24. legjobb meseregény könyv a molyok értékelése alapján
53. legjobb gyermek- és ifjúsági irodalom könyv a molyok értékelése alapján

Léghajóval ​a világ körül (Léghajóval a világ körül 1.) 116 csillagozás

Gerald Durrell: Léghajóval a világ körül Gerald Durrell: Léghajóval a világ körül Gerald Durrell: Léghajóval a világ körül Gerald Durrell: Léghajóval a világ körül Gerald Durrell: Léghajóval a világ körül

A ​tizenöt éves Emma Dollybuttnak és tizenkét éves ikeröccseinek, Ivánnak és Konrádnak az a szerencséje, hogy Gerry nagybácsikájuk kísértetiesen hasonlít Gerald Durrellre. Vessünk egyetlen pillantást a könyv rajzaira, és magunk is meggyőződhetünk erről a kedvező körülményről. Elég az hozzá, hogy Gerry bácsi betoppan Dollybutték kertjébe (feltéve, hogy jogosan nevezzük egy léghajó landolását betoppanásnak), és magával viszi a három gyereket, hogy felkutassák Gerry bátyját, aki két éve indult el afrikai tanulmányútra, s azóta nem adott hírt magáról. A föld körüli hajsza Angliában ér véget, mert az expedíció fáziskésése miatt az üldözöttet csak a Dollybutt-házban sikerül utolérni. Gerry nagybácsi és Gerald Durrell, a biológus szépíró rengeteg érdekes tudnivalót lop a fordulatos, izgalmas, humorosan előadott történetbe, és nemigen létezik gyerek, aki ne a Durrell-módszert választaná ismeretszerzésre, ha igazából választhat. A grafikus Graham Percy egyenrangú társa Gerald Durrellnek a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1987

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Európa, Budapest, 2012
146 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630794381 · Fordította: Barabás András · Illusztrálta: Graham Percy
>!
Kossuth, Budapest, 2011
ISBN: 9789630966511 · Felolvasta: Pokorny Lia
>!
Európa, Budapest, 2008
146 oldal · ISBN: 9789630786676 · Fordította: Barabás András

2 további kiadás


Enciklopédia 1


Kedvencelte 11

Most olvassa 7

Várólistára tette 24

Kívánságlistára tette 51

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
csgabi MP
Gerald Durrell: Léghajóval a világ körül

Gyerekkoromban mindig a televízió előtt ültem, ha Durrell valamelyik sorozata ment (ugyanígy voltam David Attenborogh-val is), nagyon sokat kaptam Gerald Durrell-től. Nagy élmény volt számomra most ez a könyv, amivel már „ezer éve” szemeztem a könyvesboltokban, mert persze akárhányszor bementem egybe, valahogy mindig az utamba került. Most pedig eljött az ideje, hogy meghallgassam, Pokorny Lia előadásában. Csodás volt, igazi mese, ahogyan a színésznő előadta ezt a varázslatos utazást, amely – az írónak hála – nemcsak mese volt, hanem rengeteg ismerete is adott állatokról, természetföldrajzról, környezetünkről és annak védelméről…
Köszönöm, Mr. Durrell!

1 hozzászólás
>!
Zsuzsanna_Makai
Gerald Durrell: Léghajóval a világ körül

Gerry-t mindig is imádtam, és most sincs ez másként. Azt is bírtam mindig, ahogy Larry-vel egymás idegein táncoltak. Ezt most nem élvezhettem annyira, de gondolom, azért, mert ez mese volt.
Egyébként tök jó kis könyv ez!

>!
krlany I+SMP
Gerald Durrell: Léghajóval a világ körül

Egyértelműen gyerekeknek szól ez a könyv. És ha már nem akartam volna 4-5 évesen is Világjáró Természettudós lenni, akkor ennek hatására biztosan; jófej nagybácsi, léghajó, kalandok és egy év suli nélkül. Kár, hogy nem olvastam korábban. Lehet, akkor nem csak akartam volna Világjáró Természettudós lenni, ha nem az is lennék. :D

>!
gab001 P
Gerald Durrell: Léghajóval a világ körül

Már nagyon régen szerettem volna olvasni az írótól, s végre megtört a jég. Igazából elég sokat vártam a könyvtől, s egyáltalán nem kellett csalódnom. Valóban minden lapjáról süt a állatok szeretette, s nagyon könnyedén tanítja erre az olvasót is, nem marad hatás nélkül. A mesébe illő motivumok mellett, bőven tartogatott újdonságokat is az állatokról és világ különböző helyeiről egyáránt. A szépséges rajzok pedig tökéletes hátteret biztosítottak mindehhez. Igazi, élménydús föld körüli utazás volt. Mennyi kaland!

>!
Európa, Budapest, 2012
146 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630794381 · Fordította: Barabás András · Illusztrálta: Graham Percy
>!
Amrita I
Gerald Durrell: Léghajóval a világ körül

Hatcsillagos. Mi több, hét. És a hetes a kedvenc számom úgyhogy ez nagy szó. Minden tekintetben gyönyörű könyv, a kemény borítós, nagy alakú kiadás, a rajzok, a szemlélet és Durrell humora. Az a rengeteg természetszeretet és önirónia, amivel írta. Hogy önmaga saját karikatúrájaként mesebeli nagybácsi lesz, talán épp olyan, amilyen nagybácsinak ő is örült volna gyerekként. (És kivételesen magából csinál hülyét, nem a bátyjából, bár szegény Larry nem igen hasonlít önmagára).
Vidám, gyerekeknek szemléletformáló, jó kedvre hangoló és szerethető.

És bizony, új kedvenc könyvem lett. :))

4 hozzászólás
>!
encus625 P
Gerald Durrell: Léghajóval a világ körül

Gerry bácsi nekem is adhatna abból a zöld porból. :)
Pokorny Lia csodás felolvasó volt ehhez a nem mindennapi meséhez. Ügyesen formálta meg a különböző állatok hangját, pedig voltak bőven. A történet gyerekek és felnőttek számára is izgalmas, lehet belőle sokat tanulni.
A hangoskönyv segítségével óriási mennyiségű vasalnivalót sikerült eltüntetnem, csak úgy repült az idő Emmáékkal.

>!
Kossuth, Budapest, 2011
ISBN: 9789630966511 · Felolvasta: Pokorny Lia
>!
Lahara ISP
Gerald Durrell: Léghajóval a világ körül

Nagyon szeretném öt csillagra értékelni, mert elfogult vagyok, de nem tudom. Nem vagyok egy hangoskönyv élvező, gyakran elkalandozott a figyelmem, és nagyon gyerek, nagyon mese, nagyon tanítójellegű. Értem és értem megint. Sokkal jobban élveztem volna, ha rendesen, én magam olvasom a saját ritmusomban, a saját, fejemben lévő hanggal. (Egyébként az meg rejtély, hogy nem találkoztam Durrell-el semmilyen formában gyerekkoromban, se filmen, se könyvben, holott majdnem az össze könyve mindig is megvolt otthon.)

>!
szemüveges_süni P
Gerald Durrell: Léghajóval a világ körül

szerintem kitűnő teljesítmény volt ez a könyv Gerald Durrell -től,hiszen érdekes és egyben meglepő történeteik során rájövünk hogy Larry hol is tart a felfedező expedikcióján.
spoiler

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
ppayter

– A világ tele van válaszra váró csodálatos talányokkal.
– Például, hogy mitől repül a léghajó? – kérdezte nevetve Iván.
– Például – bólintott Gerry. – Meg hogy hogyan nő egy szilvamag nagyságú makk húszméteres fává, amelyen ráadásul ötven különböző állatfaj él. Vagy hogy hová repülnek télen a madarak. Hogyan úsznak a halak. Milliónyi hasonló kérdés van, és utazás közben választ kapunk jó néhányra. Szóval hegyezzétek a fületeket, tartsátok nyitva a szemeteket, használjátok az orrotokat, nyelveteket, ujjatokat, hogy minden érdekeset és újat meglássatok, megszimatoljatok, megízleljetek és meg is fogjatok.

17-18. oldal - Első fejezet: Egy váratlan vendég

>!
csgabi MP

Mit mondjak, jellemző. Még megmenteni sem hagyja magát!

8. fejezet: Hátra arc! Az Andok fölött Patagóniába

>!
krlany I+SMP

Tartsátok nyitva a szemeteket, és szóljatok, ha fókát láttok, mert a fókák mindig tudják, merre járnak a jegesmedvék.

84. oldal

Kapcsolódó szócikkek: fóka
>!
csgabi MP

Ivánból úgy csurgott a víz, mint a fürösztött macskából.

5. fejezet: A forró nyom kihűl; Az Északi-sarkvidéken

>!
ppayter

– Bízd csak rám – legyintett Gerry. – Peruban felfedeztem egy nem túl nagy, de hál' istennek elég gazdag aranybányát, úgyhogy most enyhén szólva nincsenek anyagi gondjaim. (…)

13. oldal - Első fejezet - Egy váratlan vendég

7 hozzászólás
>!
Snakey

Akkor én most bemegyek az igazgatóhoz, és saját kezűleg hasítom ketté. Esetleg négyfelé.

13. oldal


A sorozat következő kötete

Léghajóval a világ körül sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Alan Alexander Milne: Micimackó
Bálint Ágnes: Micsoda pók a vízipók!
Vadadi Adrienn: Kockacukor lovassuli
Szigeti Kovács Viktor: Lúna gyermekei
Felix Salten: Bambi
Roald Dahl: Charlie és a csokigyár
P. L. Travers: A csudálatos Mary kinyitja az ajtót
Michael Bond: A medve, akit Paddingtonnak hívnak
Cressida Cowell: Így neveld a sárkányodat
Bogáti Péter: Az ágasvári csata