33. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
50. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

Királyok ​csatája (A tűz és jég dala 2.) 1644 csillagozás

George R. R. Martin: Királyok csatája George R. R. Martin: Királyok csatája George R. R. Martin: Királyok csatája

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Hogyan veszi fel a küzdelmet a világ másik végére száműzött királynő a szétesett és megosztott birodalom felett uralkodó gonosz démonok és gyilkosok ellen? Ki is valójában a titokzatos, álruhában rejtőző kisfiú? A Jó vagy Rossz képviselői nyerik meg végül a legöldöklőbb, legkegyetlenebb csatákat? Sikerül-e a szörnyű káoszt újra békévé varázsolni?
A Királyok csatája a vad mulatságok és véres megtorlások világába repít el bennünket. Ebben a mesében fivér fivér ellen támad, éjszakánként pedig félelmetes kísértetek suhannak át a lombok közt. A káprázatos Holdhegység sziklái közt vademberek, veszedelmes boszorkányok és méregkeverők ereszkednek le, hogy feldúlják az addig békés vidéket.
Vérfertőzés és apagyilkosság, alkímia és merénylet – e kegyetlen világ dicsőségének ára csak a vér lehet.
A Királyok csatája merész, ötletes és bámulatos képzelőerővel megalkotott regény, kápráztató szépség és határtalan bűvölet hajtja át. Hamisítatlan és felejthetetlen izgalom – elejétől a végéig.

Eredeti mű: George R. R. Martin: A Clash of Kings

Eredeti megjelenés éve: 1998

>!
Alexandra, Pécs, 2014
1006 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633571781 · Fordította: Pétersz Tamás, Novák Gábor
>!
Alexandra, Pécs, 2008
976 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633708316 · Fordította: Pétersz Tamás
>!
Alexandra, Pécs, 2003
560 oldal · keménytáblás · ISBN: 9633686768 · Fordította: Pétersz Tamás · Illusztrálta: Stephen Youll

Kapcsolódó zóna

!

A tűz és jég dala (tvsorozat)

787 tag · 1820 karc · Utolsó karc: 2017. november 19., 21:00

!

Tűz és Jég dala (könyvek)

152 tag · 53 karc · Utolsó karc: 2017. szeptember 12., 09:31 · Bővebben


Enciklopédia 75

Szereplők népszerűség szerint

Tyrion Lannister · Havas Jon · Arya Stark · Daenerys Targaryen · Jaime Lannister · Eddard Stark · Petyr Baelish (Kisujj) · Robb Stark · Sandor Clegane · Sansa Stark · Bran Stark · Tarth-i Brienne · Bronn · Varys · Samwell Tarly · Jaqen H'ghar · Cersei Lannister · Jorah Mormont · Ygritte · Theon Greyjoy · Catelyn Stark · Davos Seaworth · Eddison Tollett (Bánatos Edd) · Jojen Reed · Asha Greyjoy · Gendry · Renly Baratheon · Joffrey Baratheon · Melisandre · Stannis Baratheon · Luwin mester · Osha · Jeor Mormont · Myrcella Baratheon · Rickon Stark · Shagga · Brynden Tully · Edmure Tully · Roose Bolton · Alliser Thorne · Balon Greyjoy · Félkezű Qhorin · Lancel Lannister


Kedvencelte 472

Most olvassa 282

Várólistára tette 354

Kívánságlistára tette 443

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
EgyKönyvmoly
George R. R. Martin: Királyok csatája

Csak ha olvastad az első részt, egyébként spoiler!

Egy farkasnak fejét vették.
Egy farkas a kölykeiért küzd.
Egy farkas koronát kapott.
Egy farkas feketébe öltözött.
Egy farkast királyi kalickába zártak.
Egy farkas álruhába bújt.
Egy farkas csak álmaiban fut.
A legkisebb farkas pedig nem érti hová lett a falka.
Martin, halld üvöltésemet! Ne bántsd a kedvenc szereplőimet (Arya, Jon, Tyrion, Szellem, Nyár) vagy a Mások elé vetlek!

6 hozzászólás
>!
Ǥitta P
George R. R. Martin: Királyok csatája

Jártatok már úgy, hogy fogalmatok sincs hogy mit mondjatok egy könyvről? Nos, én pont itt tartok.

Martin, a Mások vigyenek a fenébe! Nincs még egy ilyen férfi az életemben, mint te, aki kedve szerint cincálhatja az érzéseimet, idegzetemet. A karaktereket gyönyörűen és fenomálisan alkotja, rángatja. A történet valami zseniális! A sorozatot még az előtt láttam, mielőtt rávetemedtem arra, hogy kezembe kerüljön a féltégla méretű könyv. Tudván hogy mi miután következik, de még így is tudott okozni meglepetéseket. ( Ez sem így történt. Ó, azt nem ő találja meg a hóban. Hmm, ez a „becenév” ismerős, de mintha másra aggatták volna). Amikor valami jóra fordul,… gyorsan rá kell jönnöm, hogy Martin kezei alatt születtek és keltek életre a szereplők. Senkit és semmit sem szabad megkedvelni, úgyis csúnyán végez vele, és időnk sincs sírni miatta, máris jön a következő.

>!
ViveEe P
George R. R. Martin: Királyok csatája

Talán nincs még egy író a világon, akit a rajongói agyon ne akarnának vágni, egyrészt, hogy érjen már a végére a sztorinak és megtudjuk ki nyer, másrészt, hogy ne gyilkolja le a kedvenceinket. Bár amíg Tyrion és Daenerys rendben van, addig nekem nincs nagy bajom.
A sorozatból már láttam az első 5 évadot folytatni kéne, így nem voltak meglepetések a könyvben, de tetszett így is. És messze sokkal jobban bírom a vért, ha csak olvasok róla. :D
Egyszerűen képtelen vagyok kitalálni ki fog nyerni. A legjobban Daeneryst várom, hogy végre elérjen Westerosra, mert onnantól lesz érdekes. De bevallom, ha Joffreyt nem nézem, spoiler a Lannister házban látom a leginkább a potenciált. Tyrion magáért beszél, szerintem miatta nem lehet szívből utálni a Lannistereket. Cerseit amellett, hogy igazából megfojtanám, nagyon bírom. Védi a területét és a „kölykeit”. Végülis oroszlán. A legjobb női karakter jelenleg.
Nagyon várom mi lesz a vége. :)

1 hozzászólás
>!
Fummie P
George R. R. Martin: Királyok csatája

Amikor megláttam az utolsó fejezetet, csak arra tudtam gondolni, hogy odamegyek Martinhoz, a képébe üvöltök, hogy „Miért teszed ezt velem?”, aztán leütöm egy ásóval.
Később mindenkinek levágtam egy öt perces hisztit, aki hajlandó volt meghallgatni.

2 hozzászólás
>!
brygusz P
George R. R. Martin: Királyok csatája

Ez egy rettentően összetett történet, valamint részletgazdag. Sokszor csak kapkodtam a fejem, pedig láttam a sorozatot, de így is kaptam meglepetéseket nem is keveset.
Sajnos félbehagytam, mert hirtelen nekem sok lett úgy a közepe táján, de örülök, hogy folytattam. Megéri elolvasni ezt a könyvet, amit az író művel zseniális :)

>!
csillagka P
George R. R. Martin: Királyok csatája

A huszadik század gyermeke vagyok, nekem szükségem van a vizuális fantáziám irányítására ( ahogyan férjecském megjegyezte) szeretem tudni milyen belülről egy szoba, nem elég, hogy nagyon elegánsan van berendezve, milyen színű, anyagú a bútor? tapéta? ágytakaró?. Tolsztoj, Dosztojevszkij, Mann sikított volna kínjában ha nem mesélheti el a függöny fodrainak vasalási hiányosságának történetét, persze a szobalány lelki problémáitól kezdve aki a kérdéses hibát okozta, az asszonya mérges tekintetéig amikor észreveszi, és már nem tud korrigálni a nagyszerű fogadás előtt aminek minden fogása ( recepttel és elkészítési tippekkel) megint megtölt vagy húsz oldalt. Martinnál a Gyűrűk ura talán két fejezet lenne három szemszögből.
Szeretem a realizmus, szeretem Rolling „Átmeneti üresedésében”, Stieg Larsson sorozatában és talán ezért George mesterműve kicsit töményebbre sikerült mint ahogy megszoktam, túl fűszeres, nincs meg benne az a szemlélődő távolság amivel kicsit tompítani lehetne a sztorit, minden percben oldalon történik valami, nincs megállás, nincs pihenés.
Túl sok vér, kín és szenvedés, sajnos egy idő után telíti az agysejtjeimet, túlságosan beleélem magam a könyve, róla álmodtam (sajnos nem szépeket) és vele ébredtem, nagyon keveset haladok, több nem megy le a torkomon, mondottam ez már nem az én korosztályomnak irt könyv. Legalábbis azt hiszem először éreztem életemben, olvasás közben a korosztályos ellentéteket.
Filmes megvalósítása, határtalan teret ad a képzeletnek, de nincsenek benne támpontok amikre vágynék, és mankóként támaszkodhatom, persze ott a film, ami ezt a gondot leveszi rengeteg vállról, de attól még tartózkodnék, mert akkor nem kapaszkodót, hanem kész járógépet kapok a saját fantáziám helyett.
Hagyom pár napot ülepedni, mert ez kemény menet volt, nagyon sok impulzust kaptam és még nem vagyok biztos, hogy valóban feldolgoztam minden részletét.

1 hozzászólás
>!
Lanore P
George R. R. Martin: Királyok csatája

Talán még jobban tetszett, mint az első rész, pedig már annál is leesett az állam. Izgalmas volt, pörgős, az író mesterien szőtte a szálakat, egy percig sem unatkoztam, még így sem, hogy már tudtam, mi fog történni. A kedvenceim továbbra is Daenerys és Tyrion, Jaime karaktere pedig egyenesen zseniális, a róluk szóló fejezeteket vártam a legjobban. Egyedül Davos története nem fogott meg különösebben, de ezt leszámítva tökéletes volt, és kíváncsian várom a folytatást!

>!
Vincenza
George R. R. Martin: Királyok csatája

Az első részhez írtam értékelést, mert akkor még nem voltam dühös… viszont a folytatásokhoz már nem szándékoztam írni semmit, most mégis szükségessé válik egy kihívás végett.
Hihetetlen együtt érző tudok lenni és a kelleténél jobban beleélem magamat a történetekbe, pont ezért volt megrázó az, hogy Martin Úr mindig a kedvenc szereplőimet gyötri és kínozza.. Jon, Arya, Tyrion, Daenerys. Miért? Kérdem én? Miért kell átélniük mindezt?
Sok olyan pillanatra emlékszek, amikor le kellet tennem a könyvet, olyan mérges és szomorú voltam, napokig elő sem vettem, mert meg kellett nyugodnom..
Szív szorítva, levegőt visszafojtva olvastam ezeket a sorokat, néhol a gyomrom is összeugrott, mert annyira izgultam az én kedvenc szereplőimért és a drága farkasokért. (Nyár, Szellem)
Mégis azt kell mondanom, hogy elképesztő ez a történet, izgalmasabb volt, mint az előző rész, és pont azért, mert megszerettem ezeket a személyeket és ez Martinnak köszönhető, mert nagyon jó karaktereket alkotott, így volt kiért imádkozni.
Igen, jól hallottad imádkozni kell, mert ebben a történetben csak így élhetik túl…
Csak annyi a probléma, hogy úgy éreztem sok esetben, nem csak a szereplőkkel szórakozik, hanem az én érzéseimmel is…
Ezért még elég vegyes érzelmeket táplálok George R. R. Martin felé, de a sorozatát nem tudtam félbehagyni, nem lettem volna képes erre.. tudnom kellet mi történt és azt hogy ki éli túl…?

>!
Rézangyal
George R. R. Martin: Királyok csatája

Bonyolítsd a történetet, bonyolítsd George R. R. Martin! Néha már azt sem tudom hol áll a fejem, de te csak csavarsz egyet a történeten, mint mindig. Szerettem Brant és Jon-t. Ők még mindig a kedvenceim. De attól tartok valahányszor kiejtek egy olyan szót a számon, hogy a kedvencem , Te kedves George R. R. Martin azzal a lendülettel vágod le a fejét, belezed ki és szúratod karóra. Szóval lakat a számon, de tudd, hogy megtalállak!

>!
Fancsee
George R. R. Martin: Királyok csatája

Nem gondoltam, hogy a Trónok harca után még van feljebb, pedig de, itt a bizonyíték. Hihetetlen, hogy minden egyes szónak, mondatnak előbb-utóbb lesz jelentősége, minden összefügg mindennel.
Embertelen módon csavargatja a szálakat az író és kegyetlenül elbánik bárkivel, ha éppen úgy tartja kedve. Féltem is a kedvenc szereplőimet, és azt hiszem, joggal – ha valakinek George R. R. Martin alakítja a sorsát, az sosincs biztonságban… különösen a Starkok nem
Nem tudok összehozni egy épkézláb értékelést sem, pedig már mindenkinek kipanaszkodtam magam, aki szembejött.:')


Népszerű idézetek

>!
Nita_Könyvgalaxis P

– Az alvás jó – bólintott Tyrion. – A könyvek pedig még jobbak.

445. oldal (Alexandra, 2008)

Kapcsolódó szócikkek: alvás · könyv
22 hozzászólás
>!
ravsdottir

Ha kitéped egy ember nyelvét, nem azt bizonyítod vele, hogy hazudott, csak a világ tudomására hozod, hogy félsz attól, amit mondana.

229. oldal (Alexandra 2008)

>!
kvzs P

– Lord Varys, kezdelek furcsamód megkedvelni. Lehet, hogy ettől még megöllek, de azt hiszem, szomorú leszek miatta.
– Azt hatalmas dicséretnek fogom tekinteni.

134. oldal (Alexandra 2008)

Kapcsolódó szócikkek: Varys
60 hozzászólás
>!
vicomte MP

– Íme. A hatalom ott van, ahol az emberek hiszik, hogy van. Ott, és nem máshol.
– A hatalom tehát egy komédiás szemfényvesztése?
– Árnyék a falon – suttogta Varys. – De az árnyak ölni tudnak. És néha nagyon kicsi ember is óriási árnyékot vethet.

79. oldal Alexandra, 2003

Kapcsolódó szócikkek: hatalom · Tyrion Lannister · Varys
>!
Rika

– Téged is sajnállak a veszteségedért, Joffrey – folytatta a törpe.
– Miféle veszteségért?
– Királyi apád? Nagydarab, harcias ember fekete szakállal: erőltesd meg magad, biztosan eszedbe jut. Ő volt a király előtted.
– Ja, ő? Igen, nagyon szomorú eset, egy vadkan végzett vele.
– Így mesélik, felség?

54. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Joffrey Baratheon · Tyrion Lannister
>!
Meldryn

– Ez a leány a királynéd lesz – mondta az Ördögfióka Joffreynak. – Hát semmire sem tartod a méltóságát?
– Megbüntetem.
– Milyen bűnért? Nem ő vívta meg a bátyja csatáját.
– Egy farkas vére folyik az ereiben.
– A te fejedben pedig egy liba agya van.

480. oldal - Sansa (Alexandra, 2008)

Kapcsolódó szócikkek: Joffrey Baratheon · Tyrion Lannister
3 hozzászólás
>!
Chöpp P

Mindig a láthatatlan ellenség a legfélelmetesebb.

612. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Havas Jon
>!
sztimi53 P

– Tarly, amikor én feleannyi idős voltam, mint te most, nagyságos anyám azt mondta, ha tátott szájjal ácsorgok, egy menyét előbb-utóbb összetéveszt az odújával, és lemászik a torkomon. Ha van valami mondanivalód, ki vele! Egyébként pedig vigyázz a menyétekkel!

103. oldal (Alexandra, 2008)

Kapcsolódó szócikkek: Samwell Tarly
11 hozzászólás
>!
Nita_Könyvgalaxis

Hodor csak annyit mondott:
– Hodor.
Ő mindig csak ennyit mondott.

75. oldal

10 hozzászólás

A sorozat következő kötete

A tűz és jég dala sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona
J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly
Cassandra Clare: Üvegváros
Cassandra Clare: Az angyal
Cassandra Clare – Maureen Johnson: A szökevény királyné
Charlaine Harris: Vérszag
Debora Geary: Modern boszorkány
Patricia Briggs: Megszólít a hold
Libba Bray: Rettentő gyönyörűség
Peter S. Beagle: Az utolsó egyszarvú