Lincoln ​és a bardo 6 csillagozás

George Saunders: Lincoln és a bardo

Régóta ​várt regényével George Saunders, az amerikai irodalom nagymestere eddigi legeredetibb, legtranszcendensebb és legmegrendítőbb munkáját adja az Olvasó kezébe. A cselekmény egyetlen éjszaka alatt bontakozik ki egy temetőben, melyet egy káprázatos kórus hangjai beszélnek el: a Lincoln és a bardó olyan párját ritkító irodalmi kísérlet, amely csakis Saunders elméjében foganhatott meg.
1862 februárja. Épp csak kitört az amerikai polgárháború. A harcok most kezdenek igazán elmérgesedni, és az ország lakói lassan megértik: hosszú és véres küzdelem vár rájuk. Lincoln elnök tizenegy éves kisfia, Willie közben súlyos betegen fekszik a Fehér Ház egyik emeleti szobájában. Noha az orvosok azt jósolták, hogy felépül, Willie néhány nap leforgása alatt meghal és egy georgetowni temetőben helyezik nyugalomra. „Az én szegény kisfiam túl jó volt ennek a világnak – mondja az elnök ekkor. – Isten hazahívta.” Az újságok arról számolnak be, hogy a gyászoló Lincoln többször is visszatért… (tovább)

Eredeti mű: George Saunders: Lincoln in the Bardo

>!
362 oldal · ISBN: 9789635297252 · Fordította: Bujdosó István
>!
Bluemoon Könyvek, Budapest, 2017
362 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635297245 · Fordította: Bujdosó István

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 32

Kívánságlistára tette 41


Népszerű idézetek

>!
Moyandra 

Csapda. Borzalmas csapda. Amely az ember születésének pillanatában nyílik ki. Az utolsó nap mindenképp eljön egyszer. Amikor el kell hagyni ezt a testet. Elég baj ez. És mi még képesek vagyunk egy kisbabát is idehozni. A csapda ezáltal még rettenetesebb lesz. Hiszen az a kisbaba is elmegy egyszer. Ez a tudás minden örömöt meg kell fertőzzön. És mi mégis reménykedünk, és felejtünk.

164-165. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Bogáti Péter: Őrnagy úr, keressen magának ellenséget!
Leila Meacham: Somerset
Margaret Mitchell: Elfújta a szél
E. L. Doctorow: A nagy menet
John Jakes: Menny és pokol
Charles Frazier: Hideghegy
Thomas Cullinan: Csábítás
Alexandra Ripley: Forrongó lélek
John Williams: Stoner
Arthur Golden: Egy gésa emlékiratai