Trónok ​harca 3. (A tűz és jég dala 3.) 54 csillagozás

George R. R. Martin – Daniel Abraham: Trónok harca 3.

Királyvárban ​a deresi Eddard Stark nagyurat, Robert Baratheon király segítőjét mindenfelől ellenségek veszik körül. Egyesek, mint Cersei királyné és ikertestvére, Ser Jaime Lannister, nyíltan támadják, míg mások jóakaratú barátnak tüntetik fel magukat, ám mindannyian halálosan veszedelmesek, ahogy Eddard kénytelen lesz hamarosan megtapasztalni.
A Starkok és Lannisterek közötti széthúzás azonban nem az egyetlen ellentét, mely a Birodalom egységét és békéjét fenyegeti. Tyrion Lannister, a torz testbe zárt agyafúrt lángelme, alighogy visszanyerte szabadságát, bosszút forral, ezért elindul, hogy csatlakozzon apjához, Kaszter-hegy urához, a hatalmas Lord Tywinhez. A messzi Északon eközben Havas Jon leteszi az esküt, hogy élete végéig az Éjjeli Őrséget szolgálja, és nem is sejti, hogy sorsa ezzel megpecsételődött: olyan borzalmak várnak rá a világ peremén túl, melyeket korábban elképzelni sem tudott. A Keskeny-tengeren túl pedig az ifjú Targaryen-hercegnő gyermeket vár, aki talán… (tovább)

>!
Szukits, Szeged, 2017
184 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634974253 · Fordította: Szolga Emese · Illusztrálta: Tommy Patterson

Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 19

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

GytAnett>!
George R. R. Martin – Daniel Abraham: Trónok harca 3.

Meglepő dolgokat nem tapasztalunk, a képregény ugyanúgy megy tovább, mint a már korábban megismert könyvben vagy éppen filmben. Hűen követi azokat a cselekményszál továbbra is.
Nem tudom megmondani, hogy mi kellene ahhoz, hogy 5 csillagra értékeljem ezeket a műveket, de valahogy még nem sikerült elérnie, annak ellenére, hogy kellemesen kikapcsol, illetve egyre inkább megtanít élvezni a képregény műfaját, egyre jobban értékelek egy-egy olyan könyvet, amiben esetlen illusztrációt fedezek fel.
A szereplőkről nagyjából még mindig ugyanaz a véleményem. Jofrey és kedves családja megfulladhatna egy kanál vízben, Sansával együtt. Arya és Havas Jon. Szeretem őket, nagyon. Ha egyszer rászánom magam a történet folytatására, akkor az biztos, hogy miattuk lesz.

Risus>!
George R. R. Martin – Daniel Abraham: Trónok harca 3.

Kicsit nehézkes ezt a képregényt értékelni úgy igazán.
Aki nagy könyvsorozat rajongó, azoknak ajánlani tudom, de nagy fordulatokat nem tartalmaz. Igaz, kicsit más a karakterek ábrázolása, így néhány személynél egy picit gondolkoznom kellett, hogy ki-kicsoda. Ettől függetlenül nagyon-nagyon tetszik a könyv formája, a képi világa és természetesen maga a történet is.
Ami miatt nekem külön tetszik, hogy mivel én nem nézem a sorozatot és könyveket már kicsit régebben olvastam, így abszolút jó memóriafrissítésnek is. főleg, hogy az igazi láz még csak most kezdődött, mire én elfelejtettem a történet apróbb részleteit

Mr_Koxi>!
George R. R. Martin – Daniel Abraham: Trónok harca 3.

Izgalmas volt és egyre tisztább a kép is hogy ki kicsoda, bár a rajzok szerintem lehetnének szebbek is de amúgy összességében igényes, jó alkotás.


Népszerű idézetek

Styges>!

-Gyors vagy egy tánctanárhoz képest.
-Lassú vagy egy lovaghoz képest.

Styges>!

*DURR*
Másnapra teljesen fel fog dagadni az arca.
-Ezt a tisztesség jeleként fogom viselni.
-Viseld csendben, különben újra megtisztellek!

Styges>!

A hatalmi játszmákban nincs középút. Győzöl vagy meghalsz.


A sorozat következő kötete

A tűz és jég dala sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Neil Gaiman: Death – Halál
Bill Willingham: Fabulák – Legendák száműzetésben
Michael Dante DiMartino: Korra legendája: Hatalmi harc I.
Alan Moore: A teljes Watchmen
Alan Moore: Watchmen – Az Őrzők
Juan Diaz Canales – Juanjo Guarnido: Blacksad – Hófehér nemzet
Art Spiegelman: A teljes Maus
Raymond E. Feist – Michael Avon Oeming – Bryan J.L. Glass: Mágus: A tanítvány
Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Különös különcségek
Somogyi György: A Burok-völgy árnyai