Trónok ​harca – 4. szám (A tűz és jég dala 2/2.) 25 csillagozás

George R. R. Martin – Daniel Abraham: Trónok harca – 4. szám

Lady Catelyn Stark foglyul ejtette az Ördögfiókát, és az égbetörő fellegvár Sasfészekbe, húgának, Lord Arryn gyászoló özvegyének otthonába hurcolja foglyát. Tyrion Lannister bár nem veszítette el leghatékonyabb fegyverét: körmönfont, csavaros észjárását, de rá kell jönnie, hogy még a legélesebb elme sem veheti fel a versenyt a nyers acéllal….

A távoli Királyvárban Tyrion lefogása tovább bonyolítja Lord Eddard Stark életét, aki hamarosan leköszön a király segítőjének posztjáról, mivel nem tudja összeegyeztetni lelkiismeretével a szinte még gyermek Daenerys Targaryen és meg sem született fia ellen tervezett merényletet. A Keskeny-tengeren túl Daenerys trónkövetelő bátyja, a hataloméhes Viserys pedig egyre türelmetlenebbül várja, hogy végre elindulhasson seregével jogosnak vélt örökségéért a Vastrónért…

>!
Szukits, Szeged, 2018
96 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634974185 · Fordította: Szolga Emese · Illusztrálta: Tommy Patterson

Kedvencelte 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

klara_matravolgyi>!
George R. R. Martin – Daniel Abraham: Trónok harca – 4. szám

Újra és újra elcsodálkozok mennyire jó a grafika. Lysa és Robert sokkal jobban hajaz könyvbéli önmagukra, mint a sorozatban, és Sasfészket látva én is tériszonyos lettem. A Daenerysről szóló részek még mindig a kedvenceim.

Dorina_S>!
George R. R. Martin – Daniel Abraham: Trónok harca – 4. szám

Ismét csak dicsérni tudom a képregénysorozat ezen részét is. Igazából két önáló rajz tetszett a legjobban, amely Daenerys Targaryent ábrázolja a sárkánytojásokkal és Robb Starkot a rémfarkasokkal (a borítón is ez szerepel).

A történet is folytatódott tovább. A Völgy hangulatát, és az ott élőket- kiváltképpen Lysát és fiát- nagyon jól visszaadták a rajzok. Nekem sokkal jobban tetszett, mint a sorozatbeli megjelenítés.
Ebben a részben Dany jelentei, rajzai voltak a kedvenceim. Nem kétség, hogy folytatom is az ötödik résszel az olvasást! :)

Timusch>!
George R. R. Martin – Daniel Abraham: Trónok harca – 4. szám

Túl vagyok a negyedik számon és még mindig nem tudom eldönteni szeressem vagy ne ezt a képregénysorozatot. Alapvetően azért kezdtem bele, mert a sorozat spoiler nagy kedvencem volt, de láttam az első számnál, hogy sokan szidják. Ettől függetlenül belekezdtem. A történet nem volt újkeletű számomra, annak ellenére, hogy elvileg másnak kellene lennie néhol, mint a sorozatnak, mert a sorozat és a könyv eltérnek, de a képregény a könyvet illusztrálja. Egyelőre nem fedeztem fel különbséget. És mivel a sorozatot egyszerűen imádtam az első öt évad alatt – mielőtt hanyatlani kezdett, így a képtegény is megnyerő egyelőre. Én a rajzokat sem tartom olyan bugyutának, mint sokan mások, és egészen jól megragadták a lényeget.

WolfEinstein>!
George R. R. Martin – Daniel Abraham: Trónok harca – 4. szám

Nem nagyon van mit ragozni: hozza az eddigi színvonalat. Robert Arrynt sikerült kifejezetten groteszkre rajzolni, és ez ebben az esetben különösen tetszett. A kötet csúcsa pedig a Völgy és a Sasfészek ábrázolása. Továbbra is jó koncepciónak tartom, hogy a könyvhöz hű, és nem a sorozatot próbálja utánozni. Ettől valahogy egyrészt hitelesebbnek, másrészt gazdagabbnak érződik.

ilidrozdik>!
George R. R. Martin – Daniel Abraham: Trónok harca – 4. szám

Még mindig nagyon tetszenek az illusztrációk a képregényben.
Lehet csak elvesztettem valahol a fonalat olvasás közben, de ez a rész valahogy nem jött be különösebben.
Azért végig olvasom, ha már meg van itthon a 8 rész, de nem lesz kedvenc.

JGabesz>!
George R. R. Martin – Daniel Abraham: Trónok harca – 4. szám

Még mindig nagy pirospont a képregénysorozatnak, hogy hűen követi a könyvet, bár így sok meglepetés nem vár azokra, akik olvasták. A dominók már mozgásba lendültek, érezni a levegőben, hogy itt még lesznek durva dolgok a jövőben, és akit elkapott a ledőlő dominók forgószele már nem menekül, az események sodrása magával viszi. A rajzokat én ismét gyengébbnek találtam, sajnos néha a szemek elvándorolnak és a szinezés is töbnnyire élettelen és halvány (vagy lehet ugye csak én vagyok máshogy szokva, de tény hogy láttam már sok sokkal jobb megvalósítást).

skrinyar_fanni P>!
George R. R. Martin – Daniel Abraham: Trónok harca – 4. szám

A rajzoktól még mindig el vagyok ájulva. *-* annyira szépek, kidolgozottak.
Számomra a csillagos égbolt tetszett a legjobban, mikor spoiler.
És természetesen a történet továbbra is folytatódik, és nagyon nagyon tetszik *-*
spoiler


A sorozat következő kötete

A tűz és jég dala sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Neil Gaiman: Death – Halál
Bill Willingham: Fabulák – Legendák száműzetésben
Michael Dante DiMartino: Korra legendája: Hatalmi harc I.
Alan Moore: A teljes Watchmen
Alan Moore: Watchmen – Az Őrzők
Juan Diaz Canales – Juanjo Guarnido: Blacksad – Hófehér nemzet
Art Spiegelman: A teljes Maus
Raymond E. Feist – Michael Avon Oeming – Bryan J.L. Glass: Mágus: A tanítvány
Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Különös különcségek
Joe Hill: Locke & Key – Kulcs a zárját 2.