15. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
27. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

Kardok ​vihara (A tűz és jég dala 3.) 2021 csillagozás

George R. R. Martin: Kardok vihara George R. R. Martin: Kardok vihara George R. R. Martin: Kardok vihara

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Ritkán ​született még olyan történet, amely annyira rabul ejtené egy egész nemzedék képzeletét és szívét, olyan lebilincselő mese, mint George R. R. Martin hatalmas fantasy-sorozata. A Trónok harcában megismertünk egy ősi királyságot, amelyet könyörtelen férfiak és nők hatalomvágya marcangolt. A Királyok csatájában kiéhezett ragadozóként söpört végig a birodalmon a háború, a mágia és az őrület. Most pedig, ahogy a hatalomért folytatott embertelen küzdelem viharos tetőpontjához közeledik, a megtépázott és megosztott királyság kénytelen szembenézni legszörnyűbb ellenségével, egy ellenséggel, amely a síron túlról érkezik…
A hatalomért versengő öt király közül egy halott, egy pedig meggyengült, a harcok mégis változatlan hevességgel tombolnak. Szövetségek születnek és hullanak szét. A Vastrónuson a Lannister-házból való Joffrey, a Hét Királyság ingatag uralkodója ül. Legengesztelhetetlenebb ellenfele, a legyőzött és megalázott Lord Stannis egy féltékeny boszorkány hálójába… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2000

>!
Alexandra, Pécs, 2020
1120 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634478461 · Fordította: Pétersz Tamás
>!
Alexandra, Pécs, 2017
1180 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634470885 · Fordította: Pétersz Tamás
>!
Alexandra, Pécs, 2016
1216 oldal · ISBN: 9789633572078 · Fordította: Pétersz Tamás

3 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

A tűz és jég dala (tvsorozat)

810 tag · 1962 karc · Utolsó karc: 2023. június 30., 08:12

!

Tűz és Jég dala (könyvek)

364 tag · 165 karc · Utolsó karc: 2023. február 5., 19:44 · Bővebben


Enciklopédia 104

Szereplők népszerűség szerint

Tyrion Lannister · Arya Stark · Havas Jon · Daenerys Targaryen · Jaime Lannister · Eddard Stark · Sandor Clegane · Sansa Stark · Petyr Baelish (Kisujj) · Robb Stark · Tarth-i Brienne · Bran Stark · Varys · Cersei Lannister · Bronn · Samwell Tarly · Hodor · Oberyn Martell · Jorah Mormont · Ygritte · Catelyn Stark · Tywin Lannister · Szellem · Margaery Tyrell · Eddison Tollett (Bánatos Edd) · Barristan Selmy · Davos Seaworth · Drogon · Jojen Reed · Óriásvész Tormund · Lady Olenna Tyrell · Gendry · Melisandre · Stannis Baratheon · Aemon mester · Loras Tyrell · Viserion · Meera Reed · Öreg Nan · Rhaegal · Joffrey Baratheon · Missandei · Robert Baratheon · Beric Dondarrion · Daario Naharis · Luwin mester · Mance Rayder · Pypar · Roose Bolton · Edmure Tully · Jon Umber · Bowen Marsh · Ellaria Sand · Meleg Pite · Pycelle nagymester · Walder Frey · Cotter Pyke · Denys Mallister · Donal Noye · Janos Slynt · Jeyne Westerling · Lady Alerie Hightower · Othell Yarwick · Three-Finger Hobb


Kedvencelte 681

Most olvassa 194

Várólistára tette 438

Kívánságlistára tette 493

Kölcsönkérné 9


Kiemelt értékelések

Chöpp P>!
George R. R. Martin: Kardok vihara

Fáradhatatlanul olvastam. Kíváncsian olvastam. Haragosan olvastam. Nevetve olvastam. Fáradtan olvastam. Mindenféleképpen, mindenhol, mindig olvastam.
Kedvenc kérdésem ebből a – számomra remek – időszakból:
– Még mindig ezt olvasod? Haladsz egyáltalán?
– Nem. Ugyanazt az oldalt olvasom már egy hete. Hülye gyerek!
Száz oldal ebben a kötetben fel sem tűnik! Ez egy igazi Trónok harca féltégla. De micsoda tégla! A Falból, Deresből, Harrenhalból, Kőszirtből, Zúgóból való. Egy ilyen fantasztikus történettel akármennyi időt eltöltenék!
Letettem és máris hiányzott. De most pihennem kell. Borzalmas hidegeket hozott magával. És igazából ott voltam velük. Mert Ez egy Olyan történet. Másféle.

5 hozzászólás
Linszyy P>!
George R. R. Martin: Kardok vihara

Nincsenek szavaim erre a részre. Egyszerűen csak IMÁDOM!
Imádom, hogy ilyen hosszú, hogy Martin ennyire kegyetlen, hogy nem tudok egy kedvenc karaktert választani, mert mindenki sztorija magával ragadó.
George R. R. Martin egy zseni! Ilyen világfelépítésre áhítozott a fantasyrajongó énem, egy percig sem unatkoztam, hiába volt 10 szemszögünk egyszerre.
Csak olvassátok! :)

Részletes véleményem: https://www.youtube.com/watch…

2 hozzászólás
Coffee I>!
George R. R. Martin: Kardok vihara

Ahogy főiskolás tesitanárom mondaná:
Azt a mocskos, rozsdás kurblivas! o.O Holnap normális értékelés várható.

21 hozzászólás
Sylveris>!
George R. R. Martin: Kardok vihara

ÓTEJÓÉG!

Na szóval,
Martin, Te. Te. Te ! IGEN, TE.
Átkozom magam ami miatt ilyen hosszú ideig olvastam. Természetesen a sorozatot láttam előbb, ( már kétszer) aztán pedig bátorkodtam könyvben is megismerni. De hogy ennyi mindent… !
Ennyi mindent észben tartani. Ez a legvastagabb kötet mind közül. Egyáltalán nem untat, a végletekig elmegy, a legapróbb részletekre is kitér. Minden karakter más és más, mind hús-vér alak. Nincs két ugyanolyan jellem. Felemelő nézni/olvasni hogy ezek az emberek hogy haladnak előre, hogy formálják önmagukat, hogy tesznek keresztbe a másiknak. Önálló gondolkodást adott nekik.

Ez a könyv maga a több ezer oldal tömörgyönyör. A legjobb világteremtéssel rendelkező író! Ajánlom, hogy azok a teknősök előbb vagy utóbb ( de inkább előbb) tüzet okádjanak és újabb ihlettel köpködjék agyon Martint, mert ez valami hihetetlen, amit megalkotott! Sokkoló csavarok!

Egyáltalán nem unatkozhatunk, mindig kapunk valami újat, minden egyes karakter érdekes, és magához bilincsel.

Hatalmas nagy kedvencek, Jon, Daenerys, Tyrion, Bronn. Sansa… de felsorolhatnám az összeset! Mindegyiknek adott okot utálni vagy épp imádni tudd.
A párbajok eszméletlenül jól sikerültek.
Naaa és az Epilóguus! Az valami hatalmasra sikeredett, kár hogy ezt nem rakták bele a sorozatba…

1 hozzászólás
Rodwin>!
George R. R. Martin: Kardok vihara

Ez a könyv újra zseniális volt, hiányzott a Hét Királyság kegyetlen világa! Ismét csak megerősíteni tudom magam abban, hogy Martin valami zseni! Ennyi szereplőt mozgatni, nekem sokszor észben tartani sem volt könnyű őket. Még mindig bánom, hogy a sorozatot előbb láttam, mert a könyv sokkal jobb, és többet ad!
Remek karakterekkel van tele a könyv, és nagyszerű csavarokkal, ne kedvelj meg senkit túlságosan, mert ki tudja mi vár rájuk, ebben az ármánnyal teli világban!
Kedvenc karakterem Tyrion, Véreb és Kisujj, de Cercei és Melisandre ármánykodásait is szívesen olvastam. Persze Hodort sem hagyhatom ki, olyan sok mosolyt csalt arcomra a nagy óriás! Lehet valami hibádzik, hogy a negatív karaktereket jobban szeretem. :)
Ez eddigi kötetek közül ez a legjobb, mindenkinek bátran ajánlom, mert ez a sorozat valami fantasztikus, és ez a könyv az egyik ékköve!

>!
Alexandra, Pécs, 2009
1216 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633708323 · Fordította: Pétersz Tamás
3 hozzászólás
Wandamaci__könyvkuckója P>!
George R. R. Martin: Kardok vihara

Nemrég ismerkedtem meg a Tűz és jég dala sorozat világával és a kezdeti nehézségek után egyből magával ragadott. Hihetetlen, ahogy George R. R. Martin ír. Minden a végletekig kidolgozott a szereplőktől kezdve, egészen az utolsó fűszálig. Kíváncsi voltam, hogy mit fog tartogatni egy ekkora könyv, mennyi bonyodalomba fogok belekeveredni és mi lesz a végkifejlet.
Erősen két részre tudnám osztani a könyvet, kb. a közepétől éles váltást éreztem. Az első felén majdnem két hónapomba került átrágni magam, annyira eluntam és nem tudtam rá figyelni.A második felétől, mintha a homlokára csapott volna az író és rájött, hogy ideje egy kis izgalmat is belecsempészni a művébe, ezután csak úgy záporoztak az események és a hullák is Ezt a kötetet éreztem a leggyengébbnek az eddigi három közül, bár a második fele ebben egy kicsit megingatott. Talán ebben a részben halt meg a legtöbb fontos szereplő, ez kétségtelenül kiszámíthatatlanná és izgalmassá változtatta az eseményeket, de az elejét nem tudtam elfelejteni, tényleg erőltetnem kellett, hogy haladjak.
Lehet szerencsésebb lett volna rövidebbre fogni, a kevesebb néha tényleg több.
Mégsem tudok kevesebb csillagot adni, mivel mégis a Tűz és jég daláról van szó. A hangulat ugyanúgy beszipantott, mint az eddigiekben is.

Bővebben:
http://wandamaci.blogspot.hu/2017/03/george-r-r-martin-…

csillagka>!
George R. R. Martin: Kardok vihara

A tűz és jég dala ciklus legtöbbre értékelt darabja, nem véletlenül.
A második és harmadik rész között megnéztem a filmsorozatot ( azaz csak nem tudtam abbahagyni) ezért az alap cselekmény ismert volt. Ettől függetlenül annyi apró részlet marad ki vagy változott meg, hogy nagyon sokszor inkább csak egy jegyzetnek éreztem a filmet a könyvhöz képest.
Kedvencem a törpe akinek a sorsán megint tudtam könnyezni, ez eddig más szereplőnek nem sikerül elérnie (kedvelem a hatalmas oroszlánt) és Kisujj aki igaz a végére nem csak pozitív szerepben tetszeleg, de nagyon tudom értékelni a furmányos gondolkozását.
Rengeteg részlet került a helyére, múltról, jövőről, vallásról és politikáról, végre átfogó elemzéseket kaptunk a Hét történelméből. Egy-egy félmondattal olyan drámák csirája lett elvetve, hogy csak nézek:) nem lesz elég három könyv ezek feloldására.
Szépen lassan egymáshoz csiszolódtunk, még nem lángolok annyira mint a Gyűrűk iránti, de kezd hasonlítani a szerelem.
Nagyon élvezetes rész volt :)

4 hozzászólás
vicomte P>!
George R. R. Martin: Kardok vihara

A sorozat eddigi csúcspontja.
Ha az előző kötet a büszkeségről és a gőgről szólt, ez a könyv sokkal inkább igazolja azt, amit Cersei Királyok csatájában mond Sansának:
„ A szeretet méreg. Nagyon édes méreg, az igaz, de attól még ugyanúgy végez veled.”
A Kardok viharában ezt a tételt bizonyítja olyan sokszorosan, és olyan keményen Martin, hogy az olvasónak néha kedve támad falhoz csapni a könyvet.
Persze abban, hogy kit mi pusztít el, vannak különbségek: akad akit a szerelem, van olyan, akit a szeretet hiánya, és olyan is, akit a szeret illúziója.
S hogy az jár-e jobban, az aki ténylegesen belehal a dologban, vagy aki csak megnyomorodik ettől a érzéstől? Nem biztos, hogy a túlélők, bár nekik legalább még esélyük van a valódi boldogság megszerzésére…
A könyvben most mindössze egy új nézőpontkarakter lép be, akivel megkapjuk a Jég és Tűz dalának eddigi legellentmondásosabb, és minden szempontból legmodernebb szemléletű és legkiszámíthatatlanabb szereplőjét.
Egy olyan szereplőt, aki a kötet végére minden előzetes várakozásommal szemben az egyik kedvenc figurámmá lépett elő.
Természetesen a régebbi nézőpont karakterek is visszatérnek és tovább szövődik az ő száluk is, ezzel bemutatva azt, hogy kik fognak végül a nagy fináléban felsorakozni az egyre vadabbul támadó Mások ellen.
S persze az is egyre inkább sejthető, hogy kik lesznek még azok a kulcsszereplők, akik addigra megtörnek, s biztos vagyok benne, hogy ha megtörnek, nagyon csúful fognak elbukni.

11 hozzászólás
gazibla IP>!
George R. R. Martin: Kardok vihara

Ez a befejezés nagyon meglepett. Sokkal másabb mint a sorozatban. :) Aki egyszer belép ebbe a világba soha nem tud szabadulni. :) Alig várom, hogy olvassam a 4. részt. :)

Lanore P>!
George R. R. Martin: Kardok vihara

Ez volt eddig a legbrutálisabb, legkegyetlenebb, legdurvább, és egyben legzseniálisabb rész. Imádtam minden sorát! Ahogy Martin szövögeti a szálakat, az valami hihetetlen… a karakterek sokszínűek, mindig tudnak meglepetést okozni, még úgy is, hogy a tv-sorozatból már tudtam, mi fog történni. Kicsit félek a negyedik résztől, hallottam már róla hideget-meleget egyaránt, de mindenképp folytatni fogom.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

Dorothy_Gray P>!

Ugyanarra az égboltra nézünk fel, és mégis milyen különböző dolgokat látunk.

377. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Havas Jon
Lex>!

Joffrey gúnyosan elvigyorodott.
– Te vagy a szörnyeteg, bátyám!
– Valóban? – Tyrion félrehajtotta fejét. – Akkor talán szelídebben kellene beszélned velem. A szörnyetegek veszélyesek, a királyok pedig mostanában hullnak, mint a legyek.

Kapcsolódó szócikkek: Joffrey Baratheon · Tyrion Lannister
Rits>!

A nővérem gombának néz. Sötétben tart, és szarral etet.

1 hozzászólás
kerimaria>!

– Én sohasem nyerek meg semmit – sóhajtott Bánatos Edd. – Wattra viszont mindig rámosolyogtak az Istenek. Amikor a vadak leütötték a Koponyák hídjáról, valahogy sikerült neki egy jó kis mély pocsolyába zuhannia. Milyen szerencse, hogy elkerülte azt a sok sziklát!
– Nagyot esett? – érdeklődött Grenn. – A víz mentette meg az életét?
– Nem – felelte Bánatos Edd. – Már halott volt a fejszétől a fejében. De azért nagy szerencséje volt, hogy elkerülte a sziklákat.

1087. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Eddison Tollett (Bánatos Edd)
5 hozzászólás
Rits>!

Vannak öreg zsoldosok és bátor zsoldosok, de öreg és bátor zsoldosok nincsenek.

RKAti P>!

Öreg Nan néha többször is elmesélte ugyanazt a történetet, de ha jó történet volt, nem bántuk. Mindig azt mondta, a régi történetek olyanok, mint a régi barátok. Időről időre meg kell látogatnod őket.

214. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Öreg Nan
1 hozzászólás
dióda>!

Bármilyen cselekedet imádságnak számít, ha legjobb tudásunkkal végezzük.

Kapcsolódó szócikkek: ima
2 hozzászólás
psn>!

A legnagyobb bolondok gyakran okosabbak azoknál, akik kinevetik őket

Anci>!

– Megölted a medvémet! – rikoltotta Vargo Hoat.
– Te is ugyanezt kapod, ha nem nyugszol! – vágott vissza Acéllábú. – Elvisszük a némbert!
– A neve Brienne. – mondta Jaime. – Brienne, a tarthi szűz. Remélem, még mindig szűz vagy?
A lány széles, egyszerű arca elvörösödött.
– Igen.
– Ó, nagyszerű – sóhajtotta Jaime. – Én csak szüzeket vagyok hajlandó megmenteni.

649-650. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jaime Lannister · Tarth-i Brienne · Tarth-i Brienne

A sorozat következő kötete

A tűz és jég dala sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Mark Lawrence: Tövisek Hercege
Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Cassandra Clare: Árnyak ura
Katherine Arden: A boszorkány éjszakája
Gáspár Virginia Olimpia: A dühös tűz fellángolása
Kayra B King: Chaos
Krencz Nóra – Robin O'Wrightly: Menedék
Hestia Potter: Legendary – Lázadás
Böszörményi Gyula: Gergő és az álomfogók
Rose Woods: Ikerlángok