Királyok ​csatája – 2. szám (A tűz és jég dala 5/2.) 22 csillagozás

George R. R. Martin – Landry Q. Walker: Királyok csatája – 2. szám

Míg ​a Hét Királyság minden szeglete eltökélten készülődik a küszöbön álló polgárháborúra, az Éjjeli Őrség továbbra is a közelgő tél és az észak felől fenyegető veszély rémségeitől igyekszik megóvni a Birodalmat. A viszály híre azonban a Falra is eljut, és nehéz választás elé állítja Havas Jont. Eközben Királyvárban Tyrion Lannister a király segítőjeként kénytelen belefolyni az udvari intrikákba, még ha ennek Cersei nővére a legkevésbé sem örül. Arya folytatja útját Észak felé, ám a Falra igyekvők menetét aranyköpenyesek állítják meg, és az összecsapás elkerülhetetlen. Robb Stark – Észak hadseregével a háta mögött – ultimátumot intéz a királynőhöz, Catelynnek pedig meg kell tanulnia elfogadni a fia döntéseit…

Először egy többkötetes regényciklus, majd egy minden nézettségi rekordot megdöntő tévésorozat, most pedig itt a képregény is. George R. R. Martin hatalmas sikerű fantasy sagáját két kiváló alkotóművész, Mel Rubi grafikus és Landry Q. Walker író ültette át. Akinek… (tovább)

>!
Szukits, Budapest, 2019
52 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634974932 · Fordította: Szolga Emese

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Havas Jon · Samwell Tarly


Kedvencelte 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

Dorina_S>!
George R. R. Martin – Landry Q. Walker: Királyok csatája – 2. szám

A cselekmény ott folytatódott, ahol az előző rész abbamaradt. A rajzok, azonban nem mindenki esetében sikerültek pontosra. Számos szereplő esetében kifejezetten csúnyának mondhatóak. Ugyanakkor a képek mellett megfelelő mennyiségű szöveg található. Kicsit furcsa ez a tűzött változat,de olvasás szempontjából megfelelő. Minőségileg tökéletes a képregény, igényes.

A borító tetszett a legjobban, és ugyanez a karakterrajz szerepel kötet belsejében is. Robb Stark tökéletesen lett ábrázolva Szürke Széllel és Észak koronájával.
Ismét csak tetszett ez a rész is, várom a következőt. :)

JuhKriszti P>!
George R. R. Martin – Landry Q. Walker: Királyok csatája – 2. szám

Meg baratkozom az uj grafikaval, de ez sem rossz. A kiadas kicsit a regi kepregenyeket hozza vissza es nekem az elsö 8 szam stilisztikailag jobban tetszett, de a törtenet itt is karpotol. Bar valoszinüleg en ennel közelebb nem fogok kerülni a Tronok harcahoz.

Victorious>!
George R. R. Martin – Landry Q. Walker: Királyok csatája – 2. szám

Egyik kedvenc jelenetem volt a könyvből mikor Cersei felpofozza Tyrion. :D Kár,hogy asszem a sorozatból kimaradt anno. De sok átírat van(és még mennyi lesz!)

Lehvira>!
George R. R. Martin – Landry Q. Walker: Királyok csatája – 2. szám

A szemem még mindig nem tudja megszokni ezt az új karakterábrázolást. Hasonló az előzőhöz, de mégsem az igazi. Cersei és Catelyn egyértelműen vesztettek a szépségükből és a kiállásukból, amit a vastagtáblás köteteknél szerettem és megszoktam. Aryát inkább ne is említsük, róla már az előző értékelésemnél kifejtettem a véleményemet. Tyrion és Sansa az egyetlen akikre nyugodt szívvel azt tudom mondani, hogy tetszik az ahogy ábrázolták őket.
A történettel kapcsolatban pedig egyenlőre Tyrion cselekményszálát a legjobb olvasni. Olyan karakter, akinek a megnyilvánulásain lehet nevetni, ráadásul élesen és tisztán látja a helyzetet. Mindig is kedveltem a karakterét.


Népszerű idézetek

Stella_Cohen P>!

Mindannyian félünk. Bolondok lennénk, ha nem tennénk. Apám szerint az számít, hogyan birkózunk meg a félelmünkkel.

Kapcsolódó szócikkek: Havas Jon · Samwell Tarly

A sorozat következő kötete

A tűz és jég dala sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Brian K. Vaughan: Saga 2.
Joe Hill: Locke & Key – Kulcs a zárját 1.
Marjorie Liu: Monstress: Fenevad 1. – Ébredés
Stephenie Meyer – Young Kim: Twilight képregény – Alkonyat 2.
J. Michael Straczynski: A hihetetlen Pókember – Hazatérés
Mike Mignola: Hellboy – A leláncolt koporsó és más mesék
Robin Furth – Peter David: A Setét Torony – A harcos születése
R. A. Salvatore – Andrew Dabb: Dungeons & Dragons: Forgotten Realms: Drizzt legendája 1. – Otthon
Raymond E. Feist – Michael Avon Oeming – Bryan J.L. Glass: Mágus: A tanítvány
David Bischoff: A sárkánygyíkok nyomában