Kheopsz 10 csillagozás

Egy mentőkutya története
Georges Fleury: Kheopsz

Bizonyára ​emlékezetes még a szerte Európában és most már nálunk is egyre népszerűbb Georges Fleury: Kutyatörténetek c. könyve, amely éppen egy évvel ezelőtt jelent meg és vitathatatlan, gyors sikert aratott.
A Kheopsz, egy mentőkutya élettörténete c. legújabb Fleury-könyvnek ezúttal egyetlen kutya a hőse. A világhírű, tragikus sorsú Kheopsz még ma is a világ leghíresebb mentőkutyája, aki hol alpinisták életét, hol pedig a mexikói földrengés áldozatait – gyerekeket és súlyosan sérülteket – mentett meg a biztos haláltól. Filmek sora mutatta be különleges képességeit, ezek közül nem egy a nálunk is fogható nyugati csatornák műsora.
A kiváló mesélő, Georges Fleury ezúttal különös módon figyel arra, hogy a mentőkutya történetei során elsősorban az állat rendkívüli képességei kerüljenek a középpontba. Így derül ki, hogy Kheopsz az egyetlen kutya,m aki már egészen kicsi korában önszorgalomból tanult, mindig újra és újra kezdte a gyakorlatot, mindaddig, amíg… (tovább)

Eredeti cím: Khéops

Eredeti megjelenés éve: 1989

>!
Pesti Szalon, Budapest, 1993
204 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638340436 · Fordította: Sarkadi Ilona

Kedvencelte 2

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

csend_zenésze>!
Georges Fleury: Kheopsz

Georges Fleury: Kheopsz Egy mentőkutya története

Ú, ezer éve olvastam, de arra emlékszem, hogy kicsit lassan haladtam vele, de a végén jó nagyot bőgtem rajta.

padamak>!
Georges Fleury: Kheopsz

Georges Fleury: Kheopsz Egy mentőkutya története

Bár nem nagyon rajongtam a kutyákért, ez a történet tetszett. Felemelő és megható, ámultam és sajnáltam.

Aeryn>!
Georges Fleury: Kheopsz

Georges Fleury: Kheopsz Egy mentőkutya története

Nagy kutyabarát vagyok, így mondanom sem kell, hogy nagyon tetszett a történet. A főhős egy német juhász, s mivel nekem is az van, hamar a szívemhez nőtt. A kis Kheopsz nagyon szófogadó és rendes kiskutya volt a kezdetektől, az enyémmel ellentétben, akinek a mai napig nem nőtt be a feje lágya, pedig már elmúlt 6 éves. Érdekes volt végigkísérni Kheopsz útját, aminek a végére kiváló mentőkutya lett belőle. Kalandjaik, mentéseik izgalmasak, de egyben szomorúak voltak. Fájdalmas, hogy ilyen tragikusan ért véget az élete, nem is olyan öreg korában.


Népszerű idézetek

Andii123>!

Marielle és Alain tanulták, hogyan kell együtt élni a kutyájukkal. És a kutyájuk tanulta, hogyan kell együtt élnie velük. És mivel mindkét fél annyi jóakarattal tett meg ennek érdekében mindent tőle telhetőt, igen hamar tökéletes egyetértés alakult ki köztük az Azúr Park-ház nyolcadik emeletén. Kheopsz azonnal, minden kényszer és ellenérzés nélkül alávetette magát az emberek életét uraló illemszabályoknak.

16. oldal

Georges Fleury: Kheopsz Egy mentőkutya története


Hasonló könyvek címkék alapján

John Grogan: Marley & Mi
John Grogan: Marley meg én
Sheila Hocken: Emma meg én
Kovács Violetta: K9 kommandó
Adam David Russ: Véreb egyenruhában
Konrad Lorenz: Ember és kutya
Veress István: Kutyakrimik
Jean-Pierre Hutin: Mabruk, a kutya, akit nem feledhetek
Danielle Steel: Színtiszta öröm
Kovács Violetta: Kutyakommandó