A ​kínai rejtély 4 csillagozás

Gerda Green: A kínai rejtély

Gerda ​Green A fény és förtelem (2014), A kék macska (2014), a Fenevadak Erdélyben (2015) és A karlócai szellemház titka (2016) után új kötettel jelentkezik 2019-ben.
A kínai rejtélyben Báthory Olga bebizonyítja, hogy képes folytatni a munkáját akkor is, ha gyökeresen megváltozott az élete. Az álmát, hogy nyomozó legyen és rejtélyek után kutasson, nem adta fel, de alkalmazkodnia kell az új helyzethez. Mindennel egyedül kell boldoguljon Budapesten, miután korábbi nyomozótársa új munkába kezdett. Azaz majdnem egyedül. Átmeneti nehézségek után magához veszi fogadott lányát Sztellát, aki már kalandjai, nyomozásai részese volt Karlócán és Mallorcán. A kislány boldogan segít mindenben. Olga egy szép napon meglátogatja barátnőjét Levendulát, a luxus idős otthonban és ezzel élete nem várt fordulatot vesz. Itt belebotlik egy rendkívül fess idegenbe, a szép, fiatal, kínai férfiba Cheungba, aki randevúra hívja. Hogy innen, hogy csöppen bele rögtön egy gyilkosságba és miért segít neki… (tovább)

>!
Publio, 2019
176 oldal · ISBN: 9789634436126
>!
Publio, Győr, 2019
176 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634436119

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
JÓTÉT_CSENDBEN I
Gerda Green: A kínai rejtély

Először is köszönöm, hogy ismét egy remek könyvet olvashattam az írónőtől.
Fordulatokba és izgalmakban gazdag történetet kaptam kézbe ismét.
Elragadott a kínai táj sokszínűsége, amibe betekintést nyerhettem a könyvön keresztül.
Érződött az írónő alapos felkészültsége a kínai kultúrát illetően. Végig izgulhattam egy nyomozást az egyik kedvenc nyomozópárosommal Alfréddal és Olgával és nem utolsósorban Sztellával. Szerettem a fordulatokat és izgalmakat, amelyeket a legjobbkor törte meg egy apró, pikánsabb rész.
Az írónő hozta a tőle megszokott, könnyed humorú, érdekfeszítő történetet.
Külön kiemelném a könyvben megtalálható grafikai illusztrációkat, amelyek segítették az embert tovább gondolni vagy elképzelni az adott ponton a történetet.
Egyetlen negatívumot találtam, rövid volt. Olvastam volna még tovább, de elfogytak az oldalak. Remélem hamarosan folytatódnak a nyomozópárosunk kalandjai.
Örülök, hogy elsők közt olvashattam és együtt „nyomozhattam” ezzel a remek kis csapattal. Köszönöm az élményt.

>!
whitecloud
Gerda Green: A kínai rejtély

Fordulatos és végig magával sodró regény. Olyannyira, hogy sikerült egy nap alatt végeznem vele. Az írónő felkészültsége, alapos kutatómunkája a kínai kultúrával, építészettel, művészettel kapcsolatosan pedig igazán színessé tette a történetet.

>!
Tünde_Imreh_Veress
Gerda Green: A kínai rejtély

Ismét két brilliáns könyvet tett a fa alá egy csomagban a drága gyermekem.
Az egyik eme remek, szintén letehetetlen műve volt az írónőnek. Ahogy a könyv végére értem, sajnálattal vettem tudomásul, hogy vége, pedig még olvastam volna tovább. Nagyon szeretem, hogy minden helyszínt, személyt és történést látok magam előtt, miközben olvasok, nem csak a papírra vetett betűket. Tetszik, ahogy a távoli ország kultúráját bemutatta az írónő, sejtette a részletesség, hogy gondosan mindennek utánajárt.
Köszönöm az újabb csodálatos élmény, meleg szívvel ajánlom mindenkinek és nagyon várom a következőt!

>!
Sooty
Gerda Green: A kínai rejtély

Rendkívül izgalmas témaválasztás, az elejétől a végéig fenntartja az érdeklődést. Átjön a szerző művelődés- és művészettörténeti tudása a sorokon, ezáltal hiteles és emberközeli az élmény. Külön élveztem, hogy hús-vér szereplők vannak benne, mindennapi álmokkal, akár mi is lehetnénk azok, így könnyű beleilleszkedni a történetbe. Az írói stílus határozottan fejlődőtt az előző műveihez képest. Mindenkinek ajánlom, aki kikapcsolódást keres a mindennapokból.


Hasonló könyvek címkék alapján

Marilyn Miller: A vezér
Ella Steel: Sors-Fordító
Ella Steel: Féktelen hajsza
Veda Sylver: Titkok vihara a Boszporusznál
Carrie Cooper: Ügynök tűsarkúban
Emy Dust: Veszélyes házasság
Borsa Brown: A maffia gyermekei
Nalini Singh: Angyalháború