Királyok ​csatája – 1. szám (A tűz és jég dala 5/1.) 23 csillagozás

George R. R. Martin – Landry Q. Walker: Királyok csatája – 1. szám

Királyok ​csatája ott folytatódik, ahol a Trónok harca végén elbúcsúztunk hőseinktől: Westerosban véres polgárháború dúl, és közeledik a hosszú, jeges tél… A Hét Királyság Vastrónjáért folytatott öldöklő küzdelemben – mely szétszaggatja a birodalmat, káoszt és pusztulást hozva népére –, hat ádáz ellenfél, hat hatalomvágyó főnemes mérkőzik egymással.

Az egyik trónkövetelő – Stannis Baratheon, Sárkánykő őrzője, Robert király idősebbik öccse – a félelmetes vörös papnővel szövetkezve a fekete mágiát hívja segítségül. Yoren, az Éjjeli Őrség egyik tagja sikeresen kimenekíti a lefejezett Stark nagyúr kisebbik lányát a halálos viperafészekké vált Királyvárból, ám az Északra vezető út sem mentes a veszedelmektől. Sansa eközben kénytelen részt venni az őrült és kegyetlen Joffrey király névnapjára rendezett lovagi tornán, míg a nővérek Deresben maradt nyomorék öccsét, Brant, különös álmok nyugtalanítják…

Először egy többkötetes regényciklus, majd egy minden nézettségi rekordot… (tovább)

>!
Szukits, Budapest, 2019
52 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634974925 · Fordította: Szolga Emese · Illusztrálta: Mel Rubi

Kedvencelte 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

Dorina_S>!
George R. R. Martin – Landry Q. Walker: Királyok csatája – 1. szám

Nagyon vártam már, hogy folytatódjon a Tűz és Jég dala könyvsorozat képregény formájában. Örömteli pillanat volt, amikor felfedeztem az újságárusnál, rögtön be is szereztem.

A Királyok csatája képregény a második, azonos című regényt dolgozza fel. A képregény első része sokkal vékonyabb mint Trónok harca képregény első része, de itt is több szám öleli fel majd a történetet.

Az illusztrációk valahol nagyon találóak voltak, néhol kevésbé. Összességében nekem tetszettek. Szép, igényes, karakteres rajzok megfelelő mennyiségű szöveggel. Melisandre sokkal fiatalabb ebben a változatban, mint ahogy Selyse Baratheon is. A borító egyértelműen Stannis Baratheonra utal. Nagyon igényes és kifejező, a lángoló szarvassal és Sárkánykővel.
Egyszóval nekem nagyon tetszett, és már alig várom a következő részt.

JuhKriszti P>!
George R. R. Martin – Landry Q. Walker: Királyok csatája – 1. szám

Az első nyolc képregény grafikája és dizájnja jobban tetszett, de ez sem rossz. A történet pedig továbbra is nagyon érdekes.

Anna_Gerencsér>!
George R. R. Martin – Landry Q. Walker: Királyok csatája – 1. szám

Jóval vékonyabb lett ez az első szám, az előző részekhez képest. Szerintem több is beleférhetett volna ebbe a részbe. Belefért volna még egy rövid látogatás Jonnál, Robnál, valamint Daenerysnél, ő amúgy is kevés szerepet kapott a Királyok Csatájában, talán 1 vagy 2 fejezetet.
A rajzolás szép, de továbbra is akadnak vele kapcsolatban kifogásaim.

Lehvira>!
George R. R. Martin – Landry Q. Walker: Királyok csatája – 1. szám

Annyira nem volt nagy szám ez a felettébb rövid és kevés cselekményt felölelő kötet. Az eleje kicsit untatott, szerintem a rendes könyvben se szerettem túlzottan Stannist és Melisandret.
Arya ábrázolása egyáltalán nem tetszett, miután levágták a haját, viszont így már tényleg fiúnak nézett ki. A vastagtáblás kötetben kicsit nevetséges volt, ahogy egyértelműen megvoltak az arcának az arcának lányos vonásai és mégis összekeverték egy fiúval. Itt legalább nem áll fönt ez a veszély.


A sorozat következő kötete

A tűz és jég dala sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Joe Hill: Locke & Key – Kulcs a zárját 1.
Brian K. Vaughan: Saga 1.
Stephenie Meyer – Young Kim: Twilight képregény – Alkonyat 2.
Mike Mignola: Hellboy – A leláncolt koporsó és más mesék
Robin Furth – Peter David: A Setét Torony – A harcos születése
Paul Tobin: The Witcher 1. – Az elátkozottak háza
R. A. Salvatore – Andrew Dabb: Dungeons & Dragons: Forgotten Realms: Drizzt legendája 1. – Otthon
Mark Millar: Marvel Könyvek: Pókember – Holtak között
Mark Waid – Dan Curtis Johnson: Az Igazság Ligája – Bábel Tornya
Alan Moore: A teljes Watchmen