Az ​én szakácskönyvem 2 csillagozás

Gérard Depardieu: Az én szakácskönyvem

Nemcsak a filmvásznon szenvedélyes a világhírű sztár, Gérard Depardieu, hanem a konyhában is. A hobbiszakácsnak, az élvezetek emberének időközben szakmájává is lett a szenvedélye: borászként már évek óta termel a Loire mentén jó minőségű borokat, Párizs szívében megnyitott éttermével pedig sok-sok éve dédelgetett álmát is megvalósította. Szakácskönyve több mint kedvenc receptjeinek gyűjteménye. Tisztelgés a tisztes, hagyományos konyha előtt, felhívás a minőségre és az evés tudatos élvezetére.

>!
Hajja & Fiai, Debrecen, 2008
208 oldal · ISBN: 9789637054617 · Fordította: Kókai Sándorné

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Emerenz>!
Gérard Depardieu: Az én szakácskönyvem

Talán pontosabb cím lenne, hogy „Depardieu kedvenc ételei”, mivel a szövegét (legalábbis az impresszum tanulsága szerint) egy bizonyos Karen Howes írta. A receptek mindenesetre jók, profin megírtak. Személyesebb megjegyzések a pár soros „Az én tippem” részben vannak némely receptnél. A könyv szépen kivitelezett, igényes, a fotók jók, bár nem minden recepthez van fotó. A könyvet (ismét csak az impresszum tanulsága szerint) németből fordították, és minden ételnél ott a neve franciául is. Tehát egy (többségében) francia receptekből álló könyvet, amelyet egy angol nő írt, németből fordítottak magyarra. Mivel nincs tisztázva, hogy a műhöz Depardieu mennyiben járult hozzá (ezért az 1 csillag levonás), arra tippelek, hogy megnevezte a kedvenc ételeit, esetleg magnóra mondta az előszó vázlatát (amely mindenesetre 1. szám első személyben van írva) és a munkát a már említett hölgyre hagyta.


Hasonló könyvek címkék alapján

Kulka János: Önételrajz
Joanne Harris – Fran Warde: A francia piac
Alexis Gabriel Ainouz: Így főz egy francia srác
Hegyi Barbara: Abraka babra
Jean-François Mallet: Simplissime
Hegyi Barbara: Alkalomadtán
Décsi Ágnes – Szántó Péter: Familia szakácskönyv
Michel Roux: Tésztavarázs
Michel Tanguy: Ferrandi
Michel Roux: Tojásvarázs