Tagadható ​halál 6 csillagozás

Gerald Seymour: Tagadható halál

A brit hírszerzés merényletre készül a Mérnök ellen. Az Irakban és Afganisztánban elesett brit katonák négyötöde életének kioltásáért felelős pokolgépek kiagyalója nem úszhatja meg büntetlenül. Az angol titkosszolgálat tudja, hamarosan elhagyja iráni otthonát. Most már csak azt kell kideríteni, pontosan mikor és hová utazik.
Danny „Borz” Baxter lehallgató tiszt feladata, hogy kíméletlen hőségben, a piócáktól és szúnyogoktól hemzsegő mocsárban fekve egyetlen pillanatra se veszítse szem elől a Mérnök házát, hátha egy elejtett szóból kiderítheti az utazás részleteit. Tudja, csak magára számíthat: ha felfedezik, a brit kormány mindent tagadni fog, és nem áll ki mellette.
A „Tagadható halál” izgalmas, fordulatos regény a hősiességről, az agyafúrt macska-egér harcról, életről és halálról, a szeptember 11-ei New York-i eseményeket máig feldolgozni képtelen nyugati világ erkölcsi dilemmáiról

Eredeti cím: A Deniable Death

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Kossuth, Budapest, 2013
438 oldal · ISBN: 9789630971898 · Fordította: Danka Sándor
>!
Kossuth, Budapest, 2013
452 oldal · ISBN: 9789630972802 · Fordította: Danka Sándor

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 4

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

mate55 P>!
Gerald Seymour: Tagadható halál

Ismét meglepetésben volt részem, ugyanis Gerald Seymur könyve az előzetesen vártnál jobbnak bizonyult. A „Tagadható halálban” szinte minden benne van, ami a politikai krimikre jellemző. Akik szeretik R. Ludlum vagy F. Forsyth regényeit azoknak bátran ajánlom ezt a könyvet.

mlas>!
Gerald Seymour: Tagadható halál

Ez az, aminek ígéri magát. Talán a közepe kicsit elnyújtott, de összességében végig érdekes, izgalmas olvasmány

Mió>!
Gerald Seymour: Tagadható halál

Szeretném azt hinni, hogy ez a történet némi valós háttérrel írói fantázia terméke…Szeretném azt hinni, hogy nem, nem!, az emberiség már túl van azon, hogy hogyan irtsuk ki azt,aki nem olyan, mint mi, aki nem úgy él,mint mi, aki másban hisz,mint mi….Szeretném azt hinni, hogy az egyik oldal hőse nem tükörképe a másik oldal hősének…Pedig de…

jaspi>!
Gerald Seymour: Tagadható halál

Remek könyv egy titkos akcióról, ahol a titkos szolgák szeretnék elkerüli a látszatát is annak, hogy ők voltak. Csak azt nem értettem, hogy miért „politikai krimi” lett a műfaji besorolás. Számomra ez a fogalom olyan történeteket jelöl, ahol a politika, a hatalom megszerzése, illetve megtartása meghatározó szerepet játszik.
Ebben a regényben azonban erről szó sincs. Itt a hírszerzés azonosít egy bomba gyárost, akinek elrendelik a megölését. A történet legnagyobb része a célpont megfigyeléséről szól.
Összességében egy olvasmányos, izgalmas könyvet kapunk a fedett akciók világából. Akik szeretik az ilyen, egyszerű katona szemszögéből bemutatott történeteket nem fognak csalódni. A politikai krimik kedvelői viszont vegyék figyelembe, hogy ebben a regényben politikai machinációk nincsenek.


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten
Arthur Conan Doyle: Sir Arthur Conan Doyle összes Sherlock Holmes története I-II.
Karen Rose: Sikíts értem
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Agatha Christie: Tíz kicsi néger
Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij: A Karamazov testvérek
Elizabeth Haynes: A lélek legsötétje
Martina Cole: A madám
Lakatos Levente: Aktus