Korfu-trilógia (Korfu-trilógia 1-3.) 39 csillagozás

Gerald Durrell: Korfu-trilógia

A Korfu-trilógiában Gerald Durrell nemcsak a paradicsomi sziget, hanem családja és saját varázslatos gyermekkora természetrajzát is ellenállhatatlan humorral tárja elénk. Világszerte gyerekek és felnőttek millióinak kedvence lett a három regény, melyek révén az otthonunkban ülve élhetjük át egy csodás nyaralás élményét, és közben rengeteget tanulhatunk a természet, az állatok – és az emberek – szeretetéről, toleranciáról, együttélésről.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Európa, Budapest, 2021
960 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635042982 · Fordította: Sárközy Györgyné, N. Kiss Zsuzsa, Révbíró Tamás, Oszkovits Levente
>!
Európa, Budapest, 2020
960 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635042982 · Fordította: N. Kiss Zsuzsa, Osztovits Levente, Révbíró Tamás, Sárközi Györgyné

Kedvencelte 8

Most olvassa 14

Várólistára tette 52

Kívánságlistára tette 113

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Mariann_ P>!
Gerald Durrell: Korfu-trilógia

Hát nagyon kellett nekem ez a 960 oldal önfeledt kikapcsolódásnak.
Nem is siettem az olvasásával.
Ez a család a maga problémáival együtt egy csoda.
A mama a megtestesült nyájasság , amikor égnek áll a hajam, hogy na, ez már túl sok , akkor ő: de drágám hallgassuk meg, biztosan meg tudja magyarázni…. (amikor 11 kiskutyát hazavisz főhősünk )
Ez a gondtalan élet, ami itt Korfun megadatott a családnak, az biztosította az igazán boldog, napfényes gyerekkort, amire sokan vágytunk volna.
Nem problémáktól mentes, a 4 gyerek más-más egyéniség, mi a kis természetbúvár Gerald szemszögéből láthatjuk a dolgokat.
Az állatok becserkészése, a gondozása, mind-mind komoly feladat.
Madarak, kutyák, sünök, siklók, vizipókok és még sorolhatnám milyen állatok nyüzsögnek a házban, mellette pedig nagy szeretettel fogadják a nem szokványos vendégeket.
A másik , hogy önfeledten tudtam nevetni sok-sok szituáción.
Azt hiszem ezt még az unokáim is szívesen veszik majd a kezükbe.

1 hozzászólás
agnesasszony P>!
Gerald Durrell: Korfu-trilógia

Nem tudom, hogyan maradhatott ki nekem eddig Durrell, és most már rendesen bánom is, mert szerintem zseniális író. Ugyanakkor örülök is annak, hogy ebben a csodaszép, keménytáblás, egyesített formában került a birtokomba, és olvashattam először.
Amellett, hogy a tájleírások és a karakterábrázolások számomra tökéletesek voltak, a – sokszor szarkasztikus – humora volt az, ami leginkább megfogott. Mindig élvezet olvasni az olyan történeteket, amik akár velem is megtörténhetnének, mégis annyira bizarr a szituáció, hogy sokszor gyanús, hogy csak a képzelet szüleménye az egész.
Irigylem is Durrellt rendesen, mert mindenkinek járna egy ilyen gyerekkor. Meg néhány teknős, pelikán, és egy olyan család, akik néha hisztiznek, és idegesítően viselkednek, mégis mindig kisegítik egymást a szorult helyzetekből.

5 hozzászólás
Andulka>!
Gerald Durrell: Korfu-trilógia

Ha az ember meghallja Gerald Durrell nevét, akkor elsőre a természet és a humor jut eszébe. Gerald Durrell családjával 4 éven át élt Korfu szigetén, az itt kezdődött a szerelme a természet iránt. Az itt eltöltött évekről emlékezett meg a Korfu-trilógiában, sok- sok humorral és öniróniával bemutatva a családját, a sziget lakóit és annak élővilágát. A történetet Gerald szemszögéből ismerjük meg, azon felül, hogy nagyon humoros még sok-sok mindent megtudhatunk a különböző állatokról. Durrell szórakoztatva tanít, nem száraz tényeket ír le. Úgy gondolom, hogy ezt a trilógiát bátran kezébe adhatjuk a gyerekeknek is, kortól függetlenül. Aki érdeklődik a természet iránt annak nagyon fog tetszeni, aki pedig nem igazán, az kedvet kaphat a különböző állatok megismeréséhez.
A kötet nagyon igényes, csak egyet sajnálok, hogy a korábbi kiadásokban szereplő Réber László rajzok ebből a kötetből kimaradtak.
A legszívesebben azonnal csomagolnék és meg sem állnék meg Korfuig! :-)
Ajánlom!

Barbár>!
Gerald Durrell: Korfu-trilógia

Újraolvasva is csak azt tudom mondani, hogy fenomenális. A humor, úgy látszik, maradandó érték. Nemcsak az emberi, de az állati karakterek leírása is tökéletes. A természet szeretetét meg lehet tanulni belőle. Ez az igazi természetvédelem. Nem erőszakos, hanem kedves.

Barbus87>!
Gerald Durrell: Korfu-trilógia

Ez volt az első alkalom, hogy Gerald Durrell-től olvastam, igazából nem is volt valahogy betervezve, csak nagyon megtetszett ez az új kiadás. Kicsit utána olvastam, láttam, hogy sorozat is van belőle és felkeltette az érdeklődésemet.
Nagyon élvezetes olvasmány volt. A helyszín nagyon tetszett, a család pedig… Hát szerintem a legbolondabb család akikről valaha olvastam. A kedvencem Larry volt, néhány beszólásától úgy nevettem, hogy még a könnyem is kicsordult. Bevallom azok az oldalak, ahol egy-egy rovarról vagy hüllőről hosszas leírást olvashattunk kicsit nehezebben feküdtek, nem igazán szeretem ennyire részletesen tudni, hogy hogyan élnek/esznek/szaporodnak. Voltak benne olyan állatok, amikről pedig szívesen olvastam. Persze az igazi élményt a családi (és baráti) zűrök adták a történetben. Azért Gerald testvéreinek helyében én lehet megharagudtam volna, hogy micsoda jellemzéseket adott róluk. :D Zseniális egy család na, imádtam őket. ♥

Devalyn>!
Gerald Durrell: Korfu-trilógia

Örök kedvenc. Szinte árad belőle a napsütés – így éppen olyan hangulatú, mint Görögország. Milyen jó lehetett így élni, kötöttségek nélkül, szabadon. Olívás kenyér, édes szőlő és dinnye, család, barátok, és rengeteg állat. Földi édenkert, mai szemmel is.

Cassiopeia85>!
Gerald Durrell: Korfu-trilógia

Újdonság volt számomra milyen csodálatosan ír Durrell a természetről.Még nem olvastam tőle,így teljesen a hatása alá kerültem. Random idézet,hogy milyen a nyelvezete:

„Az éjszakák csendesek voltak és hűvösek,a hold olyan halvány,hogy alig hintett néhány ezüstpöttyöt a tengerre. A hajnalok sápadtak és átlátszóak voltak,míg fel nem kelt ködbe burkoltan a nap,mint egy óriás selyemgubó,és el nem öntötte a szigetet finoman izzó aranyporral.”

Számomra néha túl „közelről” figyelhettünk meg fajokat,amiket még messziről se néznék meg,de csodálatra méltó Gerry ilyen mértékű érdeklődése az állatok iránt.Amikor már kezdett kicsit sok lenni a természet,akkor felbukkant a család. Larry dumáján hangosan nevettem,imádtam a szarkazmusát. Mintha csak magamat hallottam volna :) Mindegyik szereplő,legyen az ember vagy állat,igazi egyéniség. Nincs még egy olyan család,mint a Durrell-ék!

s_bogi>!
Gerald Durrell: Korfu-trilógia

Ez volt az első 3 kötetem Gerald Durreltől. Előtte nem halottam az íróról. Különösebben nem nagyon rajongok az állatokért, de ez a regény felnyitotta a szemem. Számomra teljesen lenyűgöző volt, hogy valaki hogy képes ilyen csodásan leírni például azt, hogy az sáskát hogy táplálkoznak vagy éppen azt, hogy a varangyok hogy élnek. Nagyon tetszik Durrell stílusa. Biztos, hogy a jövőben is fogok még olvasni tőle.

1 hozzászólás
Erázs P>!
Gerald Durrell: Korfu-trilógia

Imádtam.Én még ahhoz a korosztályhoz tartozom, akik Geralld Durrell miatt akartak természetbúvárok lenni. Felnőtt fejjel már jóval kisebb lelkesedéssel olvastam a különböző rovarfajok titkairól. Ettől függetlenül ez egy nagyon szerethető és humoros könyv. Mindenkinek ajánlom.

kai>!
Gerald Durrell: Korfu-trilógia

Imádtam az egészet :)
Nem is gondoltam, hogy a sorozat ennyire a könyveken alapul, valamiért eddig ez a három kimaradt, pedig szeretem Durrell-t.
Görögországba szeretnék menni, most. Kedves Mrs. Durrell nagyon kedves vendég leszek, ugye meghív? :))


Népszerű idézetek

Mara87 P>!

Fokozatosan ránk borult a sziget varázsa, finoman és tapadón, mint a hímpor. Minden nap oly nyugodt volt, oly időtlen, hogy az ember csak azt kívánta, soha ne érjen véget. De azután lehámlott az éj sötét héja, és újabb nap várt ránk, fényes és tarka, mint a matrica, és egy kicsit épp oly valószínűtlen.

48. oldal - Családom és egyéb állatfajták

Mara87 P>!

– Néha csodálkozom – mondta mama, meghúzva az utolsó csomót –, miért nincs még az őrültekházában az egész család.

407. oldal - Madarak, vadak, rokonok

Mara87 P>!

A langyos levegő, a bor, és az este melankolikus szépsége kellemes szomorúsággal töltött el. Úgy éreztem, örökké így lesz. Örökké itt lesz a csodálatos, baráti, titkokkal teljes sziget, körülettem mindig itt lesz a család, itt lesznek az állatok és ráadásként a barátok is.

672. oldal - Madarak, vadak, rokonok


Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Márton Melinda: Lámák, pandák és más cukiságok
Farley Mowat: Ne féljünk a farkastól!
Lucy Hawking – Stephen Hawking: George és az ősrobbanás
Ráth-Végh István: Bolondünnep
Mindent tudni akarok! – Bűvészkönyv
Kathryn Lamb: Engedjenek ki! Segítség!
Jules Verne: A rejtelmes sziget
Vida Péter (szerk.): Emlősállatok a világ körül
Angela Serena Ildos: Közép- és Dél-Ázsia állatvilága
Jean Roché: Vízparti madarak