Menagerie ​Manor 2 csillagozás

Gerald Durrell: Menagerie Manor Gerald Durrell: Menagerie Manor Gerald Durrell: Menagerie Manor Gerald Durrell: Menagerie Manor Gerald Durrell: Menagerie Manor Gerald Durrell: Menagerie Manor Gerald Durrell: Menagerie Manor Gerald Durrell: Menagerie Manor

‘Most children at the tender age of six or so are generally full of the most impractical schemes for becoming policemen, firemen or engine drivers when they grow up… I knew exactly what I was going to do: I was going to have my own zoo.’

This is the hugely entertaining account of how the much-loved conservationist and author Gerald Durrell fulfilled his lifelong ambition by founding his own private sanctuary for endangered species in Jersey with the help of an enduring wife, a selfless staff and a reluctant bank manager.

With a foreword by Lee Durrell, Honorary Director of the Durrell Wildlife Conservation Trust, this book about the trials and wonders of living in the middle of a zoo is a classic that will continue to bring pleasure to those who grew up reading Durrell, and deserves a whole new readership.

‘You can’t deny that there are some species that now exist because of him’
Craig Bennett, Friends of the Earth

Eredeti megjelenés éve: 1964

>!
Summersdale, Chichester, 2008
192 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781840245936 · Illusztrálta: Ralph Thompson

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

Mesemondó I>!
Gerald Durrell: Menagerie Manor

Ez után a könyv után nem csak szilárd elhatározásommá vált, hogy a.s.a.p. elutazok Jersey-re, de minden más állatkertet is más szemmel nézek majd. A kötet megint csak tele van bájos történetekkel és fura állatokkal, és rengeteget megtudunk az állatkertek működésének kulisszatitkairól is.

6 hozzászólás
Lahara IP>!
Gerald Durrell: Menagerie Manor

Szórakoztató az élet, és az éllatok még inkább azzá teszik, mert hozzánk hasonlóan mind-mind külön jellemek. Vagy tán inkább mi vagyunk hozzájuk hasonlóak.
Élet az állatkertben, állatkerti élet valaki olyan szemszögéből, akinek egy saját állatkert volt az egyik legnagyobb vágya.
A kötet illusztrált, a de más stílusú, mint a borító. Realista illusztrációk, és a fajok tudományos neve kiegészítésképpen.


Hasonló könyvek címkék alapján

Jacquie Durrell: Beasts in My Bed
David Attenborough: Adventures of a Young Naturalist
James Herriot: Vets Might Fly
P. G. Wodehouse: The Girl on the Boat
P. G. Wodehouse: Ukridge
P. G. Wodehouse: The Girl in Blue
P. G. Wodehouse: Money for Nothing
P. G. Wodehouse: Hot Water
Agatha Christie: The Seven Dials Mystery
Hugh Laurie: The Gun Seller