Rudolstadt ​grófné (Consuelo 2.) 21 csillagozás

George Sand: Rudolstadt grófné George Sand: Rudolstadt grófné George Sand: Rudolstadt grófné George Sand: Rudolstadt grófné George Sand: Rudolstadt grófné

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Legnépszerűbb ​regénye, a Consuelo folytatásában George Sand a páratlan képességű velencei énekesnő mesés élettörténetét szövi tovább. A titkos házasság révén grófnévá lett Consuelo férje halála után Berlinbe költözik. Miközben továbbra is elkápráztatja a közönséget művészetével, a királyi udvarban fondorlatos összeesküvés szövődik körülötte, melynek akaratlan részeseként egyre inkább gyanúba keveredik. Végül kegyvesztett lesz: korábbi pártfogója, Nagy Frigyes rideg számítással börtönbe záratja. A meleg szívű lányról azonban igaz barátai nem feledkeznek meg. Mikor erényét a várbörtönben már komoly veszély fenyegeti, veszélyes kalandra vállalkozva megszökteti egy titokzatos idegen. Menekülés közben Consuelo szívében romantikus szerelem ébred az életét őérte kockára tevő Liverani lovag iránt. Kiszabadítója a lányt az üldözők elől egy távoli várkastélyban bújtatja el, mely titokban egy egész Európát behálózó titkos társaság vezetőinek székhelye. A társaság tagjait megismerve Consuelo… (tovább)

Eredeti cím: La comtesse de Rudolstadt

Eredeti megjelenés éve: 1843

>!
Palatinus, Budapest, 2004
734 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639578320 · Fordította: Szávai Nándor
>!
Európa, Budapest, 1978
524 oldal · keménytáblás · ISBN: 9630711176 · Fordította: Szávai Nándor
>!
Európa, Budapest, 1972
562 oldal · keménytáblás · Fordította: Szávai Nándor

1 további kiadás


Kedvencelte 5

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Arianrhod P>!
George Sand: Rudolstadt grófné

Jobban szerettem – ha még lehet – az előzménynél, mert nagyon érdekelt a szabadkőműves beavatási szertartás részleteinek leírása, ezeket a részeket legalább 20x újraolvastam, mindig új értelmet nyert valami régebben nem világos motívum. Addig sosem gondoltam, hogy a titkos tanok elsajátításán és megőrzésén kívül a mozgalomnak az elnyomó idegen hatalom elleni ellenállás is az egyik célja volt. És azt sem tudtam, hogy a szervezet keretében összefogtak a különböző nemzetiségű, különböző osztályba tartozó emberek, akik egymást tanították tiltott ismeretekre, miközben a „való világban” egymás mentoraiként egyengették a tehetségek kibontakozását.

Mozart Varázsfuvolája jutott eszembe, amikor először – még gyerekként – olvstam, amit egy összetákolt, érthetetlen mesének bélyegeztek sokan, de Sand könyvét olvasva értelmet nyer a szövegkönyv, hiszen az egész opera egy szabadkőműves beavatási szertartást ír le jelképekben.

Szó mi szó, imádtam a könyvet, szőröstül-bőröstül.

Jassal>!
George Sand: Rudolstadt grófné

Kicsit sok volt benne a vallásos elmélkedés, de ettől függetlenül imádtam.


Népszerű idézetek

psn>!

Az életben egyetlen boldogság létezik,ha szeretsz és viszontszeretnek

Molu P>!

De hát, Istennek hála, a legfélelmetesebb dominikánus, a legagyafúrtabb inkvizítor sem küzdhet meg három nő ügyességével, ha a szerelem, a rettegés és a barátság egyazon gondolatok ihletét adja nekik.

74. oldal

psn>!

Az asszony akkor a legerősebb,ha gyöngédséggel vértezi fel magát


Hasonló könyvek címkék alapján

Alexandre Dumas: Monte Cristo grófja
Charles Dickens: Ódon ritkaságok boltja
Alexandre Dumas: Gróf Monte Cristo
Alexandre Dumas: Gróf Monte Krisztó I-IV.
Dickens Károly: Ritkaságok régi boltja
Dallos Sándor: A nap szerelmese
Kertész Erzsébet: Elizabeth
Émile Zola: Hölgyek öröme
Jókai Mór: A tengerszemű hölgy
Elizabeth Gaskell: Szívem szíved kereste