvastam végig a Fenevadak Erdélyben című krimit. Mivel ott születtem kíváncsi voltam a helyszínekre és nem csalódtam,mert felidézte gyermekkorom szép emlékeit. Lebilincselő a krimi is,váratlan fordulatokkal és a szerző törekvése,hogy minél több információt tömörítsen a 143 oldalba. Ez sikerült és meggyőződhettünk,hogy az író jó helyismerettel rendelkezik,jártas az építészet,a festészet, a növénytan és a gasztronómia területén. A könyv nem csak szórakoztat,hanem oktat is,el kalauzol a múltba és tömören törekszik a jelenkor problémáinak ismertetésére: politika,prostitúció,szervkereskedelem,korrupció… A híres történelmi helyeszinek,nevek, az állatok és ételek választása az írónő nagy nemzetidentitását bizonyítják.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Diana_L I

Olga mindig szerette azokat a városokat, amelyeket hegyek vesznek körül, mert úgy érezte, a történelem során, a városfalak nyújtotta védelmen túl ez a hegyek alkotta falak segítették a lakosságot az önvédelemben. A napfény úgy esett a házfalakra, hogy a sárga vakolat egészen élénk sárgának, az okker mély okkernek és a bordó cseréptetők pedig sötét bordónak, jó minőségű vörösbor színűnek hatott. Szemben, a folyóval párhuzamosan hosszan nyúlt el a Sétatér

1 hozzászólás
>!
EnidD

– Mi vagy te, rendőr? – kezdett hátrálni a lány.
– Nem, hanem magánnyomozó. – mondta neki.
– És mit akarsz tőlem?
– Már semmit, csak egy információt, mégpedig azt, hogy kinek dolgozol?
– Magamnak. -próbálta szédíteni a lány.
– Fenét, ne hazudj.
– De ha megmondom, akkor megölnek.
– Tőlem nem fogják megtudni az biztos, tiltott kéjelgésért viszont feljelenthetlek.

101. oldal (Publio)

>!
EnidD

Messziről, a fák közül, párába burkolózva rajzolódtak ki a titokzatos kastély körvonalai. Az egyik, indákkal benőtt ablakban mintha halvány fény derengett volna. A gyaloglás mind fárasztóbb és fárasztóbb lett, az épület pedig mintha nem közeledett, hanem távolodott volna és az út egyre meredekebben emelkedett. Az aszfaltozott autóút elfogyott, a madárcsicsergés elhalkult, a mókusok eltüntek.

65. oldal (Publio)


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Nász és téboly
Szőcs István: Rovarcsapda
Harsányi Gábor: Menekülés Erdélyből a Szentföldre
George Bălăiță: A világ két napban
Mihail Sadoveanu: A balta
Filip Florian: Kisujjak
Horia Tecuceanu: Az Anda-akció
Horia Tecuceanu: D-237
R. Kelényi Angelika: Bűnös örömök városa
Holden Rose: Hófehér kelepce