A ​karlócai szellemház titka 16 csillagozás

Kalandok Karlócától Mallorcáig
Gerda Green: A karlócai szellemház titka

Gerda Green új könyvével tetralógiává bővül a sorozat. Báthory Olga és Szepesi Herold azzal szembesülnek, hogy az irodájuk iránti érdeklődés csökken. Az újonnan felbukkanó nyomozók könyörtelenül szippantják el ügyfeleiket. Ehhez minden eszközt bevetnek, közösségi médiát, lejárató kampányt és ötleteik ellopását. Ez Olga lelkesedését, energiáját teljesen kimeríti, és depresszióba esik. Csokoládé különlegességeket majszol és a csokoládé fajtáiról írott könyvét próbálja népszerűsíteni. Sportolni nincs kedve, elhanyagolja magát. Hogy ez megváltozzon nyomozótársa, Herold külföldi útra viszi. De az utazásuk nem zökkenőmentes. Felszállnak egy a tenger felé tartó vonatra, ami balesetet okoz a szerbiai Karlóca közelében. Hogyan kerülnek innen Mallorca szigetére Spanyolországba? Hogy csatlakozik hozzájuk Jánossy Alfréd? Ki is ez a Nemanja Mladics és Segnora Chiara O. Sanchez? Részesülnek-e hőseink újabb élvezetekben a buja mediterrán szigeten? Kiderül az újabb vérpezsdítő történetből!

>!
Publio, 2016
240 oldal · ISBN: 9789634248507

Most olvassa 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
Erika_Bogár I
Gerda Green: A karlócai szellemház titka

Gerda Green: A karlócai szellemház titka Kalandok Karlócától Mallorcáig

Nem ez az első könyv, amit Gerda Greentől olvastam, viszont a detektívpáros kalandjai közül, misztikus volta miatt, ennek a kiindulópontja legérdekesebb számomra: a szellemvilág. Ezenfelül találkozzunk még emberrablással, gyermekkereskedelemmel. Kegyetlen, kemény témák, a szellemház horrorelemeken alapuló bemutatása pedig hátborzongatóra sikerült.
Ezt követően az írónő visszatér a Olga és Herold korábbi történeteinél megszokott szerkesztési elvhez, a krimiszálat gasztronómiai, építészeti és művészettörténeti leírások szakítják meg. Képszerűen festi le a helyszíneket, Karlócát ugyanúgy, ahogy Mallorcát. Az előző kötetekhez képest a karakterek kapcsolati hálóját alaposan megkeveri, nem kis meglepetést okozva, és árnyalva ezzel a szereplőket. Akik megkedvelték Gerda Green eddigi történeteit, ezt a kötet is bizonyára szívesen olvassák.

1 hozzászólás
>!
Zseraldina
Gerda Green: A karlócai szellemház titka

Gerda Green: A karlócai szellemház titka Kalandok Karlócától Mallorcáig

Egy kedves ismerősöm kért meg rá, hogy tesztolvasó legyek. Még soha nem végeztem ilyen feladatot, nem is tudtam hogyan kell hozzá kezdeni. Gondoltam elkezdem olvasni, lesz ami lesz. Mivel fáradt voltam, gondoltam elolvasok pár oldalt, majd másnap folytatom. Nem így lett. Elkezdtem, és nem tudtam letenni. Nem is figyeltem oda, hogy van benne szóismétlés, helyesírási hiba. Csak olvastam…olvastam… és aznap este a végére értem. Tetszett a cselekmény, mivel krimi rajongó vagyok. Volt benne szerelem, ami nélkül szerintem egyetlen egy írás sem igazi. A táj leírása is lebilincselő volt. Olvasás közben úgy éreztem, mintha én is ott lettem volna. Másnap megint elővettem, mert ugye feladatom volt, de a nagy olvasás közepette elfelejtkeztem róla. Nem bántam, hogy még egyszer elolvastam. Azt hiszem az előző könyveket meg kell szereznem…

2 hozzászólás
>!
Tünde_Imreh_Veress
Gerda Green: A karlócai szellemház titka

Gerda Green: A karlócai szellemház titka Kalandok Karlócától Mallorcáig

A könyv maga már az első pár mondatával meglódította a fantáziámat. Gyakorlatilag „magába szippantott”. A korábban megismert nyomozópáros már nagyon befészkelte magát a tudatomba. Esélytelen minden kísérletük arra, „csak úgy” pihenhessenek, eltöltsenek némi időt egy felderítendő ügy nélkül.

Tiltott helyen kezdtem meg az olvasást (mert valljuk be, a munkahelyére nem olvasni jár az ember), de alig vártam, hogy folytathassam, olyan gyorsan peregtek az események. Amint lehetőségem nyílt, azonnal faltam az oldalakat, és reszketve vártam, mi történik Olgáékkal és a kis Sztellával a következő oldalakon. Volt sok olyan személy, akivel magam nem tudtam volna azonosulni, de a főszereplők gyakorlottsága, éles elméje nagyon hajaz rám.

„A szerelem a legnagyobb motiváció az életben, nem kell így semmilyen kábító anyaghoz, droghoz, cigarettához, alkoholhoz nyúlni.” megfogalmazással egyet értek teljes mértékben, bár kiegészíteném, hogy a szerelem maga a drog. :)

A történeten folyamatosan haladva, szinte minden leírt helyszínt, illetve tárgyat, növényt, épületet el is tudtam képzelni. Nekem a képek ilyenkor csak „elveszik” a gondolataimban megalkotott képet, ilyetén módon nincs is rájuk szükségem. De mivel az eddigi kötetek is gazdagon voltak illusztrálva, némivel több rajzos elemet szívesebben fogadtam volna a képek helyett. Viszont, ami nagyon tetszett, hogy a könyv befejezése utáni éjszaka a hatása alatt „végigálmodtam” néhány jelenetet. Főként a kolostorban történő csendes feltérképezést, illetve a regény végi kutatást.

A történet maga végig lebilincselő volt, folyamatosan más emberre terelődött a gyanú, ki is lehet a felelőse ennek az ügynek.

Remélem,kapok majd lehetőséget még az olvasásra, minél több könyvvel jelentkezel a továbbiakban.

Sok sikert kívánok!

1 hozzászólás
>!
Magdileona
Gerda Green: A karlócai szellemház titka

Gerda Green: A karlócai szellemház titka Kalandok Karlócától Mallorcáig

A sorozat eddig utolsó könyve méltó elődeihez. Sőt, olyan sokrétű, szerteágazó vonalak futnak benne, hogy igazából teljes egészében csak a könyv végén, a szereplők egymás tudomására hozott részletekből áll össze a történet, ahol végül is összefutnak a szálak.
Meglehetősen izgalmas, fordulatos, cselekményes, szövevényes történet, melyből természetesen a romantika sem hiányozhat.
A történet magva maga annyira kíméletlen annak nyers valóságában, hogy az ember elszörnyed, elborzad: hogy létezhet ilyen borzalom? Sajnos, amúgy igen… Tehát az izgalom, a rejtélyek sora, a misztikum, a fantáziadússág, vizualitás igen erőteljes.
Nagyon tetszettek még a tájleíró és gasztronómiai részletek; igen élénken, valósághűen tárulnak elénk a csodálatos tájak és ételek; az ember szinte kedvet érez azonnal ellátogatni ezekre a helyszínekre.
A szereplők karaktere kidolgozott.
Mindenkinek ajánlani tudom, aki szereti a rejtélyes nyomozásokat, izgalmakat.

2 hozzászólás
>!
Kocsis_Nagy_Noémi I
Gerda Green: A karlócai szellemház titka

Gerda Green: A karlócai szellemház titka Kalandok Karlócától Mallorcáig

Egy kedves olvasóm Benya Tünde nevében rakom fel az értékelést, aki nincs fenn a Moly.hu-n. Íme:
"Gerda Green: A karlócai szellemház titka

Ismét a végére értem egy remek történetnek. Ezáltal pedig megszerettem egy olyan sorozatot, aminek most csupán két kötetét birtoklom, de biztos lett bennem az elhatározás, a többi részét is muszáj elolvasnom. Amennyiben szabad, akkor kijelenhetem ez a történet még inkább magával ragadott, mint az előző. Imádtam Olgát, a kitartását, a makacsságát, amivel az ügybe belevetette magát mégis ízig–vérig nő maradt mellette. Aztán ott volt Herold, akiről Watson jutott az eszembe, ki mindvégig segítette és támogatta társát az eset végéig. Mint Sherlock Holmes /Olga/ és Watson /Herold/ az én hasonlatomban. Szerettem a nyomozás finomságát, a történelmi tényeket, amik sok plusz információval szolgáltak. Vártam a fordulatokat, amelyek mindig megleptek, főképpen a vége felé haladva. Kedveltem a könyv könnyedségét, hogy néhol álomszerű volt, néhol viszont teli izgalmakkal. Nem volt több erőszak benne a kelleténél, jó volt megtapasztalni, hogy agresszió nélkül is mennyi dolog megoldható, ha kellően leleményes az ember. Összegezve nagyon tetszett a történet, a cím is sokat sejtető és most a borító is elnyerte a tetszésem. Külön köszönöm a fotókat, grafikákat, amik némi támpontot adtak a történet tovább gondolásához. Örülök, hogy olvashattam és együtt „nyomozhattam” ezzel a remek kis csapattal. Köszönöm az élményt."

>!
Holi_Rózsika
Gerda Green: A karlócai szellemház titka

Gerda Green: A karlócai szellemház titka Kalandok Karlócától Mallorcáig

Mindenkinek ajánlom ezt a kellemes izgalmas regényt.Tele van izgalmas történetekkel nyomozással fondorlatos eseményekkel.Nem hiányzik belöle a romantika a szépséges tájleirás.Aki elkezdi olvasni nehezen tudja letenni Gratulálok

1 hozzászólás
>!
Erika_Tóthné_Juhász
Gerda Green: A karlócai szellemház titka

Gerda Green: A karlócai szellemház titka Kalandok Karlócától Mallorcáig

Megint nem csalódtam az írónő munkásságában!!! Egy újabb fordulatos, izgalmas, csodás helyek bemutatása és nem utolsó sorban magával ragadó élményben volt részem , a könyv olvasása alatt. A hármas trió szeretetre méltó karakterek, nagyon jó észjárással oldanak meg helyzeteket, bűnügyeket. A trió esze azért mégis csak egy nő, Olga!!!! Furfangos, következtetett észjárással bír, amit a két férfi tagja szó nélkül elfogad és követi tanácsait, megérzését.Bevallóm most lassabban olvastam,hogy minden sorát e könyvnek áttudjam élni, és sikerült!!! Maga az események sokasága, a helyszínek színes bemutatása, /értve itt az épületek, nevezetességek ecsetelése nagy hatással volt rám!!! Szinte éreztem ahogyan Olga sütötte a csirkecombot, azt az iparkodást amit nyújtott Stellának , jó volt olvasni.Hihetetlen kalandok, események, mégis megoldották a rejtélyt.Igaz e könyv megállja a helyét abban az értelemben, hogy nem fontos az előtte lévő könyvet elolvasni, de azért ajánlatos, mert akkor tudjuk megismerni igazából Olgát, Heroldot. Ragyogó párost alkotnak. Egy kicsit meglepett Olga és Alfréd intim kapcsolata, de én aki olvastam az előző könyvet is , titokban számítottam e helyzetre. Egy olyan krimi ahol nem folynak a csapból is trágár szavak és sok-sok vér. Mégis letehetetlen a könyv. Szépen haladtunk eseményről- eseményre, helyszínről-helyszínre. Nem volt olyan érzésem, hogy nem tudtam volna követni a cselekményt. Szépen összeszedet írást kaptunk. Kérek még sok-sok ilyet!!!!

1 hozzászólás
>!
Móni_Bedő
Gerda Green: A karlócai szellemház titka

Gerda Green: A karlócai szellemház titka Kalandok Karlócától Mallorcáig

Sosem csalódom ha Gerda Green krimijéről van szó!!! Imádom a fordulatokban és izgalmakban gazdag történeteit. A legnagyobb kihívás számomra, hogy 9 éves lányom elől (aki szintén könyvmoly) még elrejtsem. Izgatottan várom a folytatást!!! Szívből ajánlom mindenkinek!

1 hozzászólás
>!
Juluska
Gerda Green: A karlócai szellemház titka

Gerda Green: A karlócai szellemház titka Kalandok Karlócától Mallorcáig

Ez egy olyan könyv amit akkor olvasunk, amikor kint hideg van és egy bögre forró teával bekucorgunk a fotelba és olvasunk. Csak arra kell vigyázni, hogy ki ne hűljön a tea, mert a történet magával ragad. Igen fordulatos, de nem árulom el a poént.
Lehet kicsit prűd vagyok vagy maradi? A szex leírása lehetett volna rövidebb és kevésbé részletes.
Az idegen szavak magyarázatából kimaradt az apszis, ezzel szóval még nem találkoztam.
Mallorca felkerült a bakancslistámra, annyira élvezetes volt a tájleírás, a virágok, házak, finom falatok.
A könyvet mindenkinek csak ajánlani tudom, különösen a krimi szerelmeseinek, nem fognak csalódni!

1 hozzászólás
>!
Inmelius_Mudri_Jolcsi
Gerda Green: A karlócai szellemház titka

Gerda Green: A karlócai szellemház titka Kalandok Karlócától Mallorcáig

Aki olvasta Gerda Green könyveit, annak ismerősek lesznek a főszereplők: Báthory Olga és Szepesi Herold ismét bűnügybe bonyolódnak.

Éppen utaznak Mallorcára. Útközben a vonat, amellyel uticéljuk felé igyekeznek, elgázol egy személygépkocsit Karlóca közelében. Olgáék vagonjában kísérő nélkül marad sok gyerek. Gyanús jelek: a gyerekek mobiltelefonjait az utazás elején összeszedték, és… kidobták; a mozdonyvezető érthetetlenül elutasító és közömbös; egy végtelenül készséges apáca, akivel mégsem stimmel valami.
Na, és a Szellemházról, amely nappal nem létezik, éjszaka meg csak úgy belebotlik az ember, ne is beszéljünk!
Rejtély, misztikum, krimi szálai keverednek a kibogozhatatlannak tetsző történetben, és ropják őrült táncukat a nem hétköznapi kifejlet felé.

Bővebben: http://kulturpara.blog.hu/2016/10/07/borzongas_misztiku…

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Magdileona

Az ember azzal a tudattal ment be, hogy mindig van remény, hogy a lehetetlennek látszó helyzetekből is van kiút. A szeretetlenség érzése, ami miatt annyit szenvedünk, lehet, hogy csak a saját fejünkben létezik, miközben a másik szeret ugyan, de képtelen kimutatni.

Gerda Green: A karlócai szellemház titka Kalandok Karlócától Mallorcáig

>!
Magdileona

…miért van az, hogy a nekünk oly fontos emberek nem méltányolják a buzgalmunkat és mások elepednek egy-egy jó szavunkért?

Gerda Green: A karlócai szellemház titka Kalandok Karlócától Mallorcáig

>!
Magdileona

Nem tudhatjuk, melyek azok a pillanatok az életünkben, amelyek örökké emlékezetesek maradnak, de mégis megérezzük a történés pillanatában a helyzet különlegességét.

Gerda Green: A karlócai szellemház titka Kalandok Karlócától Mallorcáig

>!
Magdileona

Ahol az emberek felfedezik a romantikát, onnan a romantika menekül.

Gerda Green: A karlócai szellemház titka Kalandok Karlócától Mallorcáig

>!
Magdileona

Azt gondolta, hogy szerelem nélkül nem lehet és nem is szabad élni. A szerelem a legnagyobb motiváció az életben, nem kell így semmilyen kábító
anyaghoz, droghoz, cigarettához, alkoholhoz nyúlni. Aki képes újra és
újra szerelmesnek lenni, az tartalmas életet él. Amint elfelejtkezünk a
szerelemről és nem műveljük már, le is mondunk mindenről az életben,
ami csodálatos lehet. A szerelem mámora repülni enged, szabaddá és
ugyanakkor kötötté, boldoggá, vaddá, szenvedélyessé, különlegessé tesz
akkor, amikor önmagadat látod viszont egy másik emberben. A sport is
tud örömhormonokat termelni, ahogy az evés is, mértékkel persze, de a
szerelem csodáját egyik sem pótolja.

Gerda Green: A karlócai szellemház titka Kalandok Karlócától Mallorcáig

>!
Erika_Bogár I

Olga ettől még rosszabb kedvű lett és példaképének tartott nagy elődjével, Sherlock Holmes-szal ellentétben nem heroinnal vagy kokainnal nyomta el tudatát, hanem csokievésben lelte örömét. Mindenféle csokoládé különlegességet gyűjtött be magának otthonra. Hűvösebb nyári estéken is képes volt befűteni a kandallóba és foteljében összekucorodva csokit majszolni, vagy a közösségi médiaoldalakat böngészni.

Gerda Green: A karlócai szellemház titka Kalandok Karlócától Mallorcáig

>!
Magdileona

…nincs méltóbb hely a szerelmünkről való beszélgetéshez, mint egy királyi koronázás miséje, mert én a szerelmet még a legfelségesebb koronázásnál is nagyobb dolognak tartom. A szerelem a legnagyobb emberi esemény; szerelem nélkül még a királyi koronának sincs értéke: a szerelem minden ezen a világon… Én azok közé a nők közé tartozom, akik a szerelmükért még egy királyi koronát is odaadnának. Én csak szeretni tudok, mert arra születtem. A többi mind mellékes az életben.

Gerda Green: A karlócai szellemház titka Kalandok Karlócától Mallorcáig


Hasonló könyvek címkék alapján

Gordon Dahlquist: Az álomfalók
Nalini Singh: Vonzódás
Laurell K. Hamilton: Ragály
Nalini Singh: Angyalcsók
Darynda Jones: Második sírhant
Gena Showalter: Atlantisz
Linda Sue Park: Viharjelzés
Carlos Ruiz Zafón: A szél árnyéka / Tűzrózsa
Astrid Lindgren: Az ifjú mesterdetektív
Stieg Larsson: A tetovált lány