45. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
77. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

Királyok ​csatája (A tűz és jég dala 2.) 1911 csillagozás

George R. R. Martin: Királyok csatája George R. R. Martin: Királyok csatája George R. R. Martin: Királyok csatája

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Hogyan veszi fel a küzdelmet a világ másik végére száműzött királynő a szétesett és megosztott birodalom felett uralkodó gonosz démonok és gyilkosok ellen? Ki is valójában a titokzatos, álruhában rejtőző kisfiú? A Jó vagy Rossz képviselői nyerik meg végül a legöldöklőbb, legkegyetlenebb csatákat? Sikerül-e a szörnyű káoszt újra békévé varázsolni?
A Királyok csatája a vad mulatságok és véres megtorlások világába repít el bennünket. Ebben a mesében fivér fivér ellen támad, éjszakánként pedig félelmetes kísértetek suhannak át a lombok közt. A káprázatos Holdhegység sziklái közt vademberek, veszedelmes boszorkányok és méregkeverők ereszkednek le, hogy feldúlják az addig békés vidéket.
Vérfertőzés és apagyilkosság, alkímia és merénylet – e kegyetlen világ dicsőségének ára csak a vér lehet.
A Királyok csatája merész, ötletes és bámulatos képzelőerővel megalkotott regény, kápráztató szépség és határtalan bűvölet hajtja át. Hamisítatlan és felejthetetlen izgalom – elejétől a végéig.

Eredeti mű: George R. R. Martin: A Clash of Kings

Eredeti megjelenés éve: 1998

>!
Alexandra, Pécs, 2019
1006 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634470892 · Fordította: Pétersz Tamás
>!
Alexandra, Pécs, 2017
1006 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634470892 · Fordította: Pétersz Tamás
>!
Alexandra, Pécs, 2014
1006 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633571781 · Fordította: Pétersz Tamás, Novák Gábor

2 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

A tűz és jég dala (tvsorozat)

847 tag · 2184 karc · Utolsó karc: 2019. augusztus 22., 13:50

!

Tűz és Jég dala (könyvek)

271 tag · 78 karc · Utolsó karc: 2019. augusztus 12., 15:26 · Bővebben


Enciklopédia 79

Szereplők népszerűség szerint

Tyrion Lannister · Havas Jon · Arya Stark · Daenerys Targaryen · Jaime Lannister · Eddard Stark · Petyr Baelish (Kisujj) · Robb Stark · Sandor Clegane · Khal Drogo · Sansa Stark · Bran Stark · Tarth-i Brienne · Varys · Cersei Lannister · Samwell Tarly · Bronn · Jaqen H'ghar · Jorah Mormont · Catelyn Stark · Ygritte · Davos Seaworth · Eddison Tollett (Bánatos Edd) · Theon Greyjoy · Jojen Reed · Asha Greyjoy · Gendry · Renly Baratheon · Melisandre · Joffrey Baratheon · Öreg Nan · Osha · Stannis Baratheon · Brynden Tully · Luwin mester · Jeor Mormont · Myrcella Baratheon · Rickon Stark · Edmure Tully · Roose Bolton · Shagga · Alliser Thorne · Balon Greyjoy · Félkezű Qhorin · Illyrio Mopatis · Lancel Lannister


Kedvencelte 518

Most olvassa 235

Várólistára tette 390

Kívánságlistára tette 475

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

>!
EgyKönyvmoly
George R. R. Martin: Királyok csatája

Csak ha olvastad az első részt, egyébként spoiler!

Egy farkasnak fejét vették.
Egy farkas a kölykeiért küzd.
Egy farkas koronát kapott.
Egy farkas feketébe öltözött.
Egy farkast királyi kalickába zártak.
Egy farkas álruhába bújt.
Egy farkas csak álmaiban fut.
A legkisebb farkas pedig nem érti hová lett a falka.
Martin, halld üvöltésemet! Ne bántsd a kedvenc szereplőimet (Arya, Jon, Tyrion, Szellem, Nyár) vagy a Mások elé vetlek!

6 hozzászólás
>!
Sylveris
George R. R. Martin: Királyok csatája

Jártatok már úgy, hogy fogalmatok sincs hogy mit mondjatok egy könyvről? Nos, én pont itt tartok.

Martin, a Mások vigyenek a fenébe! Nincs még egy ilyen férfi az életemben, mint te, aki kedve szerint cincálhatja az érzéseimet, idegzetemet. A karaktereket gyönyörűen és fenomálisan alkotja, rángatja. A történet valami zseniális! A sorozatot még az előtt láttam, mielőtt rávetemedtem arra, hogy kezembe kerüljön a féltégla méretű könyv. Tudván hogy mi miután következik, de még így is tudott okozni meglepetéseket. ( Ez sem így történt. Ó, azt nem ő találja meg a hóban. Hmm, ez a „becenév” ismerős, de mintha másra aggatták volna). Amikor valami jóra fordul,… gyorsan rá kell jönnöm, hogy Martin kezei alatt születtek és keltek életre a szereplők. Senkit és semmit sem szabad megkedvelni, úgyis csúnyán végez vele, és időnk sincs sírni miatta, máris jön a következő.

>!
gabiica P
George R. R. Martin: Királyok csatája

Számomra letehetetlenné vált. Lehet, hogy annak idején túl korai lett volna elkezdeni, mikor először vettem a kezembe a sorozatot, de így, rajongóként, már tényleg letehetetlen. Bár az események alakulásával még nagyjából tisztában voltam, így is úgy faltam a lapokat, mintha nem tudnék semmiről.
Meglepő, fordulatos, igazán izgalmas, nagyon jól megírt könyv. Tyrion egyre nagyobb kedvencemmé válik, számomra az egész sorozat/könyvsorozat egyik legjobb, legösszetettebb karaktere. Pörgős, egyáltalán nem éreztem, hogy a terjedelme miatt unalmas lenne, minden oldalon történik valami, ami miatt pörögnek az események. Imádom!

3 hozzászólás
>!
Dawnofmyth P
George R. R. Martin: Királyok csatája

Nagyon gyorsan végeztem vele, a méretéhez képest, annyira tetszett ez a rész. Szinte alig tudtam letenni. Egyszerűen zseniálisan van összerakva a történet a rengeteg ármánnyal, fondorlattal, izgalommal. Bevallom eleinte kicsit nehezebben tudtam követni a rengeteg szereplőt, de legyőztem. A kedvencem még mindig Tyrion, imádom a cselszövéseit, a szarkazmusát. Az övé és Arya részei voltak most a legizgalmasabbak. (számomra) Az előző részben még kedveltem Dany karakterét, de ebben valahogy kifordult önmagából, vagy most fordult önmagába, ami tényleg ő? Remélem nem. Sansa (bár spoilereztek róla dolgokat, hogy megváltoztassák róla a véleményem) itt sem nyert meg magának. Nem bírom a karakterét. Jon részei sem voltak olyan izgalmasak, Theont egyenesen utáltam. Cerseit én valahol kedvelem, mert mindaz ahogy a családjáért harcol, az szimpatikus (valahol).

1 hozzászólás
>!
gazibla P
George R. R. Martin: Királyok csatája

Ez a könyv még több helyen eltér a sorozattól és pont ezért nagyon izgalmas és fordulatos. Kíváncsian várom a következő részt(hamarosan olvasom. :)). Káprázatos ahogy az író ilyen összetett könyvnél is észben tud tartani minden apró részletet. Nagyon jól kidolgozott mű.

2 hozzászólás
>!
ViveEe P
George R. R. Martin: Királyok csatája

Talán nincs még egy író a világon, akit a rajongói agyon ne akarnának vágni, egyrészt, hogy érjen már a végére a sztorinak és megtudjuk ki nyer, másrészt, hogy ne gyilkolja le a kedvenceinket. Bár amíg Tyrion és Daenerys rendben van, addig nekem nincs nagy bajom.
A sorozatból már láttam az első 5 évadot folytatni kéne, így nem voltak meglepetések a könyvben, de tetszett így is. És messze sokkal jobban bírom a vért, ha csak olvasok róla. :D
Egyszerűen képtelen vagyok kitalálni ki fog nyerni. A legjobban Daeneryst várom, hogy végre elérjen Westerosra, mert onnantól lesz érdekes. De bevallom, ha Joffreyt nem nézem, spoiler a Lannister házban látom a leginkább a potenciált. Tyrion magáért beszél, szerintem miatta nem lehet szívből utálni a Lannistereket. Cerseit amellett, hogy igazából megfojtanám, nagyon bírom. Védi a területét és a „kölykeit”. Végülis oroszlán. A legjobb női karakter jelenleg.
Nagyon várom mi lesz a vége. :)

1 hozzászólás
>!
Fummie
George R. R. Martin: Királyok csatája

Amikor megláttam az utolsó fejezetet, csak arra tudtam gondolni, hogy odamegyek Martinhoz, a képébe üvöltök, hogy „Miért teszed ezt velem?”, aztán leütöm egy ásóval.
Később mindenkinek levágtam egy öt perces hisztit, aki hajlandó volt meghallgatni.

2 hozzászólás
>!
pannik P
George R. R. Martin: Királyok csatája

Nem lehet más, csak 5 csillagos.
Akit a Trónok harca gépszíj elkapott, annak ez a rész is éppen annyira fog tetszeni mint az első, legalábbis én így voltam vele.

Pörögnek az események (ahogy azt már megszokhattuk) a már megismert szereplők hozzák a formájukat, nagyon olvasmányos (még a csatajelenetek is). Ha nem láttam volna a filmet (megszámlálhatatlanul sokszor) akkor azt mondanám bővelkedik meglepetésekben. Így csak azt tudom mondani, érdemes a könyvet elolvasni, mert nyilván részletesebb, vannak kiegészítő infók amik a filmbe nem fértek bele.
Martin bácsi nagyon nagyot alkotott, ez vitathatatlan.
Várom a befejező évadot nagyon.

>!
brygusz
George R. R. Martin: Királyok csatája

Ez egy rettentően összetett történet, valamint részletgazdag. Sokszor csak kapkodtam a fejem, pedig láttam a sorozatot, de így is kaptam meglepetéseket nem is keveset.
Sajnos félbehagytam, mert hirtelen nekem sok lett úgy a közepe táján, de örülök, hogy folytattam. Megéri elolvasni ezt a könyvet, amit az író művel zseniális :)

>!
csillagka P
George R. R. Martin: Királyok csatája

A huszadik század gyermeke vagyok, nekem szükségem van a vizuális fantáziám irányítására ( ahogyan férjecském megjegyezte) szeretem tudni milyen belülről egy szoba, nem elég, hogy nagyon elegánsan van berendezve, milyen színű, anyagú a bútor? tapéta? ágytakaró?. Tolsztoj, Dosztojevszkij, Mann sikított volna kínjában ha nem mesélheti el a függöny fodrainak vasalási hiányosságának történetét, persze a szobalány lelki problémáitól kezdve aki a kérdéses hibát okozta, az asszonya mérges tekintetéig amikor észreveszi, és már nem tud korrigálni a nagyszerű fogadás előtt aminek minden fogása ( recepttel és elkészítési tippekkel) megint megtölt vagy húsz oldalt. Martinnál a Gyűrűk ura talán két fejezet lenne három szemszögből.
Szeretem a realizmus, szeretem Rolling „Átmeneti üresedésében”, Stieg Larsson sorozatában és talán ezért George mesterműve kicsit töményebbre sikerült mint ahogy megszoktam, túl fűszeres, nincs meg benne az a szemlélődő távolság amivel kicsit tompítani lehetne a sztorit, minden percben oldalon történik valami, nincs megállás, nincs pihenés.
Túl sok vér, kín és szenvedés, sajnos egy idő után telíti az agysejtjeimet, túlságosan beleélem magam a könyve, róla álmodtam (sajnos nem szépeket) és vele ébredtem, nagyon keveset haladok, több nem megy le a torkomon, mondottam ez már nem az én korosztályomnak irt könyv. Legalábbis azt hiszem először éreztem életemben, olvasás közben a korosztályos ellentéteket.
Filmes megvalósítása, határtalan teret ad a képzeletnek, de nincsenek benne támpontok amikre vágynék, és mankóként támaszkodhatom, persze ott a film, ami ezt a gondot leveszi rengeteg vállról, de attól még tartózkodnék, mert akkor nem kapaszkodót, hanem kész járógépet kapok a saját fantáziám helyett.
Hagyom pár napot ülepedni, mert ez kemény menet volt, nagyon sok impulzust kaptam és még nem vagyok biztos, hogy valóban feldolgoztam minden részletét.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Nita_Könyvgalaxis P

– Az alvás jó – bólintott Tyrion. – A könyvek pedig még jobbak.

445. oldal (Alexandra, 2008)

Kapcsolódó szócikkek: alvás · könyv
22 hozzászólás
>!
pensive_hare

Ha kitéped egy ember nyelvét, nem azt bizonyítod vele, hogy hazudott, csak a világ tudomására hozod, hogy félsz attól, amit mondana.

229. oldal (Alexandra 2008)

>!
vicomte P

– Íme. A hatalom ott van, ahol az emberek hiszik, hogy van. Ott, és nem máshol.
– A hatalom tehát egy komédiás szemfényvesztése?
– Árnyék a falon – suttogta Varys. – De az árnyak ölni tudnak. És néha nagyon kicsi ember is óriási árnyékot vethet.

79. oldal Alexandra, 2003

Kapcsolódó szócikkek: hatalom · Tyrion Lannister · Varys
>!
kvzs P

– Lord Varys, kezdelek furcsamód megkedvelni. Lehet, hogy ettől még megöllek, de azt hiszem, szomorú leszek miatta.
– Azt hatalmas dicséretnek fogom tekinteni.

134. oldal (Alexandra 2008)

Kapcsolódó szócikkek: Varys
60 hozzászólás
>!
Meldryn P

– Ez a leány a királynéd lesz – mondta az Ördögfióka Joffreynak. – Hát semmire sem tartod a méltóságát?
– Megbüntetem.
– Milyen bűnért? Nem ő vívta meg a bátyja csatáját.
– Egy farkas vére folyik az ereiben.
– A te fejedben pedig egy liba agya van.

480. oldal - Sansa (Alexandra, 2008)

Kapcsolódó szócikkek: Joffrey Baratheon · Tyrion Lannister
3 hozzászólás
>!
Rika

– Téged is sajnállak a veszteségedért, Joffrey – folytatta a törpe.
– Miféle veszteségért?
– Királyi apád? Nagydarab, harcias ember fekete szakállal: erőltesd meg magad, biztosan eszedbe jut. Ő volt a király előtted.
– Ja, ő? Igen, nagyon szomorú eset, egy vadkan végzett vele.
– Így mesélik, felség?

54. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Joffrey Baratheon · Tyrion Lannister
>!
Chöpp 

Mindig a láthatatlan ellenség a legfélelmetesebb.

612. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Havas Jon
>!
Nita_Könyvgalaxis P

Hodor csak annyit mondott:
– Hodor.
Ő mindig csak ennyit mondott.

75. oldal

10 hozzászólás

A sorozat következő kötete

A tűz és jég dala sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Greg Keyes: Született Királynő
Glen Cook: A Fekete Sereg
R. F. Kuang: Mákháború
N. K. Jemisin: Az ötödik évszak
Mark Lawrence: Prince of Thorns
Mark Lawrence: Prinz der Dunkelheit
Raoul Renier: A kívülálló
Sebastien de Castell: Az áruló pengéje
Robin Hobb: Bolond kötelesség I-II.
Ilona Andrews: Mágikus találkozás