A ​kék macska 8 csillagozás

Gerda Green: A kék macska

A ​kék macska Gerda Green krimiíró második regénye.
A főszereplők ugyanazok, akiket az első könyv második kiadásában, a Fény és förtelemben már megismertek az olvasók. Báthory Olga és Szepesi Herold magánnyomozó irodája előtt, átmeneti nehézségek után, új távlatok nyílnak meg.
A fiatalok más helyszínt keresnek munkájukhoz. Az új házban szerencsésen összebarátkoznak, és nyomozó társukká fogadják Szabó Róbertet, a kedves öregurat, aki olykor még őket is felülmúlja lendületességben és nagyszerű ötletekben.
A helyszín ezúttal is Budapest, ahol a mindenre elszánt bűnbandák háborítatlanul élik sötét, alvilági életüket és ahol a bűnözőket már nem elégíti ki a kábítószer, vagy a lánykereskedelem haszna. Jövedelmüket immár az emberek hiszékenységéből akarják fedezni. Abból az igényből, amit a gyenge istenhit, de az erős pénz és meggazdagodás után vágy alakít ki a polgárokban.
A főhősök munkáját megnehezíti Miss Orange személyével való nem mindennapi találkozás,… (tovább)

>!
Publio, 2014
ISBN: 9789633972458
>!
Publio, 2014
248 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633972441

Most olvassa 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
TiszlaviczMarcsi IP
Gerda Green: A kék macska

Érdekesnek ígérkezett az alaptörténet, de bevallom, nem igazán tudtam élvezni a könyvet. Tudom, nem szép dolog ilyet mondani egy íróról, akit ismerek és együtt is dolgoztam vele, de ez a műve még az előtt született, hogy megismertük egymást.
Sajnos ugyan az volt a bajom, mint az első résszel: a szereplők túl szélsőségesek, nincsenek árnyalatok, átmenetek (se belsőleg se külsőleg), a párbeszédek életszerűtlenek, nincsen bennük feszültség. Volt számomra néhány sor, jelenet, amit nem tudok hova tenni (pl. spoiler stb.), és meglátásom szerint ezek nélkül is bőven megállt volna a sztori. Nagyon sok idő telt el a regényben az első értékes cselekmény és a lezárás között (nem számítva a bírósági tárgyalást, ősztől tavaszig történtek a dolgok), és ettől olyan érzésem volt, hogy a főszereplő nyomozó páros nem veszi komolyan a feladatát, pláne úgy, hogy közben nem akadt másik ügyük (legalábbis nem tudtunk róla), mindenféle mást csináltak. Zavart, hogy néhány körülmény a semmiből bukkant elő pont jókor a megfelelő helyen, mintegy varázsütésre, megkönnyítve a főhősök dolgát. Ugyanez vonatkozik a nyomokra: tényként kaptuk meg őket, semmi felvezetés, elcsepegtetés, agytorna. A nyomozók tudomására jutott és kész. Inkább a bizonyítékok, nyomok megszerzéséről olvastam volna többet, mint az utca-, étel-, épületleírásokról (bár kétségkívül nagyon szépek voltak ezek), elvégre mégis krimit vettem a kezembe.
Tény és való, hogy az írónő nagyon művelt, otthonosan forog a művészetek világában, a gasztronómiában, igen bő a szókincse, elismerésem ezért! De kicsivel több nyomozás, lendület, feszültség több csillagot eredményezett volna!

>!
Magdileona
Gerda Green: A kék macska

A krimiszeretők ebben az izgalmas, fordulatos, cselekményes könyvben sem fognak csalódni. Szövevényei nem egyszerűek, több szálon futnak, semmiféleképpen nem szimpla történetről van szó. A címadó kék macska misztikuma, rejtélyes felbukkanása és (sajnos) rövid jelenléte nagyon tetszett; és hát végül is az ő segítségével maradhatott életben a főhősnő, aki nélkül nem valószínű, hogy eljutunk a bonyolult, többféle bűnügyet, bűnténysorozatot magában foglaló krimi megoldásához.
A grafikákhoz, borítóhoz külön elismerésem!

>!
Raki_Maki
Gerda Green: A kék macska

Draga Gerda Green! Minden amit irsz azonnal keppe alakul fejemben! Kivalo fantazmagora , csak ajanlani tudom a vizualis beallitottsaguaknak!!!$uper olvasmany mely kikapcsol teljesen, informativ a korottunk levo furcsa vilagrol itt magyarhonban.

1 hozzászólás
>!
Váraljai_Gábor
Gerda Green: A kék macska

Olga és Herold lebilincselő története az első rész után folytatódik. Ismét egy izgalmakkal teli vérbeli krimit kapunk amiből nem hiányozhatnak a jobbnál-jobb fordulatok. Egy hosszú hétvége alatt kiolvastam, nem bírtam letenni a könyvet.

1 hozzászólás
>!
Iza_Rápolti P
Gerda Green: A kék macska

Totál kikapcsolódás, együltömben végigolvastam. Nagyon tetszik a fordulatos, izgalmas cselekményszál. Megértettem, miért lett a szerző kedvence :)

1 hozzászólás
>!
Csiszér_Zsuzsanna
Gerda Green: A kék macska

A Kék macska az egyik legjobb krimi, amit az elmúlt egy évben olvastam. Zseniális névválasztással, nyálcsorgató ételleírásokkal és tekervényes sztorival. Kíváncsian várom a folytatást.

Gratulálok, Gerda!

1 hozzászólás
>!
morgoth977
Gerda Green: A kék macska

Kiváló illusztrációval ellátott, olvasmányos a valódi életből kiragadott cselekmény és szereplők, ugyanakkor misztikus is. Nagyon jó leírásokkal és gazdag kifejező eszközökkel rendelkező alkotás.

>!
pappsz
Gerda Green: A kék macska

A könyvet ahogy a kezembe vettem rögtön a történetben éreztem magamat. Annyira életszerű annyira lebilincselő ahogyan a szereplők belopják magukat a hétköznapjainkba. Az esemény magával ragadt az első laptól az utolsóig

1 hozzászólás
>!
Toncsi
Gerda Green: A kék macska

Nagy izgalommal vetettem bele magam a történetbe, hiszen többen ajánlották már Gerda Greent, és az itteni értékelések is nagyon jók. Azonban csalódnom kellett. Nem elsősorban a történet miatt, hiszen azzal alapvetően nem volt probléma, sokkal inkább a megfogalmazás miatt. Mintha egy „hogyan írjunk regényt” tankönyv példamondatai elevenedtek volna meg. A párbeszédek nem életszerűek, ilyen kerek, szépen fogalmazott és tökéletesen komponált mondatokban még az irodalmi szövegekben sem beszélnek, nemhogy az életben. Ráadásul nem csak mondataikban, de reakcióikban sem hiteles figurák mozognak a történetben. Egy magánnyomozó, aki a bár ismerős vendége, képtelenség, hogy ennyire tapasztalatlan legyen, és mivel el is mondja, hogy nem az, az ügyetlen flörtölési kísérletek, a túlagyalások nem túl meggyőzőek. Ráadásul sokszor kidolgozatlanok a jelenetek. De Olga minden másra is tökéletesen érzéketlen, egy humanoid robot, aki még csak meg se rezdül, amikor talál egy hullát, vagy elájulnak mellette. Mint ahogy természetesnek tűnik a többi szereplő számára is, hogy bárhol bármilyen bűnténybe belefuthatnak, akár civilek, akár nem.
A gördülékenyebb történetvezetés, az érzékletesebb cselekményleírások és az árnyaltabb karakterek sok tudnának ehhez hozzátenni, és sokat javítanának a regény olvasmányosságán, mert én ezt még nem érzem többnek egy kézirat első változatánál.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Magdileona

A (…) vezérigazgató nem gondolt arra, hogy sok ember egzisztenciáját szünteti meg ezzel, egyúttal nagyon sok családét is tönkretette. A legkönnyebb volt néhány hónap alatt egy tollvonással megszüntetni azt, amiért mások évtizedekig dolgoztak.

Gerda Green: A kék macska

>!
Magdileona

Ékes bizonyítéka annak, hogy bárki lecsúszhat, hogy a betegségek és testi romlás senkit nem kerülhet el, aki nem fiatalon hal meg.

Gerda Green: A kék macska


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Nász és téboly
Cserhalmi Dániel: Csengőfrász
Szabó Tünde: Rácsok
Szamos Rudolf: Kántor a nagyvárosban
Szász Anna: Kis-czell
Kondor Vilmos: Budapest novemberben
Munkácsi Miklós: Kihívás
Lengyel Péter: Macskakő
Békés József: Várj egy órát
Szántó Dániel: Revans