65. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján

Királyok ​csatája (A tűz és jég dala 2.) 2174 csillagozás

George R. R. Martin: Királyok csatája George R. R. Martin: Királyok csatája George R. R. Martin: Királyok csatája George R. R. Martin: Királyok csatája

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Hogyan veszi fel a küzdelmet a világ másik végére száműzött királynő a szétesett és megosztott birodalom felett uralkodó gonosz démonok és gyilkosok ellen? Ki is valójában a titokzatos, álruhában rejtőző kisfiú? A Jó vagy Rossz képviselői nyerik meg végül a legöldöklőbb, legkegyetlenebb csatákat? Sikerül-e a szörnyű káoszt újra békévé varázsolni?
A Királyok csatája a vad mulatságok és véres megtorlások világába repít el bennünket. Ebben a mesében fivér fivér ellen támad, éjszakánként pedig félelmetes kísértetek suhannak át a lombok közt. A káprázatos Holdhegység sziklái közt vademberek, veszedelmes boszorkányok és méregkeverők ereszkednek le, hogy feldúlják az addig békés vidéket.
Vérfertőzés és apagyilkosság, alkímia és merénylet – e kegyetlen világ dicsőségének ára csak a vér lehet.
A Királyok csatája merész, ötletes és bámulatos képzelőerővel megalkotott regény, kápráztató szépség és határtalan bűvölet hajtja át. Hamisítatlan és felejthetetlen izgalom – elejétől a végéig.

Eredeti megjelenés éve: 1998

>!
Alexandra, Pécs, 2020
912 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634478430 · Fordította: Pétersz Tamás
>!
Alexandra, Pécs, 2019
1006 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634470892 · Fordította: Pétersz Tamás
>!
Alexandra, Pécs, 2017
1006 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634470892 · Fordította: Pétersz Tamás

5 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

A tűz és jég dala (tvsorozat)

812 tag · 2075 karc · Utolsó karc: 2021. október 5., 11:41

!

Tűz és Jég dala (könyvek)

339 tag · 131 karc · Utolsó karc: 2021. szeptember 15., 18:00 · Bővebben


Enciklopédia 85

Szereplők népszerűség szerint

Tyrion Lannister · Arya Stark · Havas Jon · Daenerys Targaryen · Jaime Lannister · Eddard Stark · Sandor Clegane · Sansa Stark · Robb Stark · Petyr Baelish (Kisujj) · Khal Drogo · Tarth-i Brienne · Bran Stark · Varys · Cersei Lannister · Bronn · Samwell Tarly · Jaqen H'ghar · Jorah Mormont · Catelyn Stark · Ygritte · Theon Greyjoy · Eddison Tollett (Bánatos Edd) · Davos Seaworth · Asha Greyjoy · Jojen Reed · Drogon · Gendry · Renly Baratheon · Melisandre · Öreg Nan · Stannis Baratheon · Viserion · Joffrey Baratheon · Osha · Rhaegal · Jeor Mormont · Luwin mester · Rickon Stark · Brynden Tully · Myrcella Baratheon · Roose Bolton · Shagga · Edmure Tully · Alliser Thorne · Balon Greyjoy · Félkezű Qhorin · Illyrio Mopatis · Lancel Lannister


Kedvencelte 524

Most olvassa 222

Várólistára tette 408

Kívánságlistára tette 507

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

EgyKönyvmoly>!
George R. R. Martin: Királyok csatája

Csak ha olvastad az első részt, egyébként spoiler!

Egy farkasnak fejét vették.
Egy farkas a kölykeiért küzd.
Egy farkas koronát kapott.
Egy farkas feketébe öltözött.
Egy farkast királyi kalickába zártak.
Egy farkas álruhába bújt.
Egy farkas csak álmaiban fut.
A legkisebb farkas pedig nem érti hová lett a falka.
Martin, halld üvöltésemet! Ne bántsd a kedvenc szereplőimet (Arya, Jon, Tyrion, Szellem, Nyár) vagy a Mások elé vetlek!

6 hozzászólás
Linszyy P>!
George R. R. Martin: Királyok csatája

Nem igazán tudtam sokat várni, szinte azonnal kezembe kaptam a folytatást az első rész után, és nagyon jól tettem, mert még jobb volt!

Egy király halála után rögtön öten lépnének a helyébe, és elindul a királyok csatája. Meg kell valljam, ennél a résznél éreztem a leginkább, hogy én a sorozatban egyáltalán nem értettem, hogy ki kinek a kije, a könyvben viszont minden kristálytiszta volt. A sorozat egyébként – főleg az évad végén – már eléggé összekuszálja a dolgokat ennél a résznél, leginkább azért, mert kihagy mellékszereplőket.

Nagyon izgalmas rész volt ez is, voltak új nézőpontjaink, és csak Catelyn és Davos nem izgatott annyira, mindenki másról nagyon szívesen olvastam. Itt már több a harc, viszont több az esemény is, jobban megismerjük a főszereplőink, körvonalazódik, hogy mit várhatunk tőlük. A kedvenceim még mindig Tyrion és Arya. :)

Ez a rész szerintem sokkal merészebb a véres, erőszakos, trágár dolgok terén, de engem ez nem zavart, tudom, hogy a következő rész ennél is brutálisabb lesz. :D Itt is érdekes volt, hogy ki hogyan vélekedik a mágiáról, az egyistenhitről, a különböző kihalt lényekről és a vérfertőzésről.

Az új kiadásról megjegyezném, hogy nagyon könnyen olvasható a nagyobb alap és a nagyobb betűk miatt, nem törik meg a gerinc és bírja a strapát, szóval nagyon hálás vagyok ezért a kiadásért. A fejlécek pedig szerintem nagyon szépek, illetve a házleírások és a térképek minden részhez fontosak és szuperek.

Nagyon ajánlom még mindig ezt a sorozatot azoknak, akik bírják a sokszereplős, szövevényes, kemény fantasyt. Elég nehéz leállni ezzel a sorozattal, szóval nemsokára olvasom is a harmadik részt, amihez nagy reményeket fűzök. :)

https://youtu.be/Y6w32KVkFC8

Sylveris>!
George R. R. Martin: Királyok csatája

Jártatok már úgy, hogy fogalmatok sincs hogy mit mondjatok egy könyvről? Nos, én pont itt tartok.

Martin, a Mások vigyenek a fenébe! Nincs még egy ilyen férfi az életemben, mint te, aki kedve szerint cincálhatja az érzéseimet, idegzetemet. A karaktereket gyönyörűen és fenomálisan alkotja, rángatja. A történet valami zseniális! A sorozatot még az előtt láttam, mielőtt rávetemedtem arra, hogy kezembe kerüljön a féltégla méretű könyv. Tudván hogy mi miután következik, de még így is tudott okozni meglepetéseket. ( Ez sem így történt. Ó, azt nem ő találja meg a hóban. Hmm, ez a „becenév” ismerős, de mintha másra aggatták volna). Amikor valami jóra fordul,… gyorsan rá kell jönnöm, hogy Martin kezei alatt születtek és keltek életre a szereplők. Senkit és semmit sem szabad megkedvelni, úgyis csúnyán végez vele, és időnk sincs sírni miatta, máris jön a következő.

gabiica P>!
George R. R. Martin: Királyok csatája

Számomra letehetetlenné vált. Lehet, hogy annak idején túl korai lett volna elkezdeni, mikor először vettem a kezembe a sorozatot, de így, rajongóként, már tényleg letehetetlen. Bár az események alakulásával még nagyjából tisztában voltam, így is úgy faltam a lapokat, mintha nem tudnék semmiről.
Meglepő, fordulatos, igazán izgalmas, nagyon jól megírt könyv. Tyrion egyre nagyobb kedvencemmé válik, számomra az egész sorozat/könyvsorozat egyik legjobb, legösszetettebb karaktere. Pörgős, egyáltalán nem éreztem, hogy a terjedelme miatt unalmas lenne, minden oldalon történik valami, ami miatt pörögnek az események. Imádom!

3 hozzászólás
Dawnofmyth>!
George R. R. Martin: Királyok csatája

Nagyon gyorsan végeztem vele, a méretéhez képest, annyira tetszett ez a rész. Szinte alig tudtam letenni. Egyszerűen zseniálisan van összerakva a történet a rengeteg ármánnyal, fondorlattal, izgalommal. Bevallom eleinte kicsit nehezebben tudtam követni a rengeteg szereplőt, de legyőztem. A kedvencem még mindig Tyrion, imádom a cselszövéseit, a szarkazmusát. Az övé és Arya részei voltak most a legizgalmasabbak. (számomra) Az előző részben még kedveltem Dany karakterét, de ebben valahogy kifordult önmagából, vagy most fordult önmagába, ami tényleg ő? Remélem nem. Sansa (bár spoilereztek róla dolgokat, hogy megváltoztassák róla a véleményem) itt sem nyert meg magának. Nem bírom a karakterét. Jon részei sem voltak olyan izgalmasak, Theont egyenesen utáltam. Cerseit én valahol kedvelem, mert mindaz ahogy a családjáért harcol, az szimpatikus (valahol).

1 hozzászólás
gazibla IP>!
George R. R. Martin: Királyok csatája

Ez a könyv még több helyen eltér a sorozattól és pont ezért nagyon izgalmas és fordulatos. Kíváncsian várom a következő részt(hamarosan olvasom. :)). Káprázatos ahogy az író ilyen összetett könyvnél is észben tud tartani minden apró részletet. Nagyon jól kidolgozott mű.

2 hozzászólás
ViveEe P>!
George R. R. Martin: Királyok csatája

Talán nincs még egy író a világon, akit a rajongói agyon ne akarnának vágni, egyrészt, hogy érjen már a végére a sztorinak és megtudjuk ki nyer, másrészt, hogy ne gyilkolja le a kedvenceinket. Bár amíg Tyrion és Daenerys rendben van, addig nekem nincs nagy bajom.
A sorozatból már láttam az első 5 évadot folytatni kéne, így nem voltak meglepetések a könyvben, de tetszett így is. És messze sokkal jobban bírom a vért, ha csak olvasok róla. :D
Egyszerűen képtelen vagyok kitalálni ki fog nyerni. A legjobban Daeneryst várom, hogy végre elérjen Westerosra, mert onnantól lesz érdekes. De bevallom, ha Joffreyt nem nézem, spoiler a Lannister házban látom a leginkább a potenciált. Tyrion magáért beszél, szerintem miatta nem lehet szívből utálni a Lannistereket. Cerseit amellett, hogy igazából megfojtanám, nagyon bírom. Védi a területét és a „kölykeit”. Végülis oroszlán. A legjobb női karakter jelenleg.
Nagyon várom mi lesz a vége. :)

1 hozzászólás
MrsCordova P>!
George R. R. Martin: Királyok csatája

A fantasy meg én sosem leszünk haverok. A tévésorozatot nagyon szeretem, de a könyveket felteszem a sosemfogomelolvasnieztasorozatot polca. Közvetlenül a Sötét torony könyvek mellett lesz a helye, és egész életemben szomorúan fogom őket nézegetni, hogy de jó lenne elolvasni, de iszonyatosan unom és nem köt le. Pedig zseniális írók fantasztikus képzelettel, de Heni agya nem erre van programozva. Nagyon sajnálom. Sokadszori próbálkozásom volt a fantasyval, de most azt mondom, tényleg ez volt az utolsó. Talán még egy-két YA belefér, azt még fel tudja dolgozni az agyam, de ezek már nagyon keményvonalasok.
(Hiába mondjátok, hogy csak az első részt, utána majd jó lesz, hidd el, mert higgyétek el, nekem nem lesz jó.)

9 hozzászólás
pannik>!
George R. R. Martin: Királyok csatája

Nem lehet más, csak 5 csillagos.
Akit a Trónok harca gépszíj elkapott, annak ez a rész is éppen annyira fog tetszeni mint az első, legalábbis én így voltam vele.

Pörögnek az események (ahogy azt már megszokhattuk) a már megismert szereplők hozzák a formájukat, nagyon olvasmányos (még a csatajelenetek is). Ha nem láttam volna a filmet (megszámlálhatatlanul sokszor) akkor azt mondanám bővelkedik meglepetésekben. Így csak azt tudom mondani, érdemes a könyvet elolvasni, mert nyilván részletesebb, vannak kiegészítő infók amik a filmbe nem fértek bele.
Martin bácsi nagyon nagyot alkotott, ez vitathatatlan.
Várom a befejező évadot nagyon.

Fummie>!
George R. R. Martin: Királyok csatája

Amikor megláttam az utolsó fejezetet, csak arra tudtam gondolni, hogy odamegyek Martinhoz, a képébe üvöltök, hogy „Miért teszed ezt velem?”, aztán leütöm egy ásóval.
Később mindenkinek levágtam egy öt perces hisztit, aki hajlandó volt meghallgatni.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Nita_Könyvgalaxis>!

– Az alvás jó – bólintott Tyrion. – A könyvek pedig még jobbak.

445. oldal (Alexandra, 2008)

Kapcsolódó szócikkek: alvás · könyv
22 hozzászólás
pensive_hare>!

– Ha kitéped egy ember nyelvét, nem azt bizonyítod vele, hogy hazudott, csak a világ tudomására hozod, hogy félsz attól, amit mondana.

229. oldal (Alexandra, 2008)

vicomte P>!

– Íme. A hatalom ott van, ahol az emberek hiszik, hogy van. Ott, és nem máshol.
– A hatalom tehát egy komédiás szemfényvesztése?
– Árnyék a falon – suttogta Varys. – De az árnyak ölni tudnak. És néha nagyon kicsi ember is óriási árnyékot vethet.

79. oldal Alexandra, 2003

Kapcsolódó szócikkek: hatalom · Tyrion Lannister · Varys
Meldryn P>!

– Ez a leány a királynéd lesz – mondta az Ördögfióka Joffreynak. – Hát semmire sem tartod a méltóságát?
– Megbüntetem.
– Milyen bűnért? Nem ő vívta meg a bátyja csatáját.
– Egy farkas vére folyik az ereiben.
– A te fejedben pedig egy liba agya van.

480. oldal - Sansa (Alexandra, 2008)

Kapcsolódó szócikkek: Joffrey Baratheon · Tyrion Lannister
3 hozzászólás
kvzs P>!

– Lord Varys, kezdelek furcsamód megkedvelni. Lehet, hogy ettől még megöllek, de azt hiszem, szomorú leszek miatta.
– Azt hatalmas dicséretnek fogom tekinteni.

134. oldal (Alexandra 2008)

Kapcsolódó szócikkek: Varys
60 hozzászólás
Rika>!

– Téged is sajnállak a veszteségedért, Joffrey – folytatta a törpe.
– Miféle veszteségért?
– Királyi apád? Nagydarab, harcias ember fekete szakállal: erőltesd meg magad, biztosan eszedbe jut. Ő volt a király előtted.
– Ja, ő? Igen, nagyon szomorú eset, egy vadkan végzett vele.
– Így mesélik, felség?

54. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Joffrey Baratheon · Tyrion Lannister
Nita_Könyvgalaxis>!

Hodor csak annyit mondott:
– Hodor.
Ő mindig csak ennyit mondott.

75. oldal

10 hozzászólás
Chöpp P>!

Mindig a láthatatlan ellenség a legfélelmetesebb.

612. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Havas Jon

A sorozat következő kötete

A tűz és jég dala sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Kingdom of Ash – Felperzselt királyság 1-2.
Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Anne Rice: A Kárhozottak Királynője
Mark Lawrence: Tövisek Hercege
Andrzej Sapkowski: Az utolsó kívánság
Madeleine Roux: Gyülekező árnyak
Elizabeth Lim: Fénytörések
José Antonio Cotrina: Samhein aratása
Thomas Wheeler: Cursed
Rick Riordan: Hádész Háza