Frederica 25 csillagozás

Georgette Heyer: Frederica

A ​Frederica telis-tele van meglepetésekkel!
Frederica azért viszi Londonba kisebb testvéreit, mert elhatározza, hogy igen előnyös házasságot szerez gyönyörű húgának. Fel is keresi ez ügyben távoli unokatestvérét, Alverstoke márkit. A bájos, talpraesett és üdítően egyenes Frederica nagy hatással van a márkira, aki maga is csodálkozik, hogy teljesíti a kisasszony kérését, és bevezeti őket a társaságba. Alverstoke márki általában bizalmatlan a családjával, vagyis két arrogáns nővérével és a tágabb família számtalan, kegyeit kereső tagjával, ezért minden tőle telhetőt igyekszik megtenni, hogy távolságot tartson tőlük. De ez a merész, mindazonáltal felettébb érdekes egyéniségű vidéki unokahúg egyik bonyodalomból a másikba kerül, és mindig nála kötnek ki segítségért. A márki észre sem veszi, hogy veszélyesen gyengéd érzelmei támadnak a kisasszony iránt.

Georgette Heyer, több mint ötven könyv szerzője, a legismertebb és legkedveltebb történelmi regényírók egyike. Kedvenc… (tovább)

Eredeti mű: Georgette Heyer: Frederica (angol)

Eredeti megjelenés éve: 1965

>!
GABO, Budapest, 2010
458 oldal · ISBN: 9789636893903 · Fordította: Bozai Ágota

Enciklopédia 1


Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 12

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P
Georgette Heyer: Frederica

Jó könyv volt, kicsit vontatott, olyan igazán merev, igazi brit, tetszett, de azért nem lett kedvenc. Nem volt elég pörgős a történet. Mondjuk volt benne sok igazi angol humor, amit én nagyon díjazok. Afféle kis limonádé történet volt, könnyű nyári kikapcsolódást nyújtott.

>!
Véda MP
Georgette Heyer: Frederica

Hát…nekem sem nem volt egyáltalán Jane Austen-os, sem nem könnyed. llletve abbéli értelemben igen, hogy nem egy filozófiai mű, de ez a legkevésbé sem baj. Ám a rengeteg cikornya, sokszor túl kimért, mesterkélt, túlburjánzó csacsogás engem rendkívüli módon fárasztott. Nem szeretem, ha a 'méltóztassék'-ok, 'bocsánatáért esedezem'-ek, és 'oh, nem, ezt igazán nem fogadhatom el'-ek meghaladják az egy oldalra jutó fél tucatnyi számot…
Ami nagyon tetszett, az az itt-ott felfénylő humora volt.
Egy fél csillagot pedig a szellemi fogyatékos mellékszereplő pár miatt levontam. A tenyerem viszketett tőlük!

>!
anni_olvas
Georgette Heyer: Frederica

Nagy aranyos történet, könnyed, szórakoztató, nem csöpögős. Amolyan igazi kisasszonyos.

>!
Gabye
Georgette Heyer: Frederica

Ez a második könyv, amit az írónőtől olvastam, és nem csalódtam. Könnyed, szellemes történet, szerethető szereplőkkel, megfelelő mennyiségű izgalommal..Nagyon élveztem a két főszereplő közötti szellemes szócsatákat. A sítlusa Jane Austen-re emlékeztetd, de kicsit könnyedebb annál, igazán üdítő szórakozás.

>!
ditke3
Georgette Heyer: Frederica

Kedves, könnyed, letehetetlen regény. A 19.század London elegáns világába enged bepillantást, ott is a nemesek „gondtalan” életébe.Nem ismertem az írónőt, de stílusa végtelenül megkapó.

>!
Nikkincs
Georgette Heyer: Frederica

Georgette Heyertől olvasni tényleg olyan mintha Jane Austent vettem volna le a polcról. Finom, könnyed történet, sok humorral, kedves és kevésbé kedves szereplőkkel. Két apróság zavart csak: eleinte túl sok volt a szereplő, néha nehezen tudtam követni, hogy ki kinek a kicsodája illetve a végén olyan gyorsan megtörtént az egymásra találás, erről szívesen olvastam volna még pár oldalt. De összességében véve bájos könyv.

8 hozzászólás
>!
Molu 
Georgette Heyer: Frederica

Már a könyv elején az első gondolatunk az, hogy ez nagyon angol és hogy ez ízig vérig 19. század, sőt maga a nyelvezet is olyan, hogy elgondolkodtam az író maga nem a 19. században született-e. Georgette Heyer neve számomra ismeretlen volt eddig. Ez a regénye nagyon olyan, mint egy klasszikus angol történelmi romantikus regény, de a hab a tortán, hogy a nyelvezet nem száraz, nagyon élvezetes olvasni, sőt, szórakoztató, a karakterek szinte megelevenednek előttünk, a történet fordulatokkal, de oda kanyarodik, ahova szeretnénk. Már utána is néztem milyen más könyveket írt Heyer… és szerencsére jó sokat írt!

>!
nalla
Georgette Heyer: Frederica

Aranyos történet. A stílusa Jane Austenre emlékeztet.

>!
PVAniko
Georgette Heyer: Frederica

Erős túlzásnak tartom, hogy történelmi regény. :(


Népszerű idézetek

>!
anni_olvas

– Hogy lehet ez? Azt hittem, egy márkit mindig mindenhol szívesen fogadnak.
– Ez, Miss Merrivill, attól függ, milyen márkit!
– Ó! – mondta elgondolkodva. – Apa azt mondta, ön kakukktojás. Ez ugye nem azt jelenti, hogy szemérmetlen személy?
– Gyalázatosan romlott vagyok – felelte a márki.

>!
könyvmolygirl

És valóban előfordult, hogy Louisa egy meglehetősen ingerült pillanatában feltette neki a kérdést, érdekli-e valami az öltözködésen kívül is. Mire Vernon némi megfontolás után azt válaszolta, hogy bár ruhái természetesen igen fontosak számára, hasonlóan kedvesek szívének a lovai is.

10. oldal

>!
zia

Alverstoke kuzin, azt akartam megkérdezni, hogy lehet-e műhelyem Alverben? Kísérletekre. Ha becsületszavamra megígérem, hogy nem robbantom fel a házát? Kérem Alverstoke kuzin, ugye megengedi?

457. oldal

>!
Molu 

A márki úgy hitte, eléggé fel van vértezve mindenféle hízelgés ellen. Úgy vélte a hízelgés minden fajtájában volt már része, de rájött, hogy tévedett: egy 12 éves fiú szembetűnően könyörgő tekintete újdonság volt számára, lerombolta minden védekezését. Bármely áradazó szépséget képes volt a leghüvösebb pillantással észre téríteni; hárítani tudta a talpnyalók, a legmegátokodottabb sznobok közeledését; de bár pontosan tudta, milyen kibirhatatlanul unatkozna a Sohóban, azon kapta magát, hogy képtelen nemet mondani legújabb és legifjabb csodálójának. Ezen olyan lenne, mintha belerúgna egy játékosan hízelkedő kölyökkutyába.

70. oldal

>!
Molu 

Amikor Knapp másnap reggel elhúzta a függönyt gazdája hálószobájában, a márki először a vakító napfény láttán háborodott fel, aztán azon, hogy inasa bejelentette, gyönyörű nap van. Remélte, hogy esni fog, mintha dézsából öntenék, sőt legjobb lenne, ha havazna, ami lehetetlenné tenné a léghajófelszállást.

305. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

William Makepeace Thackeray: Hiúság vására
Sophie Kinsella: Csörögj rám!
Joss Stirling: Lélektársak – Phoenix
Jodi Ellen Malpas: Ez vagyok
Joss Stirling: Storm és Stone
Sophie Kinsella: Tudsz titkot tartani?
Helen Fielding: Bridget Jones babát vár
Sebastian Faulks: Madárdal
Catherine Alliott: Én, a férjem és ő
Jojo Moyes: Miután elvesztettelek