Égi ​ászok (Wild Cards 2.) 8 csillagozás

George R. R. Martin (szerk.): Égi ászok

1946-ban az emberi DNS-t átíró idegen vírus szabadult el New York légterében. A fertőzöttek kilencven százaléka meghalt, a túlélők nagy része bizarr módon eltorzult. Egy maréknyi ember pedig azóta emberfeletti képességeket birtokol…
A Wild Cards-univerzumban játszódó sorozat az azóta eltelt idő, a hősök (ászok) és torzszülöttek (jokerek) krónikája; az ő nyomukba eredünk most a zavaros 1980-as években. A második könyv, az Égi ászok az idegen invázió regénye. Az izgalmas fordulatokról a fantasy és sci-fi nagymesterei – többek között George R. R. Martin, Roger Zelazny, Pat Cadigan, Lewis Shiner és Walter Jon Williams – gondoskodnak.

A Wild Cards fantasztikus világából az Universal Cable Production készít tv-sorozatot.

Eredeti mű: George R. R. Martin (szerk.): Aces High

Eredeti megjelenés éve: 1987

A művek szerzői: George R. R. Martin, Lewis Shiner, Walter Jon Williams, Roger Zelazny, Walton Simons, Melinda M. Snodgrass, Victor Milán, Pat Cadigan, John J. Miller

Tartalomjegyzék

>!
Libri, Budapest, 2018
526 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633102503 · Fordította: Novák Gábor
>!
Libri, Budapest, 2018
528 oldal · ISBN: 9789634333999 · Fordította: Novák Gábor

Most olvassa 4

Várólistára tette 30

Kívánságlistára tette 47


Kiemelt értékelések

>!
ViraMors P
George R. R. Martin (szerk.): Égi ászok

– Egyszer elmentem megnézni egy Dodgers-meccset. – Jube fáradt volt és csalódott. – Három hibás ütés, és már ki is szálltál, ugye így mondják? A takisiak, a saját kultúrám, és most az emberiség. Van valaki, aki saját magán kívül mással is törődik?

Minden látszat ellenére ez a kötet nem az ászokról, nem a jokerekről, de még csak nem is az emberekről szól- Szerintem ez az idegenek kötete. A lapokon vagy fél tucat különböző földönkívüli lény vagy nép bukkan fel, más-más célokkal és módszerekkel. Beépülő kém, invázió, pusztítás – nyíltan vagy háttérbe szőtt összeesküvéssel – családi perpatvar stb… A hátteret mindehhez természetesen az emberiség adja. Összességében egész jó volt, főleg a második fele, de sokszor sajnos nem volt elég határozott vagy meggyőző. Mintha az írók némelyike nem tudta volna, meddig mehet el és mit nem tehet meg.

Olvasónapló:
https://moly.hu/olvasasok/6627207

7 hozzászólás
>!
Kildor
George R. R. Martin (szerk.): Égi ászok

Kicsit elrontottam ezt az olvasást, mert nem sikerült észrevennem, hogy ez egy sorozat második tagja. Így egy kicsit szétesettnek tűnt az elején, nagyon sok szereplővel, fajokkal, amik gondolom az első részben lett bemutatva.
Ennek ellenére a döcögős kezdés után már egész élvezhető lett. Jók az egymásba ágyazott történetek, a könyv közepétől már nagyjából képbe kerültem, hogy milyen világ is ez.
Érdemes megpróbálkozni vele, egy esélyt mindenképp megér azoknak, akik szeretik a scifit és/vagy a fantasyt.

>!
nandras
George R. R. Martin (szerk.): Égi ászok

Nagyon könnyen olvasható, de ugyanakkor eléggé felületes regény. Leginkább olyan (főleg a menet közben előkerülő ászok miatt) mint egy képregény. Kellemes, de sekélyes szórakozás. Ha gyorsan darálnám az olvasnivalókat biztos sorra kerítenék még pár részt a sorozatból, de mivel kevés időm jut olvasásra nem valószínű, hogy erre fogom szánni.


Népszerű idézetek

>!
ViraMors P

– Rozmár, azt kell mondanom, a te melóid sohasem unalmasak.
– Nem is minimálbért kapsz értük – mutatott rá Jube.

>!
ViraMors P

Még csak tizenhárom éves volt, és iskolaidőben nem maradhatott el későig, főleg nem egy gyors mozgású triász kori ragadozó alakjában.

>!
ViraMors P

– Ember, sosem gondoltam volna, hogy izé… a hálószobából is lehet irányítani egy űrhajót!

>!
ViraMors P

A földiek megpróbálnak érzelmeket programozni a számítógépeikbe; mi intelligens lényeket növesztünk, melyek képesek ellátni a számítógépek funkcióit.

>!
ViraMors P

Az Eldridge-en álló bérház lakói rendeztek egy saját kis karácsonyi ünnepséget, ahol Jube öltözött be Mikulásnak. Egy kicsit alacsonynak érezte magát a szerephez, és a kirakati Mikulásoknak általában agyaraik sem voltak, de a ho-ho-hó részt jól hozta.

64. oldal, Jube: kettő

>!
ViraMors P

Miközben egy őslény kezét fogva menekült, arra gondolt: ez csak New Yorkban történhet meg.


A sorozat következő kötete

Wild Cards sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kleinheincz Csilla (szerk.): 10
Kleinheincz Csilla – Roboz Gábor (szerk.): Az év magyar science fiction és fantasynovellái 2018
Stephen King: Rémálmok bazára
Richard Matheson: Legenda vagyok
On Sai: Esővágy
Jonathan Strahan (szerk.): Az év legjobb science fiction és fantasynovellái 2019
Michaleczky Péter (szerk.): A hipertér vándorai
George R. R. Martin – Gardner Dozois (szerk.): Zsiványok
Izéhordák
Varga Tamás József (szerk.): Kalandok és kalandozók