Babilon ​leggazdagabb embere 31 csillagozás

George S. Clason: Babilon leggazdagabb embere

Jövőd ígérete úgy vetül eléd, ahogy a távolba vesző út kanyarog a vándor előtt. Utad becsvággyal van kikövezve, s vágyakkal, melyeket meg akarsz valósítani. Ahhoz, hogy valóra váltsd az álmaidat és a vágyaidat, meg kell tanulnod bánni a pénzzel, Ehhez ajánlom a következő oldalakon található pénzügyi útmutatót. Hagyd, hogy a bölcs emberek tanácsai vezessenek utadon, s hozzásegítsenek ahhoz, hogy sovány erszényed megteljen, és elérhetővé váljon számodra a gazdagság reményével kecsegtető, boldog jövő.A könyvben található szabályok örök érvényűek, akár a gravitáció törvénye, ezért előtted már sok más embert segítettek hozzá, bankszámlája feltöltéséhez és pénzügyi sikerek eléréséhez.

Eredeti megjelenés éve: 1926

>!
Bagolyvár, Budapest, 2007
124 oldal · ISBN: 9789639730359 · Fordította: Németi Anita, Doubravszky Sándor
>!
Bagolyvár, Budapest, 2003
132 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639447099 · Fordította: Németi Anita, Doubravszky Sándor

Kedvencelte 2

Most olvassa 5

Várólistára tette 34

Kívánságlistára tette 38

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Zsuzsanna_Makai>!
George S. Clason: Babilon leggazdagabb embere

Olyan szájbarágósan magyarázza el a lényeget többször is, h biztosan megértsd!
Lehet, nem is a szájbarágós lenne rá a jó szó, hanem inkább a beleveri a fejedbe a lényeget.
Vagy megérteti a lényeget.

Anton_Gorogyeckij P>!
George S. Clason: Babilon leggazdagabb embere

A kiszamolo.hu pénzügyi blogon olvastam először erről a könyvről. Remekül elénk tárja rövid tanmeséken keresztül, hogyan kell(ene) pénzügyileg tudatos életet élni. Egyet tudok érteni más értékelőkkel, ezt kötelező irodalommá kéne tenni. Érthetően, többször átismételve sorra veszi azokat a dolgokat, amiknek alapnak kéne lennie ahhoz, hogy ne szűkölködjön az ember: a jövedelem/bevétel egy részének félrerakása, addig nyújtózni, amíg a takaró ér, a félretett pénz befektetése, kockázatos ügyletek kerülése stb. Nem csodatitkokról van itt szó, hanem csak pár, nagyon egyszerű alapvetésről.

Allanon>!
George S. Clason: Babilon leggazdagabb embere

Rengeteg tanulság van ebben a könyvben. Szerény véleményem szerint, a meggazdagodáshoz ez kevés. A jobb lét eléréséhez elég, de az igazi gazdagsághoz ettől több kell. Hogy mi, azt még nem tudom. Ha tudnám, nem ott tartanék ahol most. Szerintem sokminden függvénye, melybe bele tartoznak a tőlünk független dolgok, események, körülmények. Mindenesetre egy nagyon jó alap a pénzügyek biztonságos kezeléséhez.

1 hozzászólás
GTM P>!
George S. Clason: Babilon leggazdagabb embere

Hiába, no! Már a óidőkben is tudták, hogy a példabeszéd hatásosabb minden egyéb magyarázatnál, elemzésnél,elmélkedésnél Mindent el lehet vele érni. Ésszel nem fogjuk fel, de a történet mégis hat, munkál valahol mélyen belül. Ez a könyv nem több, mint a pénzgazdálkodás – nagyon – alapszintű törvényeinek példázata egyszerű történetek által. Nem mondanám, hogy különösebb élmény volt, a harmadától már inkább untam. De elismerem, hogy taníthat ismereteket sokaknak. Persze olvasni könnyebb, mint megtartani a tanácsait. :)

Szivecskedo P>!
George S. Clason: Babilon leggazdagabb embere

Egy idő után már kissé unalmas volt, aztán a végére megint érdekesebb lett. Mindenképpen tanulságos, és amúgy nem árt, ha egy fél oldalas tanulságot hosszabban fejtegetünk (jobban beég), csak mondjuk mínusz egy történet jól állt volna neki.

zltn7>!
George S. Clason: Babilon leggazdagabb embere

Tanulságos, alaptörténeteken keresztül mesél alapvető pénzügyi viselkedésről. Könnyed, emészthető, megadja az alapot, hogyan kezdje el az ember a pénzügyek terén a pontosabb odafigyelést.

Natsuki>!
George S. Clason: Babilon leggazdagabb embere

Érdekes, hogy mennyire alapvető igazságokat fogalmaz meg a könyv, és mégis milyen nehéz ezeket az aranyszabályokat betartani. Kicsit sajnálom, hogy én még ha be is tudnám tartani a „rakd félre a fizetésed egytizedét” szabályt, akkor sem mennék vele sokra, mert nem fektethetem be. (Nem kifogás, tény. Abban a pillanatban megtalálná valamelyik bank, és elvennék, plusz követelnék hogy fizessem ki apuék tartozásait, amit amúgy a könyvben említett 20%-os módszerrel is nagyjából életem végéig fizethetnék. Kösz, de inkább nem.)
Egyébként életem első hangoskönyve volt, érdekes volt hallgatni. Kicsit a gyerekkori mesekazettáim jutottak eszembe (Bambi, népmesék, hasonlók), amiket elalvás előtt hallgattam.

Brooaf>!
George S. Clason: Babilon leggazdagabb embere

Ezt a könyvet kötelező olvasmánnyá kéne tenni!
Sokkal többre menne vele minden gyerek, mint az egri csillagokkal.
A szabadságot, az önrendelkezést és az alapvető pénzügyi ismereteket is elmagyarázza egyszerű eszközökkel. Sokkal mélyebb és tartalmasabb a mondanivalója, mit a temérdek gyors meggazdagodást ígérő könyvnek.
Illetve az a szemlélet, amit hordoz, az tényleg működik egy életen át.

Urlacher>!
George S. Clason: Babilon leggazdagabb embere

Ha mindenki ezzel az olvasmánnyal lépne ki az életbe, talán már előrébb tartanánk. Én mindenesetre minden barátomnak kölcsönadom, mert olyan alapértéket közvetít, ami kiveszőben van a mai hitelekkel teli korban. Ez az igazi pénzügyi kultúra.

Annamaria_Nagy_Korodi>!
George S. Clason: Babilon leggazdagabb embere

Szinte hihetetlen, hogy mennyire kifinomult pénzügyi érzékük volt az embereknek már 8000 évvel ez előtt is. Tényleg érdemes elolvasni, mert van belőle tanulnivaló. A „töltelék” szöveg pedig remek időutazásra ad lehetőséget.

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Szabó Endre: Hogyan lehet több pénzünk?
James G. March: Bevezetés a döntéshozatalba
Al Gore: A jövő
Brian Tracy: Milliókat érő szokások
Peter F. Drucker: Drucker minden napra
Greg McKeown: Lényeglátás
David Irwin: A pénzügyek kézben tartása
Robert T. Kiyosaki – Sharon L. Lechter: Cashflow négyszög
Brian Tracy: Menedzsment
Mark H. McCormack: Ha vinni akarod valamire…