Trónok ​harca – 5. szám (A tűz és jég dala 3/1.) 25 csillagozás

George R. R. Martin – Daniel Abraham: Trónok harca – 5. szám

Királyvárban ​a deresi Eddard Stark nagyurat, Robert Baratheon király segítőjét mindenfelől ellenségek veszik körül. Egyesek, mint Cersei királyné és ikertestvére, Ser Jaime Lannister, nyíltan támadják, míg mások jóakaratú barátnak tüntetik fel magukat, ám mindannyian halálosan veszedelmesek. Miközben a segítő igyekszik legjobb tudása szerint irányítani a Birodalmat, a király elhagyja az udvart, hogy kedvenc időtöltésének, a vadászatnak hódoljon, de jó szerencséje ezúttal cserben hagyja…

Tyrion Lannister, a torz testbe zárt agyafúrt lángelme, miután visszanyerte szabadságát, elindul, hogy csatlakozzon apjához, a hatalmas Lord Tywin Lannisterhez, hogy az ő segítségével álljon bosszút volt fogva tartóin.

A messzi Északon eközben Havas Jon leteszi az esküt, hogy élete végéig az Éjjeli Őrséget szolgálja, és nem is sejti, hogy olyan borzalmak várnak rá a világ peremén túl, melyeket korábban elképzelni sem tudott.

A Keskeny-tengeren túl pedig a hataloméhes Viserys… (tovább)

>!
Szukits, Szeged, 2018
96 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634974192 · Fordította: Szolga Emese · Illusztrálta: Tommy Patterson

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Tyrion Lannister


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Dorina_S>!
George R. R. Martin – Daniel Abraham: Trónok harca – 5. szám

Most is imádtam. Segített, hogy visszacseppenjek a GOT-világába, ha már se új könyv se új évad a láthatáron sincs. A rajzok nagyon igényesek és szépek lettek most is. Nekem ismét Dany jelenetei tetszettek a legjobban, valamint Ned vívódásai. Nagyon szeretem olvasni ezt a képregénysorozatot, leginkább azért mert egy úgymond harmadik változata a Tűz és Jég világának.

WolfEinstein>!
George R. R. Martin – Daniel Abraham: Trónok harca – 5. szám

Itt kezdenek igazán kiéleződni a konfliktusok, a hatalmi viszonyok. A csúcspont viszont az a konfliktus, ami Eddardban megy végbe. És hiába mondom neki, hogy ne, csak elköveti a hülyeséget. Viserys kicsit jellegtelennek tűnik nekem, nem sikerült az ő karakterét annyira kidolgozni, hogy kellően lehessen szörnyülködni rajta, bár nincs is sok szerepe. Összességében még mindig jó olvasni.

JGabesz>!
George R. R. Martin – Daniel Abraham: Trónok harca – 5. szám

A húrok pattanásig feszülnek, egyre több játékos tűnik fel a táblán, az izgalom fokozódik. Nekem továbbra is olyan érzésem van, hogy a könyv ismerete nélkül jópár történés sutának hathat, pár fő karakter esetében megvannak a gondolataik, de több nem kevésbé fontos mellékszereplőre nem marad idő, így nagyon sokszor van hiányérzetem. Persze maga az egész történet még is zseniális, de megéri túljutni a könyveken előbb, és a képregényt inkább desszertnek fogyasztani. A rajzolás szinvonala változatlan, a borító viszont még mindig egy nagyon igényes munka.


Népszerű idézetek


A sorozat következő kötete

A tűz és jég dala sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Neil Gaiman: Death – Halál
Bill Willingham: Fabulák – Legendák száműzetésben
Michael Dante DiMartino: Korra legendája: Hatalmi harc I.
Alan Moore: A teljes Watchmen
Alan Moore: Watchmen – Az Őrzők
Juan Diaz Canales – Juanjo Guarnido: Blacksad – Hófehér nemzet
Art Spiegelman: A teljes Maus
Raymond E. Feist – Michael Avon Oeming – Bryan J.L. Glass: Mágus: A tanítvány
Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Különös különcségek
Somogyi György: A Burok-völgy árnyai