Tuf ​utazásai 5 csillagozás

George R. R. Martin: Tuf utazásai

Jóval ​azelőtt, hogy a Trónok harca nemzetközi sikerré vált, George R. R. Martin a kozmoszt mutatta be hű olvasóinak. A Tuf utazásai a bohókás és megnyerő Haviland Tuf, az akaratlan hős története, aki bolygóról bolygóra járva igyekszik helyesen cselekedni.

Haviland Tuf egy tisztes űrkalmár, ráadásul nagy macskarajongó. Hogyan történhetett meg, hogy a világegyetem legalantasabb gonosztevőit megelőzve büszke tulajdonosává vált a Föld legendás Ökomérnöki Alakulata legutolsó maghajójának? Tulajdonképpen nem is fontos, az viszont annál inkább, hogy jó kezekbe került az emberi űr legveszélyesebb fegyvere. Olyan kezekbe, melyek immár ezernyi leírhatatlan lény sejtanyaga felett uralkodnak.

Tuf ezen egyedi felszereléssel lát neki, hogy megoldja a távoli világokat kolonizáló emberek miatt támadt problémákat: ellenséges szörnyek megszállását, párosodásfüggő népességet, egy diktátort, aki kórságok terjesztésével érvényesíti az akaratát… E… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1987

Tartalomjegyzék

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2021
420 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634198567 · Fordította: Ballai Mária, Kőszeghy Ágnes, Sárpátki Ádám, Benkő Ferenc, Molnár Berta Eleonóra · Illusztrálta: Janet Aulisio
>!
Agave Könyvek, Budapest, 2021
420 oldal · ISBN: 9789634198574 · Fordította: Ballai Mária, Kőszeghy Ágnes, Sárpátki Ádám, Benkő Ferenc, Molnár Berta Eleonóra · Illusztrálta: Janet Aulisio

Kedvencelte 1

Most olvassa 3

Várólistára tette 86

Kívánságlistára tette 132

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Dshai>!
George R. R. Martin: Tuf utazásai

A Tuf utazásai borítóján nem véletlenül szerepel az ökomérnöki alakulat felirat. A könyvben nem találunk nagyon sok, részletesen árnyalt karaktert, mint ami pl. jellemzi az írótól a Trónok harcát. Helyette a globális ökológiai problémák bemutatása a könyv legfontosabb mondanivalója. Hogyan lehet egész bolygók ökológiai problémáját megoldani? Szabad-e beavatkozni, ha az emberek, a társadalom, nem hajlandó az ismert alapvető problémát megoldani, és helyette látszatmegoldásokat követel, amivel esetleg el lehet odázni a problémát, de megoldani nem. Dönthetünk-e mások, milliárdok helyett úgy, ahogyan szerintünk helyes. Szabad-e istent játszani? Ezekkel a súlyos kérdésekkel foglalkozik a könyv. A macskarajongó főszereplő nincs könnyű helyzetben. Mindeközben olvasmányos, szórakoztató, jó stílusban megírt történetet kapunk.


Népszerű idézetek

LillaAbigel P>!

– Egy macskáról készült felvétel és egy hús-vér macska azonban bizonyos szempontból két különböző dolog, és mindkettőnek más bánásmódra van szüksége. A felvételeket polcon is lehet tárolni. A macskákat nem.

LillaAbigel P>!

– A redvás pokolba! – mérgelődött Tolly Mune élete utolsó békés pillanatában, mielőtt még megismerte volna Haviland Tufot.


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Kingdom of Ash – Felperzselt királyság 1-2.
Ilona Andrews: Magic Breaks
Stephen King: Coffey a halálsoron
Sherrilyn Kenyon: Acheron
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
Bruce D. Perry – Maia Szalavitz: A ketrecbe zárt fiú
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury
Michelle Knudsen: Oroszlán a könyvtárban